text.skipToContent text.skipToNavigation

MDF

118 producten gevonden

Op zoek naar MDF platen? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. MDF platen zijn geperste platen die vaak in de interieurbouw worden gebruikt, omdat ze eenvoudig bewerkbaar zijn. Zo is de MDF plaat te gebruiken voor het maken van onder andere inbouwkasten, scheidingswanden, meubels en keukenlades. Al onze MDF platen zijn geschuurd en verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen. Of u nu plaatmateriaal zoekt van 3 mm, 18 mm of 38 mm, bij ons vindt u altijd wat u zoekt.

Bekijk ook ons assortiment aan MDF gegrond, MDF standaard, MDF vochtwerend en MDF brandvertragend. Bent u op zoek naar ander plaatmateriaal? Neem dan ook eens een kijkje in ons assortiment aan underlayment platen, osb platen, spaanplaten, garantieplaten en multiplex interieur.

MDF platen

MDF is de afkorting voor ‘Medium-Density Fibreboard’. Dit materiaal bestaat namelijk uit houtvezels en kunsthars die samen tot een plaat zijn geperst. MDF platen zijn gemakkelijk te bewerken. Dat is bij sommige bouwprojecten of klussen wel zo handig. Denk bijvoorbeeld aan de interieurbouw. Deze samengeperste platen worden gebruikt voor het maken van meubels of lijstwerk. Een groot voordeel van dit plaatmateriaal is de goede freesbaarheid (zonder opharende vezels).

Bij PontMeyer zijn MDF platen verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes en soorten. Hierdoor vindt u gegarandeerd het bouwmateriaal wat precies naar wens is. Daarom bouwt u beter met PontMeyer!

MDF platen bestellen

Staat er een klus in uw agenda waarbij u MDF constructiemateriaal nodig heeft? Bestel dan direct de gewenste hoeveelheid MDF platen online. Kunt u onze prijzen nog niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen inzien en het MDF in de gewenste dikte en afmetingen bij PontMeyer kopen. Haalt u uw MDF liever op in één van onze vestigingen? Daar bent u uiteraard ook altijd van harte welkom. Wilt u het MDF gemakkelijk en droog in uw busje kunnen laden? Kom dan langs in een van onze handige drive-in vestigingen.

MDF plaat diktes

Bent u op zoek naar een MDF plaat in een specifieke dikte? Bij PontMeyer vindt u altijd wat u zoekt! Wij bieden u namelijk een ruim assortiment aan MDF platen in verschillende diktes. Veel bestelde MDF plaat diktes zijn: 18 mm, 22 mm, 12 mm, 3 mm, 30 mm en 15 mm. Maar wij hebben ook andere diktes MDF platen in ons assortiment tussen de 3 mm en 38 mm.

MDF 18 mm

De meest verkochte plaat binnen MDF is de MDF 18mm. Voor de meeste binnen toepassingen kan MDF 18mm worden gebruikt. Ook in de meubelbouw wordt deze plaat veel gebruikt. Op deze pagina kunt u eenvoudig de MDF 18mm vinden doordat u de mogelijkheid heeft om hierop te filteren. Toch liever een MDF plaat in een andere dikte kopen? Geen probleem: bij ons vindt u MDf platen tussen de 3mm en 38 mm.

MDF plaat afmetingen

In ons assortiment vindt u MDF platen van verschillende afmetingen. U heeft de keuze uit de volgende afmetingen: •2440x1220 •3050x1220 •4100x2070 Zoals u ziet, kunt u dus MDF platen in grote afmetingen bij ons bestellen. Zelfs voor een MDF plaat van 3 of 4 meter groot kunt u eenvoudig bij ons terecht.

MDF in het zwart en wit

Bent u specifiek op zoek naar MDF in het zwart of wit? Ook dan zit u goed bij PontMeyer. Wij hebben verschillende zwarte en witte platen van MDF in ons assortiment. Zo zorgt u ervoor dat de platen perfect passen in het interieur! Vragen over ons assortiment aan MDF zwart of MDF wit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder!

MDF V313

Bij ons koopt u ook MDF platen in de uitvoering V313. Deze platen zijn met behulp van kunstharsen aan elkaar gelijmd en is goed bestand tegen vocht en vochtschommelingen. MDF V313 is daarmee goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en kelders. Zet de filter V313 aan om het gehele aanbod MDF in deze uitvoering te bekijken.

Soorten MDF platen

U vindt diverse varianten van dit plaatmateriaal in het assortiment van PontMeyer. Om uw keuze makkelijker te maken, bespreken we even kort de verschillende soorten MDF platen:

  • Standaard is geschikt voor binnen gebruik. Dit materiaal wordt veelal toegepast voor wanden, meubilair en lijstwerk.
  • Exterior is vochtbestendig en heeft 10 jaar garantie. Bij buitentoepassingen is het advies om deze plaat rondom volledig te behandelen.
  • Vochtwerend is groen van kleur en is geschikt voor vochtige ruimtes. Deze variant wordt toegepast voor het maken van keuken- en badkamermeubilair.
  • Brandwerend is een brandvertragende plaat. Deze speciale plaat wordt toegepast in ruimtes waar specifieke eisen voor brandwerendheid gelden. Dit plaatmateriaal ziet u bijvoorbeeld terug in scholen, kantoren en hotels.
  • Prime is voorzien van een tweezijdige witte UV-primer laag. Hierdoor is de plaat direct af te lakken. Deze variant wordt regelmatig verwerkt in binnenmeubilair en is ook leverbaar als vochtwerend plaatmateriaal.

Verwerking

MDF platen worden veelzijdig ingezet, omdat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Dit plaatmateriaal is namelijk relatief zacht. Hierdoor kunt u zo’n plaat makkelijk op maat zagen met een cirkelzaag. Vervolgens kunt u de gezaagde delen aan elkaar bevestigen. Dit kunt u eenvoudig realiseren met bijvoorbeeld nagels, lijm of schroeven. Wanneer u gaat schroeven, dan hoeft u met dit materiaal trouwens niet voor te boren.

Afwerking

Na de verwerking bekommert u zich natuurlijk om de afwerking van het materiaal. Wilt u bijvoorbeeld de schroeven netjes weg werken bij MDF platen? Dan kunt u gebruik maken van plamuur. U brengt de plamuur gemakkelijk aan met een plamuurmes op de schroefgaten. Na droging van het middel kunt u de geplamuurde delen licht op schuren. Hierdoor is overtollig plamuurmiddel niet meer zichtbaar. U kunt nu de MDF plaat ontvetten en in de grondverf zetten.

Vanwege de zuigende werking van het materiaal is het belangrijk dat u de platen volledig rondom in de grondverf zet. U brengt de grondverf moeiteloos aan met roller of kwast. Door gebruik te maken van een verfbakje kunt u de verf tevens gemakkelijk verdelen.