text.skipToContent text.skipToNavigation

Vurenhout

 

420 producten gevonden

Bent u bezig met een binnen of buiten project en wilt u graag Vurenhout kopen?Vurenhout is de bekendste houtsoort In Nederland. Vurenhout wordt namelijk zowel in de bouw als in de meubelindustrie gebruikt. Vurenhout is afkomstig van de naaldboom te weten de fijnspar. Door de lange vezels die het vurenhout heeft, behoort dit houtsoort tot de categorie ‘zachthout’. Dat wil zeggen dat dit type hout erg flexibel is en geen harde of scherpe splinters kent. Daardoor is vurenhout ideaal te gebruiken voor een groot aantal doeleinden. 

Vurenhout kopen

Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u allerlei verschillende soorten Vurenhout. Zo hebben wij hout van Vuren in de vorm van Vurenhout planken, Vurenhout balken en Vurenhout latten. Deze zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Wilt u meer informatie over Vurenhout? Lees dan verder.

Vurenhout: wat zijn de toepassingen?

Vurenhout wordt meestal gebruikt voor binnen bouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan deurlijsten, vloeren en meubels. Doordat vurenhout erg licht en toch sterk is, kan het goed gebruikt worden voor structuren en zelfs voor vliegtuigbouw. Verder kan het hout nog op diverse manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitspalen en masten, bekisting en over constructiehout. Zo wordt vurenhout in de bouw ook gebruikt voor enkele dragende constructies, net zoals OSB platen en underlayment. Verder wordt dit type hout gebruikt voor emballage doeleinden in de vorm van pallets of kisten. Het hout is hier uitstekend voor, omdat het geen geur heeft. Daarnaast worden ook meubelen weleens gemaakt van vurenhout.

De reden voor deze veelzijdige toepassingen? Vurenhout behoort tot de categorie zachthout, wat betekent dat het eenvoudig te verwerken is. Ideaal voor uw bouwproject! Met een handzaag of afkortzaag kunt u het hout gemakkelijk korter maken. Bekijk hier onze zaagmachines. Gaat u het hout aan elkaar schroeven? PontMeyer heeft tevens alle benodigdheden in huis zodat u uw klus succesvol kunt afronden

Vurenhout: verschillende afmetingen bij ons in het assortiment

Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u vurenhout in allerlei verschillende soorten afmetingen en kopmaten. Een veelvoorkomende kopmaat van vurenhout is vuren 22x50mm. Daarnaast hebben wij vurenhout onder andere ook met kopmaat 22x200mm, 22x100mm, 22x125mm, 32x200mm en 32x100mm. Bent u op zoek naar een andere kopmaat voor uw vurenhout? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop.

Vurenhout: wat zijn de eigenschappen?

Vurenhout is van zichzelf erg lichtkleurig, namelijk wit tot crèmeachtig. De kern van de fijnspar is niet te onderscheiden van het spinthout. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijke eigenschappen van Vurenhout op een rijtje gezet:

  • Vurenhout is goedkoop. Dit komt omdat deze houtsoort meer beschikbaar is in vergelijking met andere houtsoorten.
  • Wanneer Vurenhout langdurig wordt blootgesteld aan licht en lucht wordt het geelbruin. 
  • Hout van Vuren is gemakkelijk te bewerken.
  •  Vurenhout is geschikt voor diverse toepassingen.
  • Vuren is bij Pontmeyer beschikbaar in planken, balken en latten. 
  • Vurenhout is bij ons verkrijgbaar in verschillende lengtes, kopmaten en nettomaten. 
  • Het meeste Vurenhout komt uit de Noord-Europese landen, maar is ook verkrijgbaar uit Nederland. 
  • Vuren is helaas in verhouding tot andere houtsoorten niet erg duurzaam. Voor de tuin kunt u beter kijken in ons assortiment Douglas hout of ons assortiment hardhout

Vurenhout beitsen en verwerken

De veelzijdigheid en kwaliteit van vurenhout is vrij groot. Dat bepaalt ook voor een groot deel het gebruiksdoel. Zo moet vurenhout voor sommige gevallen eerst behandeld worden voordat u kunt starten met de klus. Door vurenhout te behandelen met olie of beits kunt u de gebruiksduur verlengen.

Vurenhout ruw of geschaafd

Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u vurenhout ruw en vurenhout geschaafd. Welk type vurenhout het meest geschikt is, hangt van de gewenste toepassing. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vurenhout of ander hout nodig voor in uw tuin?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!

Vurenhout kopen bij PontMeyer

Wilt u vurenhout kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling vurenhout te plaatsen. Koopt u vurenhout liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe vurenhout gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan vurenhout of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.