text.skipToContent text.skipToNavigation

Brandwerende platen

27 producten gevonden

Wilt u brandwerende platen kopen?

Brandwerende platen kopen doet u bij PontMeyer. Ze worden gebruikt als brandwerende bekleding voor staal, muur of plafond. Om aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag te voldoen dient u uw constructie brandwerend te maken, brandwerende platen kunnen hier in bijdragen. Afhankelijk van de plaat kunt u de brandwerendheid verlengen met 60 minuten of meer. Wilt u meer weten? Lees dan verder.

Welke brandwerende plaatmaterialen zijn er?

Bij PontMeyer vindt u veel verschillende soorten brandwerende plaatmaterialen. Deze zijn met een brandwerendheid getest van 180 minuten. U kunt deze platen bevestigen op uw raamwerk met de speciale glasroc schroeven. De brandklasse van deze gipsplaten is A1. Materialen in deze klasse dragen niet bij in elk stadium van de brand, ook niet bij een volledig ontwikkelde brand. Bekijk hier ons assortiment Glasroc.

Ook heeft PontMeyer een ruim assortiment van het brandwerende plaatmateriaal Gyproc. Benieuwd? De kern van deze platen bestaan uit gips met een huls van gerecycled karton. In de gispkern zijn extra glasvezels toegevoegd voor een verhoogde brandwerendheid. Brandklasse van deze gisplaten is A2 Materialen in deze klasse dragen bij een volledig ontwikkelde brand niet bij aan de vuurlast en de branduitbreiding. De gipskartonplaten zijn geluidsiloerend en kunnen vlak en glad worden afgewerkt vanwege de afgeschuinde kanten. Bekijk dan ons assortiment Gyproc gipsplaten.

Fipro mansard brandwerende gipsplaten worden toegepast als constructie voor brandwerende plafonds en liggerbekleding. Dit plaatmateriaal bied 60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. Is rechtstreeks onder een houten balklaag te monteren omdat de plaat bij hitte uitzet waardoor de naden dichttrekken. Bekijk hier ons assortiment Fipro mansard.

Promatect is ook een brandwerend plaatmateriaal die geschikt is voor het bekleden van wanden, plafonds en staalconstructies. Deze gipsplaten zijn toepastbaar en goed te verwerken voor zowel binnen als buiten. Dit plaatmateriaal leent zich ook goed voor het bekleden van vuurwerkopslagplaatsen, containers en gevels. De brandwerende gipsplaat bevat het kenmerk een geteste constructie 30 tot 120 minuten. Bekijk hier ons assortiment promatect.

Magoxx board platen zijn multifunctionele bouwplaten voor brandwerende oplossingen. Het bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen en zijn daardoor volledig recyclebaar. De platen lenen zich uitstekend voor het bekleden van wanden, plafonds en zijn geschikt voor vloer en infaroodverwarming. Bekijk hier ons assortiment magoxx board.

Op zoek naar gipsvezelplaten? Ook dan zit u bij PontMeyer goed. Zo hebben wij diverse platen van Gyproc en Fermacell. Bekijk hier het assortiment gipsvezelplaten. Heeft u snelbouwschroeven nodig voor het bevestigingen van uw gipsplaten? Bestel ze gemakkelijk online.

Montage van brandwerende platen

De platen kunnen bevestigd worden met snelbouwschroeven. Bij het afwerken van AK-naden (afgeschuinde kanten) kunt u gebruik maken van zelfklevend wapeninsgsband. Indien de brandwerende plaat rechte kanten heeft kunt u hiervoor een papieren wapeningsband gebruiken. Deze vult u met een voegenvuller. Na uitharding werkt u de brandwerende plaat af met een gyproc jointfinisher. U kunt de brandwerende plaat nu behandelen met een voorstrijk om vervolgens de plaat naar wens te kunnen afwerken (verf,behang of gipspleister). Bij Promatect dient u na het plamuren een alkalibestendige grondlaag aan te brengen. Bekijk hier ons assortiment gyproc jointfiller.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!