text.skipToContent text.skipToNavigation

MDF

  • 1(current)
  • 3
43 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Ook voor de klussen binnen in huis heeft PontMeyer alle materialen in het assortiment. Neem bijvoorbeeld onze MDF platen. Deze geperste platen worden vaak in de interieurbouw gebruikt, omdat ze eenvoudig bewerkbaar zijn. Zo worden onder andere inbouwkasten, scheidingswanden, meubels en keukenlades gemaakt van MDF platen. Dus staat er een klus in de agenda waarbij u dit soort constructiemateriaal kunt gebruiken? Bestel dan direct de gewenste hoeveelheid online of haal de platen op bij één van onze vestigingen. Lees dan verder als u meer informatie wilt over de verschillende soorten, de verwerking en de afwerking van MDF platen.

MDF platen

MDF is de afkorting voor ‘Medium-Density Fibreboard’. Dit materiaal bestaat namelijk uit houtvezels en kunsthars die samen tot een plaat zijn geperst. MDF platen zijn gemakkelijk te bewerken. Dat is bij sommige bouwprojecten of klussen wel zo handig. Denk bijvoorbeeld aan de interieurbouw. Deze samengeperste platen worden gebruikt voor het maken van meubels of lijstwerk. Een groot voordeel van dit plaatmateriaal is de goede freesbaarheid (zonder opharende vezels). 

Bij PontMeyer zijn MDF platen verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes en soorten. Hierdoor vindt u gegarandeerd het bouwmateriaal wat precies naar wens is. Daarom bouwt u beter met PontMeyer! U kunt ervoor kiezen om de MDF platen eenvoudig online bestellen. Daarnaast is het tevens een optie om één van onze vestigingen te bezoeken. Daar maakt u eenvoudig gebruik van de drive-in om al uw materiaal droog in te laden. Hierdoor kunt u direct weer verder met klussen.

MDF 18mm

De meest verkochte plaat binnen MDF is de MDF 18mm. Voor de meeste binnen toepassingen kan MDF 18mm worden gebruikt. Ook in de meubelbouw wordt deze plaat veel gebruikt. Op deze pagina kunt u eenvoudig de MDF 18mm vinden doordat u de mogelijkheid heeft om hier op te filteren.

Soorten MDF platen

U vindt diverse varianten van dit plaatmateriaal in het assortiment van PontMeyer. Om uw keuze makkelijker te maken, bespreken we even kort de verschillende soorten MDF platen:

  • Standaard is geschikt voor binnen gebruik. Dit materiaal wordt veelal toegepast voor wanden, meubilair en lijstwerk.
  • Exterior is vochtbestendig en heeft 10 jaar garantie. Bij buitentoepassingen is het advies om deze plaat rondom volledig te behandelen.
  • Vochtwerend is groen van kleur en is geschikt voor vochtige ruimtes. Deze variant wordt toegepast voor het maken van keuken- en badkamermeubilair.
  • Brandwerend is een brandvertragende plaat. Deze speciale plaat wordt toegepast in ruimtes waar specifieke eisen voor brandwerendheid gelden. Dit plaatmateriaal ziet u bijvoorbeeld terug in scholen, kantoren en hotels.
  • Prime is voorzien van een tweezijdige witte UV-primer laag. Hierdoor is de plaat direct af te lakken. Deze variant wordt regelmatig verwerkt in binnenmeubilair en is ook leverbaar als vochtwerend plaatmateriaal.

Verwerking

MDF platen worden veelzijdig ingezet, omdat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Dit plaatmateriaal is namelijk relatief zacht. Hierdoor kunt u zo’n plaat makkelijk op maat zagen met een cirkelzaag. Vervolgens kunt u de gezaagde delen aan elkaar bevestigen. Dit kunt u eenvoudig realiseren met bijvoorbeeld nagels, lijm of schroeven. Wanneer u gaat schroeven, dan hoeft u met dit materiaal trouwens niet voor te boren. 

Afwerking

Na de verwerking bekommert u zich natuurlijk om de afwerking van het materiaal. Wilt u bijvoorbeeld de schroeven netjes weg werken bij MDF platen? Dan kunt u gebruik maken van plamuur. U brengt de plamuur gemakkelijk aan met een plamuurmes op de schroefgaten. Na droging van het middel kunt u de geplamuurde delen licht op schuren. Hierdoor is overtollig plamuurmiddel niet meer zichtbaar. U kunt nu de MDF plaat ontvetten en in de grondverf zetten. 

Vanwege de zuigende werking van het materiaal is het belangrijk dat u de platen volledig rondom in de grondverf zet. U brengt de grondverf moeiteloos aan met roller of kwast. Door gebruik te maken van een verfbakje kunt u de verf tevens gemakkelijk verdelen.

Kortom, MDF platen koopt u eenvoudig en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Overige materialen

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!