text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Sterkteklasse
Kwaliteitsklasse
Milieucertificaat
Filter 125 resultaten

Vurenhout

125 producten gevonden

Vurenhout

Vurenhout is een veelvoorkomende houtsoort, afkomstig van de fijnspar. Het is bleekwit van kleur en verkleurt naarmate van tijd geelbruin. Door de lange vezels die het vurenhout heeft, behoort dit houtsoort tot de categorie ‘zachthout’. Dit maakt het hout eenvoudig te bewerken, zonder dat het harde of scherpe splinters kent.

Toepassingen vurenhout

Vurenhout wordt gebruikt voor binnen bouwprojecten, zoals deurlijsten, vloeren en meubels. Dankzij het lichte gewicht, maar sterke karakter van vurenhout, kan het ook goed gebruikt worden voor constructies en zelfs voor vliegtuigbouw. In de bouw worden vurenhouten balken gebruikt voor dragende constructies, net zoals OSB platen en underlayment. Verder wordt dit type hout gebruikt voor emballage doeleinden in de vorm van pallets of kisten.

Houd er rekening mee dat vurenhout gemakkelijk kan splijten bij het gebruik van spijkers en schroeven. We raden u aan om schroeven met een langere schroefdraad of kleinere diameter te gebruiken. Hiermee vermindert u de kans op splijten. Ook kunt u vurenhout verlijmen.

Behandeling van vurenhout

Gaat u aan de slag met vurenhout? Houd er dan rekening mee dat vurenhout in veel gevallen behandeld moet worden voordat u kunt starten met de klus. Vurenhout is in tegenstelling tot Douglas hout en hardhout niet duurzaam. Door vurenhout te behandelen met olie of beits kunt u de gebruiksduur verlengen. Wilt u meer weten over het behandelen van vurenhout? Lees dan ons artikel over vurenhout behandelen.

Milieu en vurenhout

Het vurenhout assortiment van PontMeyer is bestaat grotendeels uit FSC- en PEFC-gecertificeerd hout. Dit hout komt uit verantwoord beheerde bossen, waar rekening gehouden wordt met de bossamenstelling, kaprijpheid en jaarlijkse aanwas. Dit stelt het bos instaat zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. PontMeyer koopt zoveel mogelijk FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in. Op die manier stimuleren wij verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Vurenhout kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u vurenhout kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan vurenhout en andere houten balken. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste vurenhout producten voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.