text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

BETER IN DUURZAAMHEID

Samen bouwen we aan het Nederland van morgen

Op deze plek lees je alles wat je wilt weten over onze duurzame inspanningen. Misschien vraag je je als bouwspecialist af in hoeverre dat nou precies interessant kan zijn voor jou. Het antwoord zal je (niet) verbazen: het is een onderwerp dat bij uitstek iedereen aangaat die bouwt of verbouwt en die het belang van toekomstgericht bouwen ziet.

Bouwen aan een duurzame toekomst

Al meer dan 175 jaar is het beter bouwen met PontMeyer en doen we er elke dag alles aan om bouwend Nederland beter te laten bouwen. Over nog eens 175 jaar doen we dat nog steeds als het aan ons ligt. Dat kan alleen als we continu kritisch kijken naar onze impact op mens en milieu. In elke schakel van onze keten: inkoop, productie, transport en verkoop.

We doen er alles aan om onze belofte ‘beter bouwen met PontMeyer’ waar te maken. Organisatiebreed is ons uitgangspunt dat we handelen in het belang van de toekomst. Door aanpassingen te doen in het productieproces. Door te kiezen voor producten en diensten met een verantwoorde herkomst, het liefst met keurmerk. Door onze CO2-uitstoot en afvalstromen drastisch te verminderen. Door in te zetten op meer kennis. En door een maatschappelijk betrokken, duurzame werkgever te zijn voor de mensen die bij ons werken. Van onze leveranciers verwachten wij hetzelfde, we kiezen onze partners op basis van gedeelde waarden.

Om onze ambities om te zetten naar heldere, concrete acties gebruiken we de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. Deze 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling zijn opgesteld volgens wereldwijd erkende richtlijnen en kaders. De komende 15 jaar moeten de 17 SDG's, die gekoppeld zijn aan 169 targets, een actieplan vormen voor armoedebestrijding en eerlijke en duurzame wereld. Wij hebben bij PontMeyer 5 SDG’s uitgekozen om ons de komende jaren op te focussen: waardering werk en economische groei (SDG 8), duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11), verantwoorde consumptie en productie (SDGl 12), leven op het land (SDG 15) en partnerschap doelstellingen te bereiken (SDG 17).
 

​​​​​​​

Verantwoorde herkomst producten & diensten

Heel Nederland werkt aan een duurzamere toekomst. Wij dragen daaraan bij met een groeiend assortiment duurzame producten en diensten. Zo helpen wij bouwend Nederland aan een duurzame toekomst. Benieuwd naar onze duurzame inspanningen, van de herkomst van onze materialen tot aan onze specifieke ketensamenwerkingen?

   

Actief terugdringen CO2 uitstoot

Het liefst zien we dat al onze bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Daarom doen we er alles aan onze onvermijdelijke CO2-footprint zo laag mogelijk te houden. Door de verwarming lager te zetten, zonnepanelen te plaatsen, energiezuinige verlichtings- en transportmogelijkheden te introduceren en door CO2-neutrale producten in te kopen. Daarover gesproken: onze hoofdproducten - hout en plaatmateriaal - zijn van zichzelf CO2-neutraal, want hout neemt CO2 op.
​​​​​​​

​​​​​​​

Werkgever van betekenis zijn

Onze werknemers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Zij hebben recht op een prettige, veilige en gezonde werkomgeving. Wij zorgen voor elkaar en voor onze klanten. En we zetten in op gezamenlijke ontwikkeling en groei. Niet overal ter wereld is dit vanzelfsprekend als dat voor ons is. Zelfs niet overal in Nederland. Op verschillende manieren zetten we ons daarom in ongelijke kansen, uitbuiting en slechte werkomstandigheden tegen te gaan. Lees hier hoe wij lokaal zoveel mogelijk van betekenis proberen te zijn en alleen werken met betrouwbare leveranciers.
​​​​​​​

​​​​​​​

Jouw kennispartner

Onze branche is erg omvangrijk en in sommige opzichten heel specifiek. Niet meer dan logisch dat wij dan ook de bijbehorende specialistische kennis in huis hebben om jou een goede sparringpartner te kunnen bieden. Ook op het gebied van milieu en maatschappij. Daarom zetten we steeds meer in op slimme, efficiënte oplossingen die ook nog eens duurzaam zijn. En omdat die duurzame ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen, helpen we je graag het overzicht te houden en ondersteunen we je met onze (digitale) oplossingen en diensten. Samen dragen we zo bij aan een comfortabele, leefbare en duurzame toekomst.
​​​​​​​

​​​​​​​

Afval reductie

Een zero waste-doelstelling is een mooie stip op de horizon. Maar we kijken ondertussen vooral wat we nú kunnen doen om onze afvalstromen te reduceren. Met onze leveranciers bedenken we nieuwe manieren voor slimme productieprocessen met minder afval. Zo hebben we afspraken met onze leveranciers om het afval op te halen bij onze klanten die hun producten bij ons kopen. Ons eigen ‘afval’ brengen we terug in het productieproces voor de vervaardiging van nieuwe producten. Zo wordt ons 'plastic afval' verwerkt in UPM composiet vlonderdelen en de schaafresten vanuit onze schaverijen in pallets. Zo krijgt ons meeste afval nog een goed tweede leven. Of een derde, vierde…
​​​​​​​

Duurzame begrippenlijst

Misschien kent het thema duurzaamheid nauwelijks nog geheimen voor je, maar ken je ook de complete inhoud van de vele begrippen, termen en afkortingen op het gebied van duurzaamheid? Specifiek met het oog op duurzaam bouwen hebben wij de belangrijkste voor je in een overzichtelijke begrippenlijst gezet. Zo kun je deze nog eens rustig nalezen.