text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Boeidelen

Een boeideel of boeiboord is een type dakrandafwerking. In het assortiment boeidelen vind je bij PontMeyer onder andere boeidelen van Western Red Cedar, Pontpaint garant en Medite Tricoya.

61 producten gevonden

Boeidelen van hout

Western Red Cedar

Boeidelen van Western Red Cedar zijn rift gezaagd, vingergelast en gelamineerd. Rift gezaagd hout geeft weinig aftekening in de boeien, waardoor de oppervlakte egaal is. Red Cedar heeft een karakteristiek uiterlijk en is daarom een zeer gewaardeerde houtsoort voor boeidelen.

De boeidelen dienen goed geventileerd en met RVS bevestigingsmateriaal aangebracht te worden. Voor het aanbrengen dien je eenmaal rondom af te schilderen. Na het aanbrengen van de boeidelen plamuur je de boorgaten en schilder je het materiaal af. Je kunt de boeidelen ook onafgewerkt plaatsen, maar dan moet je de houten boeidelen binnen zes maanden aflakken. De levensduur is tussen de vijftien en vijfentwintig jaar.

 

Pontpaint boeidelen

Pontpaint garant boeidelen (FSC gecertificeerd) zijn multiplex opgebouwd uit berken en aan twee zijden voorzien van een 390 gr/m2 voorbehandelde paintfilm. Berkentriplex wordt uit dun geschilde fineren opgebouwd. De 18 mm dikke plaat bestaat bijna altijd uit dertien lagen hout. Je kunt dit vergelijken met hardhouttriplex, dit bestaat vaak uit zeven lagen of met Okoumé, bestaande uit negen lagen.

Boeidelen van kunststof

Unipanel boeidelen

Een alternatief voor Red Cedar en Pontpaint boeidelen zijn de Unipanel boeidelen. Deze hebben de eigenschappen van hout en bieden de voordelen van kunststof boeidelen. De Unipanel boeidelen komen voort uit een uniek productieproces.

Het kunststof van deze boeidelen heeft een constante dichtheid en heeft een glad en mat oppervlak. Het voordeel hiervan is dat vuil zich nauwelijks kan hechten. Ze zijn daarnaast goed afwasbaar en nemen geen vocht op. Ook zijn de boeidelen kleurvast en door de uitstekende kwaliteit heeft het een levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Met betrekking tot duurzaamheid is te vermelden dat deze boeidelen recyclebaar zijn.

Boeidelen kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je boeidelen kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.