text.skipToContent text.skipToNavigation

Brandwerende platen

  • 1(current)
26 producten gevonden
  • 1(current)

Brandwerende platen

Brandwerende platen worden gebruikt als brandwerende bekleding voor staal, muur of plafond. Om aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag te voldoen dient u uw constructie brandwerend te maken, brandwerende platen kunnen hier in bijdragen. Afhankelijk van de plaat kunt u de brandwerendheid verlengen met 60 minuten of meer.

Soorten

Glasroc zijn brandwerende gipsplaten met een geteste brandwerendheid van 180 minuten. U kunt deze platen bevestigen op uw raamwerk met de speciale glasroc schroeven. De brandklasse van glasroc is A1. Materialen in deze klasse dragen niet bij in elk stadium van de brand, ook niet bij een volledig ontwikkelde brand.

Gyproc gipsplaten rf bestaan uit een kern van gips met een huls van gerecycled karton. In de gispkern zijn extra glasvezels toegevoegd voor een verhoogde brandwerendheid. Brandklasse van gyproc gisplaten is A2 Materialen in deze klasse dragen bij een volledig ontwikkelde brand niet bij aan de vuurlast en de branduitbreiding. Gyproc gipskartonplaten zijn geluidsiloerend en kunnen vlak en glad worden afgewerkt vanwege de afgeschuinde kanten.

Fipro mansard platen zijn worden toegepast als constructie brandwerende plafonds en brandwerende liggerbekleding. Fipro mansard bied 60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. Is rechtstreeks onder een houten balklaag te monteren omdat de plaat bij hitte uitzet waardoor de naden dichttrekken.

Promatect brandwerende platen zijn geschikt voor het bekleden van wanden, plafonds en staalconstructies. Promatect platen zijn mits goed verwerkt zowel binnen als buiten toepasbaar. Promatect leent zich ook goed voor het bekleden van vuurwerkopslagplaatsen, containers en gevels. De brandwerende plaat bevat het kenmerk een geteste constructie 30 tot 120 minuten.

magoxx board zijn multifunctionele bouwplaten voor brandwerende oplossingen. Magoxx board bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen en zijn daardoor volledig recyclebaar. De platen lenen zich uitstekend voor het bekleden van wanden, plafonds en zijn geschikt voor vloer en infaroodverwarming.

Montage

Gyproc en glasroc platen kunnen bevestigd worden met Gyproc snelbouwschroeven. Bij het afwerken van AK-naden (afgeschuinde kanten) kunt u gebruik maken van zelfklevend wapeninsgsband. Indien de brandwerende plaat rechte kanten heeft kunt u hiervoor een papieren wapeningsband gebruiken. Deze vult u met een gyproc jointfiller, na uitharding werkt u de brandwerende plaat af met een gyproc jointfinisher. U kunt de brandwerende plaat nu behandelen met een voorstrijk om vervolgens de plaat naar wens te kunnen afwerken (verf,behang of gipspleister). Bij Promatect dient u na het plamuren een alkalibestendige grondlaag aan te brengen.