text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Brandwerende platen

16 producten gevonden

Brandwerende platen

Brandwerende platen kopen doet u bij PontMeyer. Deze platen worden gebruikt als brandwerende bekleding van staal, muren of plafonds. Hiermee voldoet u aan de eis om met uw constructie weerstand te bieden tegen branddoorslag en brandoverslag. Brandwerende platen kunnen hier in bijdragen. Afhankelijk van de soort plaat kunt u de brandwerendheid met 60 minuten of meer verlengen.

 

Welke brandwerende plaatmaterialen zijn er?

Bij PontMeyer vindt u in het assortiment drie soorten brandwerende platen: Glasroc, Gyproc en Promatect. Alle platen vallen onder brandklasse A1 of A2. A1 is de hoogst mogelijke classificering en houdt in dat het plaatmateriaal onbrandbaar is. Voor de platen met een A2 classificering houdt het in dat de platen praktisch onbrandbaar zijn.

Bijkomend voordeel van sommige van deze brandwerende platen, is dat ze ook geluidsisolerend werken. Verder kunt u kiezen voor een afwerking met afgeschuinde kant van de platen, waardoor ze vlak en glad kunnen worden aangebracht. In ons assortiment vindt u ook brandwerende platen voor buiten.

Monteren van brandwerende platen

De brandwerende platen bevestigt u op houten balken of regels met snelbouwschroeven. Gebruikt u platen met afgeschuinde kanten? Gebruik dan voor de afwerking zelfklevend wapeningsband. Indien de brandwerende plaat rechte kanten heeft kunt u hiervoor een papieren wapeningsband gebruiken. Deze band vult u met een voegenvuller en laat u uitharden. Na de uitharding werkt u de brandwerende plaat af met een Gyproc jointfinisher.

Vervolgens kunt u de brandwerende plaat behandelen met een voorstrijk om daarna de plaat naar wens af te werken (verf, behang of gipspleister). Let op: bij Promatect dient u na het plamuren een alkalibestendige grondlaag aan te brengen.

Brandwerende platen kopen bij PontMeyer

Bestel uw brandwerende platen eenvoudig online bij PontMeyer. Maakt in twee stappen een account bij ons aan en zie alle prijzen in. Indien gewenst kunnen we de brandwerende platen op locatie afleveren. U bent uiteraard ook altijd welkom in één van onze vestigingen. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij onze klantenservice. We helpen u graag!