text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Toon meer Toon minder
Filter 124 resultaten

MDF

124 producten gevonden

MDF platen

MDF is de afkorting voor Medium-Density Fibreboard. MDF platen bestaan uit meerdere lagen houtvezels vermengd met hars. De platen worden onder hoge druk en temperaturen geperst. Ze hebben hierdoor een middelharde dichtheid. Een van de voordelen van MDF platen is de bewerkbaarheid. Hierdoor is het frezen, schuren of boren van de plaat zeer gemakkelijk. De platen splinteren niet en zijn divers toepasbaar. Zo kunt u MDF platen gebruiken voor meubels en binnentimmerwerk. Wilt u MDF platen buiten toepassen? Kies dan voor MDF exterior platen.

Bent u op zoek naar ander plaatmateriaal? Neem dan ook eens een kijkje in ons assortiment aan underlayment platen, OSB platen of spaanplaten.

Soorten MDF platen

In het assortiment van PontMeyer vindt u diverse varianten MDF platen. Deze varianten zijn:

  • Standaard. Geschikt voor binnenshuis gebruik. Dit materiaal wordt veelal toegepast voor wanden, meubilair en lijstwerk.
  • Exterior. Vochtbestendig en heeft 10 jaar garantie. Bij buitentoepassingen is het advies om deze plaat rondom volledig te behandelen met triplex sealer.
  • Vochtwerend. Te herkennen aan de groene kleur en geschikt voor vochtige ruimtes. Deze variant wordt toegepast voor het maken van keuken- en badkamermeubilair.
  • Brandwerend. Een brandvertragende plaat. Deze plaat wordt toegepast in ruimtes waar specifieke eisen voor brandwerendheid gelden. Dit plaatmateriaal ziet u bijvoorbeeld terug in scholen, kantoren en hotels.
  • Prime. Voorzien van een tweezijdige witte UV-primer laag. Hierdoor is de plaat direct af te lakken. Deze variant wordt regelmatig verwerkt in binnenmeubilair en is ook leverbaar als vochtwerend plaatmateriaal.

MDF diktes, afmetingen en kleuren

MDF is geschikt voor verschillende doeleinden en daarom is er een ruime keuze in het aantal diktes. De dikte van een MDF plaat bepaalt u aan de hand van uw klusproject. Indien het weinig gewicht hoeft te dragen is een MDF plaat van 3 tot 4 mm voldoende. Heeft u iets stevigers nodig voor bijvoorbeeld uw keukenkastjes? Kies dan voor MDF 12mm. Dikkere platen, zoals mdf 18 mm worden onder andere toegepast voor het maken van deuren, stoelen en tafels.

De meest verkochte diktes in ons assortiment zijn:

Qua afmetingen vindt u in ons assortiment MDF platen vanaf 2400x600 mm tot 4880x294 mm. Indien de geschikte maat er voor u niet tussen zit, kunt u de platen eenvoudig op maat (laten) zagen.

Tot slot kiest u ook de kleur van uw MDF plaat. Veel MDF platen hebben een natuurlijke kleur, maar in ons assortiment vindt u ook gekleurd MDF, zoals zwart en paars.

MDF kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u MDF platen kopen bij PontMeyer? Bestel dan direct de gewenste hoeveelheid MDF platen online. Kunt u onze prijzen nog niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen inzien en het MDF in de door u gewenste diktes bestellen.

Haalt u uw MDF liever op in één van onze vestigingen? Daar bent u uiteraard ook altijd van harte welkom. Wilt u het MDF gemakkelijk en droog in uw busje kunnen laden? Kom dan langs in een van onze handige drive-in vestigingen.