text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Garantieplaat

Garantieplaten zijn hoogwaardig geproduceerde constructieplaten met een levensduur van wel tien tot twintig jaar. De platen worden gebruikt voor verschillende buitentoepassingen en in de interieurbouw.

6 producten gevonden

Dankzij de lange levensduur van garantieplaten worden ze gebruikt voor verschillende buitentoepassingen, zoals:

  • Gevelbetimmeringen
  • Dakkapellen
  • Luifels
  • Boeiboorden
  • Scheepsbouw

Daarnaast wordt de garantieplaat ook gebruikt in de interieurbouw, als binnenbetimmering in vochtige ruimtes. PontMeyer heeft ook garantieplaten gegrond. Deze zijn al voorgegrond. Naast garantieplaten vind je in ons assortiment ook andere platen die geschikt zijn voor de interieurbouw. Bekijk hiervoor ons assortiment aan underlayment platen, OSB platen, MDF gefineerdbeuken multiplex en okoumé platen.

Verwerking garantieplaten

Zaag de garantieplaten op maat met een invalcirkelzaag. We adviseren om de zaagranden en schroefgaten na het zagen af te werken met een triplex sealer. Schuur de randen eerst licht op. De schroefgaten werk je vervolgens weg met plamuur. Liever het zagen aan ons overlaten? Neem dan contact op met onze zagerij.

Verschillende merken garantieplaten bij PontMeyer

In ons assortiment vind je garantieplaten van vier verschillende merken:

  • Bruynzeel. Van dit merk zijn de garantieplaten verkrijgbaarin twee binnenfineren: mahonie en okoumé. Beide beschikken over een dekfineer van mahonie hout. Door de hoge kwaliteit en het uiterlijk wordt de plaat ook wel als alternatief gebruikt voor Bruynzeel Suprahecht.
  • Fortogarant. Deze platen zijn gemaakt van hoogwaardige okoumé fineren voor exterieur gebruik en hebben een B/BB specificatie. De platen zijn zowel KOMO als FSC-gecertificeerd. Wil je de platen voorzien van transparante lak of donkere hoogglans? Kies dan voor de garantieplaten van Goudgarant.
  • Gercona. De platen van Gercona zijn gemaakt van rijstschillen, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk. De platen hebben 80 jaar garantie op zwelling, barsten en verrotting.
  • Goudgarant. Goudgarant platen, bestaande uit okoumé hout, zijn voorzien van FSC-certificaat en het KOMO-keurmerk. De platen worden onbehandeld geleverd en hebbeneen levensduur van gemiddeld twintig jaar. De platen zijn toepasbaar buiten en in (tijdelijk) vochtige ruimtes.

Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zoals de garantieplaat 18 mm. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende afmetingen van 1220 x 2440 mm tot en met 3100 x 1530 mm.

Garantieplaten kopen bij PontMeyer

Ben je op zoek naar multiplex garantieplaten? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij ons vind je een ruim assortiment aan garantieplaten van verschillende merken, zoals Bruynzeel en Fortogarant. Online bestellen? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kun je onze prijzen inzien en je bestelling plaatsen.

Heb je vragen over onze garantieplaten of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je beschikbaar en helpen je graag verder.