text.skipToContent text.skipToNavigation

Tegels

  • 1(current)
  • 3
126 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Tegels kopen

Tegels kunt u gebruiken voor het betegelen van wanden en vloeren. Tegels worden toegepast op plaatsen waar hygiëne gewenst is, zoals keukens, badkamers en zwembaden. Tegels zijn geschikt voor vochtige ruimtes en zijn makkelijk te reinigen. Wand en vloertegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. U kunt kiezen voor vierkant of rechthoekig model. Er zijn geglazuurde of ongeglazuurde tegels. Geglazuurde tegels hebben een glanslaag en zijn hierdoor gemakkelijk schoon te maken. Zorg bij het aanschaffen van meerdere dozen tegels dat het batch nummer identiek is, hiermee voorkomt u kleurverschil.

Montage tegels

U kunt de tegels monteren op de wand of vloer. Plaats eerst een kimband op de overgang van muur naar vloer. Dit zorgt ervoor dat de muur vochtvrij blijft. Smeer de wand in met wandtegellijm en kies voor vloertegels voor poederlijm. Deze brengt u aan met een plakspaan. Met de tanden op de plakspaan kunt de lijm gelijkmatig verdelen u kunt hier ook een lijmkam voor gebruiken. Om een gelijke voeg tussen alle tegels te houden gebruikt u tegelkruisjes.

Benodigdheden

Tegels kunt u op maat maken met een tegelsnijplank. Voor de juiste werkhoogte kunt u een mobiele werktafel gebruiken. Vanwege de anti slip toplaag kunt u de tegel bewerken zonder dat deze verschuift. Maak gebruik van een zuignap om de tegel makkelijk te kunnen tillen en te verplaatsen. Zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Gebruik handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het boren, of snijden van wand of vloertegels. Werk de tegels netjes af door de voegen te vullen met een voegmiddel in de gewenste kleur.

Tegels koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.