text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Oppervlakte afwerking
Kwaliteitsklasse
Milieucertificaat
Sterkteklasse
Lambda waarde
Productgroep
Filter 32 resultaten

Red Cedar

32 producten gevonden

Western Red Cedar is een hardhouten naaldhoutsoort waarvan het groeigebied Canada is. De aantrekkelijke eigenschappen maken het hout voor veel toepassingen geschikt. Red Cedar is duurzaam en makkelijk te bewerken. De kleur van deze houtsoort kan erg uiteenlopen, van licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurig of zelfs chocoladebruin. Red Cedar hout is in vergelijking met veel andere soorten hardhout wat aan de zachte kant, toch is het een erg duurzame houtsoort, die zeker 20 tot 25 jaar meegaat. Red Cedar heeft een natuurlijke impregneer in zich waardoor hij onbehandeld, dus van nature duurzaam is. Ook zorgt het ervoor dat het hout bestand is tegen houtrot, schimmels en insecten. Tevens is Red Cedar een geurende houtsoort, het hout verspreid namenlijk een aangename kaneelachtige geur.

Toepassingen

Door de positieve aspecten van het hout leent Red Cedar zich goed voor verschillende toepassingen. Veelal wordt Red Cedar hout gebruikt voor gevelbekleding maar is ook uiterst goed te gebruiken bij tuin toepassingen zoals veranda’s schuttingen, pergola’s of als afwerking van de dakranden. Ook voor vensterbanken of kozijnen is deze houtsoort zeer geschikt, het hout kan namelijk zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden.

Bewerken

Red Cedar valt makkelijk te bewerken. Dit houtsoort heeft namelijk een rechte draad en gelijkmatige structuur. Dit zorgt ervoor dat het hout vrij gemakkelijker te verzagen, schaven of schuren is. Tevens hecht beits of verf zich goed op ceder hout. Bent u van plan uw cedar hout te verlijmen? Ook daar is deze houtsoort uiterst geschikt voor.

Afwerken

In principe is het niet nodig om Red Cedar te behandelen, echter kan dat in sommige gevallen wel wenselijk zijn. Door de jaren heen kan het hout namelijk een zilvergrijze uitstraling krijgen. Mocht u dit willen voorkomen dan kunt u de planken of delen behandelen met een lak, beits of een verf. Doordat het hout bijna niet krimpt of uitzet zal de behandelde plank lang in een goede staat blijven.

Varianten

Wanneer u aan de gang wilt met Red Cedar kunt u kiezen tussen de Clear and Better variant of Rustiek Red Cedar. De kwaliteit hiervan is hetzelfde, echter zijn bij de Clear and Better planken geselecteerd zonder knoesten. De planken hiervan hebben dus rustige lijnen en vaak komen deze van bomen die wel 300 jaar oud zijn. De variant die wat minder exclusief, dus ook wat goedkoper is, is de Rustiek Red Cedar. Deze planken bevatten wel knoesten en de nerven zijn in plaats van recht iets vlamvormig.

Red cedar houten kopen bij Pontmeyer

Heeft u besloten dat u de houtsoort western Red Cedar in uw bouwproject wilt gebruiken? Pontmeyer heeft alles in huis om uw bouwproject tot succes te leiden. Ons Red Cedar assortiment bestaat uit planken, boeidelen, Red Cedar rabat en palen. Wacht daarom niet langer meer en bestel vandaag nog uw benodigdheden. De producten die wij op voorraad hebben liggen kunt u binnen 1-2 werkdagen thuis verwachten zodat u snel aan de slag kunt. Ook bent u natuurlijk van harte welkom in een van onze vestigingen.