text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Red cedar

Red Cedar hout is een droge, hardhouten naaldhoutsoort, dat bijna geen olie en vettige stoffen bevat. Het is van nature duurzaam en weerbestendig. Ook bevat het hout een inhoudsstof dat zichzelf beschermt tegen schimmels, houtrot en insecten. Daarnaast is red cedar geschikt voor verschillende toepassingen, zoals voor buitengevels, dakbedekking, dekken, schuttingen, tuinmeubilair en binnenvloeren.

Red Cedar Planken

Red Cedar Boeidelen

Red Cedar Rabat

Red Cedar hout is een droge, hardhouten naaldhoutsoort, dat bijna geen olie en vettige stoffen bevat. Doordat het hout een natuurlijke inhoudsstof bevat, beschermt het zichzelf tegen schimmels, houtrot en insecten. Zo zorgt bijvoorbeeld de kaneelgeur van het hout ervoor dat motten zich niet in het hout nestelen. Door de technische eigenschappen van het hout, hebben de verschillende weersomstandigheden geen invloed op het Red Cedar hout. Dit maakt het tot één van de duurzaamste houtsoorten.

De eigenschappen van Red Cedar hout

Naast dat het hout duurzaam is, heeft Red Cedar ook de volgende eigenschappen:

  • Grote kleurvariatie. Red Cedar hout is verkrijgbaar in uiteenlopende geelbruine kleuren.
  • Licht in gewicht. Doordat het hout weinig weegt, is het eenvoudig te monteren. Dit maakt het onder andere geschikt als gevelbekleding.
  • Eenvoudige bewerkbaar. Red Cedar is een zachte houtsoort en daardoor is het eenvoudig te bewerken.
  • Lange levensduur. Red Cedar heeft, onbehandeld, een levensduur van twintig jaar. Door het te behandelen kun je de levensduur eenvoudig met vijf tot tien jaar verlengen.
  • Lage houtdichtheid. Hierdoor heeft het hout een goede isolatiewaarde tegen kou en warmte.
  • Akoestische eigenschappen. Red Cedar vermindert geluid en trillingen.

Western Red Cedar

Er zijn twee soorten Red Cedar, Western Red Cedar en Aziatische Red Cedar. Western Red Cedar is afkomstig uit Canada, heeft een prominent aanwezige houtnerf en een brede variatie aan kleur.

Toepassingsgebieden van Red Cedar hout

In ons assortiment vind je Red Cedar hout als boeidelen en planken. Hierdoor is het te gebruiken bij verschillende toepassingen, zoals als gevelbekleding. Kies voor het bekleden van je gevel voor Red Cedar rabat en voor het maken van boeidelen Red Cedar boeidelen. De Red Cedar planken gebruik je voor het maken van divers tuinmateriaal, zoals veranda’s en schuttingen. Ook voor vensterbanken of kozijnen is deze houtsoort zeer geschikt, het hout kan namelijk zowel binnens- als buitenshuis gebruikt worden.

Red Cedar bewerken

Red Cedar is eenvoudig bewerkbaar. Dit houtsoort heeft namelijk een rechte draad en gelijkmatige structuur. Hierdoor is het hout vrij gemakkelijker te verzagen, te schaven of te schuren. Ook het boren van schroeven gaat zonder enige problemen. Houd wel rekening met corrosie veroorzakende inhoudsstoffen. Op bepaalde metaalstoffen reageren de inhoudsstoffen van Red Cedar waardoor er ontsierende grijze tot blauwzwarte verkleuringen in het hout ontstaan. We raden je daarom aan om te werken met RVS schroeven.

Red cedar verduurzamen

Red Cedar hout vergrijst als het onbehandeld blijft. Wil je dit voorkomen of hout verduurzamen door de levensduur te verlengen? Ga dan aan de slag met beits, verf of lijm. Alle drie de opties hechten zich goed op Red Cedar hout.

Red Cedar hout kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je Red Cedar hout kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons ruime assortiment aan Red Cedar hout in verschillende maten. Maak vervolgens in twee stappen eenvoudig een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste Red Cedar producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van Red Cedar aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.