text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Gipsvezelplaten

26 producten gevonden

Gipsvezelplaten kopen?

Gipsvezelplaten kopen? Dat snappen wij! Het zijn namelijk zeer sterke, stootvaste platen met een glad oppervlak en volle kanten. De platen worden vaak toegepast voor het afwerken van een scheidingswand, koof of plafond. Naast het afwerkingsniveau dragen gispvezelplaten bij aan de brandwerendheid van een scheidingswand en heeft het een geluidsisolerende werking.

Soorten gipsvezelplaten

Rigidur gipsvezelplaten zijn door de homogene opbouw extra sterk, de toevoeging van de perliet verrijkte kern zorgt ervoor dat de platen licht van gewicht zijn en brandwerend. Rigidur gipsvezelplaten zijn leverbaar in de afmeting 1500x1000 en 3000x1195 met een dikte van 10 en 12,5mm.

Fermacell gipsvezelplaten worden gebruikt als brandwerende afbouwplaten die ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes. De fermacell gipsvezelplaten kunt u toepassen als scheidingswand, zolderaftimmering en voor het afwerken van plafonds. Fermacell platen zijn leverbaar in de afmetingen 3000x1200mm en 2600x1200mm met een dikte van 12,5mm. In de diktes 10 en 15mm is de plaat leverbaar in de afmeting 2600x1200mm.

Gipsvezelplaten plafond

Gipsvezelplaten kunt u zeer geschikt gebruiken voor het bekleden van uw plafond. De gipsvezelplaten hebben een isolerende werking en brandwerende werking en zijn dus passend voor het gebruik bij plafonds. U kunt voorwerpen tot wel 65 kilogram eenvoudig ophangen aan uw plafond met een hollewandplug. De merken in ons assortiment bieden u verschillende voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Fermacell gipsvezelplaat gebruiken in natte ruimtes en dus verwerken in uw badkamer. Heeft u meerdere ruimtes in huis met een hoge vochtigheidsgraad zoals een zwembad of sauna? Dan is de Fermacell powerpanel een geschikte oplossing. Deze kunt u vinden in ons assortiment Fermacell platen.

Gipsvezelplaten vloer

Tevens kunt u de gipsvezelplaten toepassen in het leggen van uw vloer. Ook hierbij komen de isolerende en brandwerende werking goed van pas. De goede isolatie gaat gehorigheid tegen en is daarnaast ook warmte-isolerend. Bent u op zoek naar platen die een lichter gewicht hebben? Dan zijn gipsplaten een geschikt alternatief voor u. Bekijk ons assortiment gipsplaten

Kenmerken gipsvezelplaten

Ons assortiment in gipsvezelplaten bieden diverse kenmerken. Zo kunt u bij ons terecht voor gipsvezelplaten die stoot- en krasvast zijn. De platen zijn geschikt voor ruimtes die veel gebruikt worden zoals horecagelegenheden en scholen. Gipsvezelplaten zijn makkelijk te monteren en makkelijk te verwerken. Hiervoor heeft u dus geen speciaal gereedschap nodig. Daarnaast bieden de brandwerende eigenschappen u extra veiligheid. Maakt u graag gebruik van duurzame materialen? Dan adviseren wij u de Fermacell gipsvezelplaat welke bouwbiologisch verantwoord is en tevens volledig recyclebaar.

Gipsvezelplaten afwerken en montage

U kunt zowel rigidur als fermacell gipsvezelplaten bevestiging op een houten raamwerk of op metal stud profielen. Bij rigidur gipsvezelplaten kunt u gebruik maken van de rigidur schroeven. Deze zijn verkrijgbaar in twee maten met een verpakkings inhoudsmaat van 1000 stuks. Voor de afwerking kunt u de gyproc jointfiller vario gebruiken.

Fermacell platen kunt u bevestigen op het raamwerk met fermacell snelbouwschroeven. Deze zijn in twee afmetingen verkrijgbaar en worden geleverd in een verpakking met 1000stuks. Voor de afwerking van uw Fermacell platen zijn er diverse hulpmiddelen verkrijgbaar zoals fermacell voegenlijm. Fermacell voegenlijm wordt gebruikt voor het stotend verlijmen van de kopse naden van de fermacell gipsvezelplaten onderling.

De afwerking van gipsvezelplaten is afhankelijk van het gebruik van de plaat en ruimte waarin u de plaat gebruikt. Zo dienen de Gyproc Rigidur H gipsvezelplaten afgewerkte te worden met Gyproc JointFiller Vario en JointFinisher. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende grootheden in ons assortiment. Voor meer informatie over het verwerken van Fermacell gipsvezelplaten kunt u een uitgebreide folder downloaden op onze website.

Ons assortiment gipsvezelplaten

Voor gipsvezelplaten met een goede kwaliteit kunt u terecht in het assortiment van PontMeyer. Vanwege de stoot- en krasvrije eigenschappen kunt u de platen plaatsen in een ruimte met veelvoudig gebruik. Wij bieden diverse afmetingen en diktes in ons assortiment en kunt u voor uw klus altijd bij ons terecht. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor alle materialen met betrekking tot het afwerken van de platen. Wij zien u graag terug in een van onze vestigingen en helpen u hier ook graag verder met eventuele vragen. Met vragen of advies kunt u ook altijd terecht bij onze klantenservice.