text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Sterkteklasse
Kwaliteitsklasse
Milieucertificaat
Aandraaivoorziening
Diameter (mm)
Filter 208 resultaten

Vurenhout

Vuren is één van de meest toegepaste houtsoorten. Het is gunstig geprijsd ten opzichte van andere houtsoorten en beschikt over goede eigenschappen. Het zachthout is gemakkelijk te bewerken en hierdoor eenvoudig te plaatsen. Daarnaast is het geschikt voor meerdere toepassingen zowel binnens- als buitenshuis. Lees meer

208 producten gevonden

Eigenschappen van vuren

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Het is bleekwit van kleur en verkleurt naarmate van tijd geelbruin door de zon. Vurenhout is relatief zacht door de lange vezels en gemakkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinale houtbewerking. Het laat zich goed zagen, schuren en frezen, zonder dat het harde of scherpe splinters geeft. Dit betekent ook dat vurenhout gevoeliger is voor deuken en krassen.

Divers vurenhout assortiment

Het vurenassortiment van PontMeyer bestaat uit verschillende soorten vurenhout. Je kunt kiezen uit vuren balken, vuren planken, vuren palen of vuren latten. Ieder is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en bewerkingen. Er zijn drie soorten vurenhout:

  • Vurenhout ruw. Ruw vurenhout is onbewerkt vurenhout. Het heeft een grove textuur en ruw oppervlak met zichtbare houtnerf.
  • Vuren geschaafd. Geschaafd vurenhout is vurenhout dat door middel van een schaafmachine is bewerkt. Het heeft een glad oppervlak en gelijkmatige dikte.
  • Vuren SLS. SLS staat voor Scandinavian Lumber Standard en wordt gekenmerkt door zijn sterkte, stabiliteit en relatief lichte gewicht. Het hout is afkomstig van de vurenboom, een boomsoort die veel voorkomt in Scandinavische landen zoals Zweden, Noorwegen en Finland.

Toepassingen vurenhout

Vurenhout wordt gebruikt voor verschillende projecten. In de bouw wordt het voornamelijk toegepast voor constructies, zoals dakconstructies, vloerbalken en wandstijlen. Door de sterkte en het lichte gewicht is vurenhout een populaire keuze voor structurele toepassingen. Het wordt ook gebruikt voor het maken van kozijnen, deuren en trappen. Daarnaast wordt het veel gebruikt in de meubelindustrie. Vuren is geschikt voor meubelmakerij en interieurtoepassingen, zoals plafondafwerking, leuningen en decoratieve elementen. Ook wordt dit type hout gebruikt voor emballage doeleinden in de vorm van pallets of kisten.

Wil je vurenhout voor buiten gebruiken? Kies dan voor geïmpregneerd vurenhout. Alleen het geïmpregneerde hout is geschikt voor buiten, omdat het beter bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Hierdoor is het minder vatbaar voor kromtrekken, uitzetten en krimpen als gevolg van schommelingen in vochtigheid en temperatuur.

Houd er rekening mee dat vurenhout gemakkelijk kan splijten bij het gebruik van spijkers en schroeven. We raden je aan om schroeven met een langere schroefdraad of kleinere diameter te gebruiken. Hiermee verminder je de kans op splijten. Ook kun je vurenhout verlijmen.

Behandeling van vurenhout

Vurenhout is in tegenstelling tot douglas hout en hardhout niet duurzaam. Het is gevoelig voor houtrot en schimmelaantasting als het langdurig wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, maar door vuren te behandelen kun je de duurzaamheid verlengen. Je behandelt vurenhout met beits, olie of verf. Daarnaast is het verstandig om het hout regelmatig te reinigen met een zachte borstel en kun je de levensduur van het hout beïnvloeden door het te beschermen tegen vocht.

Wil je meer weten over het behandelen van vurenhout? Lees dan ons artikel over vurenhout behandelen.

Milieuvriendelijk en duurzaamheid van vurenhout

Het vurenhout assortiment van PontMeyer bestaat uit FSC- en PEFC-gecertificeerd hout. Dit hout komt uit verantwoord beheerde bossen, waar rekening gehouden wordt met de bossamenstelling, kaprijpheid en jaarlijkse aanwas. Dit stelt het bos in staat zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. PontMeyer koopt zoveel mogelijk FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in. Op die manier stimuleren wij verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Vurenhout kopen bij PontMeyer

Wil je vurenhout kopen bij PontMeyer voor je volgende klusproject? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste vurenhout producten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.