text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Gipsvezelplaten

26 producten gevonden

Gipsvezelplaten

Een gipsvezelplaat is een bouwplaat van gips- en papiervezels die onder hoge druk samengeperst worden. Een gipsvezelplaat van 12,5 mm kan, met een hollewandplug, tot 50 kilo dragen. Doordat de platen zodanig sterk zijn heb je geen dubbele beplating nodig om iets op te hangen of te monteren. Een normale gipsplaat kan tussen de 10 en 20 kilo dragen. Daarnaast zijn gipsvezelplaten geluidsisolerend en brandwerend. De platen zijn stootvast, hebben een glad oppervlak en zijn afgewerkt met volle kanten. Het enige waarmee je rekening moet houden is het relatief zware gewicht van de plaat.

Het assortiment gipsvezelplaten van PontMeyer bestaat onder andere uit Fermacell gipsvezelplaten en Fermacell estrich elementen.

Gipsvezelplaat toepassen

Vanwege de stoot- en krasvrije eigenschappen kunnen de platen geplaatst worden in ruimtes met veelvoudig gebruik. Denk hierbij aan de horeca en openbare ruimtes. Gipsvezelplaten worden toegepast voor het maken en/of afwerken van wanden, plafonds en vloeren. Doordat de platen zeer sterk zijn, is er geen dubbele beplating nodig wanneer je iets aan de plaat wilt bevestigen. Hierdoor lenen de platen zich uitstekend voor het afwerken van wanden en plafonds.

Gipsvezelplaat bewerken

Gipsvezelplaten monteer en verwerk je eenvoudig en snel. Hiervoor heb je geen speciaal gereedschap nodig. In tegenstelling tot gipsplaten kun je bij gipsvezelplaten wel gebruik maken van schroeven Gipsvezelplaten kunnen zowel op een houten raamwerk of metal stud profiel worden bevestigd. De platen worden vervolgens afgewerkt met tegels, dun pleisterwerk, verf of behang.

Gipsvezelplaten kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je gipsvezelplaten kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste gipsvezelplaten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.