text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Red Cedar Boeidelen

8 producten gevonden

Boeidelen, ook wel boeiboorden genoemd, zijn panelen die worden gebruikt om dakranden af te werken en te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Western Red Cedar is een duurzame hardhoutsoort die uiterst geschikt is als boeideel. Wanneer de Red Cedar boeidelen op de juiste manier worden gemonteerd, gaan ze tussen de 20 en 25 jaar mee. De houtsoort heeft daarnaast een natuurlijke bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot.

Toepassingen van Red Cedar boeidelen

De Red Cedar boeidelen worden veelal toegepast ter afwerking van een dakrand, zowel bij platte als bij schuine daken. Daarnaast worden ze ook gebruikt als houten gevelbekleding of als windveer. De boeidelen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Let er op dat u bij het aanbrengen van de boeidelen zorgt voor een goede ventilatie en dat u de juiste schroeven gebruikt.

Een groot voordeel van de Red Cedar boeidelen is dat ze vormvast zijn en onbehandeld kunnen blijven. Als onbehandeld hout zullen ze uiteindelijk lichtgrijs kleuren. Verf of lak de planken wanneer u deze vergrijzing niet wenst voor uw gevel.

Soorten boeidelen van Red Cedar hout

Bij PontMeyer bieden wij twee soorten Western Red Cedar boeidelen aan: planken en rift gezaagde boeidelen. Rift gezaagd houdt in dat de boeidelen recht op de jaarringen zijn gezaagd, hierdoor hebben ze minder aftekeningen. Ook zorgt het ervoor dat de boeidelen vormvast en stabieler zijn dan dossé gezaagde boeidelen. Verder zijn de boeidelen bij PontMeyer gegrond, gevingerlast en gelamineerd. Oftewel, direct klaar voor gebruik.

De Red Cedar boeidelen zijn verkrijgbaar in twee kopmaten: 18 mm en 28 mm. De lengtematen verschillen van 3055 mm tot en met 5900 mm. U kunt altijd gebruikmaken van onze zagerij indien de beschikbare lengtematen niet geschikt zijn voor uw project.

De duurzaamheid van de Red Cedar boeidelen

De Red Cedar boeidelen in ons assortiment zijn beschikbaar in twee duurzaamheidsklassen, klasse 1 en klasse 2. Beide klassen zijn zeer hoog. Dit houdt in dat de boeidelen een levensduur hebben van 15 tot 25 jaar. Verder voldoen alle Red Cedar boeidelen aan het PEFC-certificaat.

Boeidelen Red Cedar kopen

Red Cedar boeidelen kunt u gemakkelijk kopen in de webshop van Pontmeyer. Maak in slechts twee stappen een account aan en voeg de door u gewenste afmetingen toe aan uw bestelling. Wanneer u een account aanmaakt, kunt u meteen de prijzen inzien van al onze producten. Koopt u de boeidelen liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, zo laadt u de planken direct eenvoudig in.

Heeft u nog vragen over de boeidelen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder