text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Red Cedar Planken

8 producten gevonden

Red Cedar planken is gemaakt van cedar hout. Red Cedar is een hardhouten naaldsoort waarvan het groeigebied in Canada is. Door de veelzijdigheid en aantrekkelijke eigenschappen kan deze plank voor veel projecten en toepassingen worden gebruikt. Red Cedar is een iets minder harde houtsoort dan vele andere houtsoorten, maar deze kan toch beschouwd worden als duurzaam. Dit houtsoort kan namelijk zeker 20 tot 25 jaar meegaan . De kleur van deze Red Cedar plank kan erg uiteenlopen. Zo kan de kleur van dit houtsoort licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurig of zelfs chocolade bruin zijn. Het fijne aan Red cedar hout is dat het een eigen natuurlijke impregneer in zich heeft, waardoor hij onbehandeld is, en dus erg duurzaam. Niet alleen zijn veelzijdigheid van kleur maakt het een speciale houtsoort. Ook de geur doet de plank anders doen dan andere houtsoorten. Het hout verspreid een aangename kaneelachtige geur.

Red cedar plank gebruiken

Door de positieve aspecten van het houtsoort kan de Red cedar plan voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. de Red Cedar plank is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld gevelbekleding maar is ook geschikt voor het gebruiken in de tuin met veranda’s, pergola’s, schuttingen of als afwerking van dakranden. Verder zouden deze planken ook gebruikt kunnen worden voor vensterbanken of kozijnen. Dit houtsoort is namelijk voor zowel binnen als buiten goed te gebruiken.

Red Cedar planken bewerken en afwerken

Red Cedar valt makkelijk te bewerken. Dit houtsoort heeft namelijk een rechte draad en gelijkmatige structuur. Wat is hiervan het voordeel? Dat het gemakkelijk te verzagen, schaven of te schuren is. Klussen zal u dus niet moeilijk gemaakt worden. Naast het werken met dit houtsoort is het bewerken met beits ook gemakkelijk. De beits of verf hecht zich goed in de planken waardoor het gemakkelijk droogt. Gaat u verder nog aan de slag met lijm? Daar zijn de planken ook uiterst geschikt voor. In principe is het niet nodig om Red Cedar planken te behandelen, maar in sommige gevallen kan dit wel wenselijk zijn. De veelzijdigheid aan kleuren kan namelijk wel veranderen in een zilvergrijze kleur. Mocht u dit willen voorkomen, dan dient u wel de planken te behandelen. Red Cedar planken kunnen behandeld worden met lak, beits of een verf. Dit houtsoort zal in de jaren bijna niet krimpen of uitzetten, waardoor de behandelde plank lang in goede staat blijft. Kortom, de planken van Red Cedar hout zijn een zeer gemakkelijke houtsoort om mee aan de slag te gaan.

Verschillende varianten

Wanneer u aan de gang wilt met Red Cedar kunt u kiezen tussen de Clear and Better variant of Rustiek Red Cedar. De kwaliteit hiervan is hetzelfde, echter zijn bij de Clear and Better planken geselecteerd zonder knoesten. De planken hiervan hebben dus rustige lijnen en vaak komen deze van bomen die wel 300 jaar oud zijn. De variant die wat minder exclusief, dus ook wat goedkoper is, is de Rustiek Red Cedar. Deze planken bevatten wel knoesten en de nerven zijn in plaats van recht iets vlamvormig.

Red Cedar planken aanschaffen bij Pontmeyer

Bent u overgehaald om aan de slag te gaan met de planken van Red Cedar? Pontmeyer heeft hiervoor alles in huis om het project vlekkeloos te laten verlopen. Bekijk het gehele planken assortiment en wacht geen dag langer met het aanschaffen van alle benodigdheden. Start morgen nog met uw project. De producten die wij op voorraad hebben liggen kunt u binnen 1-2 werkdagen thuis verwachten zodat u snel aan de slag kunt. Wilt u liever de planken of het houtsoort eerst bekijken? Dan bent u ook van harte welkom in een van onze vestigingen.