text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

PEFC® CERTIFICERING

Beter voor de toekomst

 
  

 

Wat is PEFC™?
PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification) heeft eigen, onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering. Het doel van het PEFC-keurmerk is duurzaam bosbeheer stimuleren door wederzijdse erkenning en promotie van wereldwijde boscertificeringssystemen en -initiatieven.

Inmiddels is PEFC uitgegroeid tot het grootste boscertificeringsysteem wereldwijd. Verschillende certificeringsystemen zijn toegelaten tot PEFC, waaronder grote certificeringsystemen als CSA, SFI, ATFS en MTCS. Hout dat is gecertificeerd volgens deze systemen mag daarom ook worden verkocht met een PEFC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

PEFC voorziet in een handelsketencontrolesysteem (Chain-of-Custody certificering, CoC), waarmee alle schakels in de keten die gecertificeerd(e) hout(producten) willen verwerken ook daadwerkelijk kunnen aantonen dat het PEFC-gecertificeerd hout betreft. Alleen bedrijven die PEFC CoC-gecertificeerd zijn, mogen claimen PEFC-gecertificeerd hout of houtproducten aan te bieden. Bedrijven die in bezit zijn van een geldig PEFC-certificaat worden vermeld op de website van PEFC: database gecertificeerde bedrijven.

PEFC voldoet aan de Nederlandse inkoopcriteria voor duurzaam geproduceerd hout (Dutch Procurement Criteria for Timber) en is toegelaten tot het duurzaam inkoopbeleid van de Nederlandse overheid: info over TPAC. Dit betekent dat PEFC door de Nederlandse overheid wordt geaccepteerd als bewijs voor aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout.

  

 

Wat doet PontMeyer?

PontMeyer koopt zoveel mogelijk FSC- of PEFC-gecertificeerd hout in. Op die manier stimuleren wij verantwoord bosbeheer wereldwijd. Hierdoor wordt het ook voor andere boseigenaren interessant om voor FSC- of PEFC-certificering te kiezen, waardoor de hoeveelheid gecertificeerd bos toeneemt en er meer gezond(!) bos behouden blijft voor toekomstige generaties.

Certificaat Geraadpleegde bronnen
  • Houtinfoblad PEFC Centrum-Hout / Probos 2015
  • PEFC Global Statistics: SFM & COC Certification (juni 2016)