text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Vuren SLS

62 producten gevonden

SLS hout

SLS is de afkorting voor “Scandinavian Lumber Standard”. Vuren SLS is afkomstig van de fijnspar uit Scandinavisch gebieden. De bomen groeien in koudere gebieden langzamer dan in Midden-Europa. Dit zorgt ervoor dat er minder snel noesten in het hout komen te zitten en dat het hout een dichtere structuur kent. Dankzij de dichtere structuur van vuren SLS neemt het hout minder vocht op en heeft minder werking. Vuren SLS hout is een sterke houtsoort, geschikt voor het maken van constructies binnen de houtskeletbouw.

Toepassing vuren SLS

Het Noord-Europese SLS vurenhout wordt voornamelijk als constructiehout gebruikt binnen de houtskeletbouw (HSB). Het SLS constructiehout heeft als voordeel dat het erg sterk en relatief licht is. Dat laatste helpt bij HSB constructies op zwakke ondergronden. Verder heeft vuren SLS goede isolerende eigenschappen. Zo helpt het een woning sneller op te warmen en houdt het de warmte langer vast. Naast toepassingen in de HSB, wordt SLS hout onder andere ook gebruikt voor het maken van houten stapelbedden. Gebruik vuren SLS niet in vochtige omgevingen, omdat het onbehandeld geschaafd hout betreft. Hierdoor is de duurzaamheid laag. Als u op zoek bent naar hout voor buitenconstructies kunt u daar beter tuinhout voor gebruiken.

Vuren SLS in verschillende afmetingen

PontMeyer heeft verschillende kopmaten beschikbaar als het gaat om SLS vurenhout. Waarvan de meest voorkomende kopmaat SLS 38x89 mm is. Naast deze populaire afmeting, kunt u uit de volgende kopmaten kiezen:

  • SLS 38x140 mm
  • SLS 38x235 mm
  • SLS 38x184 mm
  • SLS 38x285 mm
  • SLS 38x89 mm
  • SLS 38x170 mm
  • SLS 38x120 mm

Er zijn 2 klassen beschikbaar van het hout, herkenbaar aan de CE-markering. U kunt kiezen uit vuren SLS C18 of vuren SLS C24. Dit zijn de meest gangbare sterkteklassen in Nederland voor zichtbare structuren, bijvoorbeeld voor deuren of ramen. Het verschil tussen C18 en C24 zit in de technische gegevens van het vurenhout. C24 heeft weinig knoesten, C18 gezonde knoesten.

Vuren SLS hout kopen bij PontMeyer

Wilt u SLS hout kopen? Dit kunt u online bestellen of afhalen in één van de PontMeyer vestigingen. Koopt u het hout graag online, maar kunt u de prijzen niet inzien? Maak dan in twee stappen een account aan. Hierna kunt u persoonlijke prijzen inzien en plaatst u eenvoudig uw bestelling. Heeft u vragen over ons assortiment of de voorraad? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder, zodat u snel weer verder kunt met uw klus.