text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Estrich vloer

Estrich vloeren worden gemaakt van estrich vloerplaten. Deze dunne platen zijn gebruiksvriendelijk aan de bovenkant en isolerend aan de onderkant. De platen worden ook wel estrich vloerplaten of estrich vloerelementen genoemd.

10 producten gevonden

Wat zijn estrich vloerplaten?

Estrich vloerplaten dienen zowel als een dekvloer en als isolerende vloerplaat. Dit komt doordat de plaat aan de onderkant is voorzien van minerale wol of steenwol. Deze isolerende vloerplaten worden geplaatst op een betonvloer en verbonden met speciale estrichlijm. Estrich vloerplaten werken als een zwevende dekvloer. Het voornaamste doel van de vloerplaten is het effenen van de ondergrond. Vervolgens wordt hierop een andere vloer aangebracht. Deze droge dekvloeren, ook wel droogvloeren genoemd, zijn sneller geplaatst dan natte oplossingen zoals een betonnen vloer.

De voordelen van estrich vloerplaten

Het gebruik van estrich vloerplaten kent meerdere voordelen. De platen zijn:

  • Brandwerend, zo draagt de plaatsing ook bij aan het behalen van veiligheidsdoelstellingen.
  • Dun, zonder afbreuk te doen aan hun isolerend vermogen. Daarnaast wordt de look en feel van de ruimte hierdoor ook niet teveel aangepast.
  • Van een handzaam formaat. Hierdoor zijn de platen ook geschikt bij vloerrenovaties en kunnen de platen naar binnen worden gedragen zonder kans op randschade. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal kan dan vaak ook de originele vloer teruggeplaatst worden.
  • Bestand tegen hoge puntbelasting.

Soorten estrich vloerplaten bij PontMeyer

In ons assortiment vind je estrich vloerplaten van twee verschillende merken: Fermacell en Unifloor. Beide merken lichten we hieronder voor je toe.

Fermacell vloer

De Fermacell vloerelementen hebben een hoog niveau van warmte isolatie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid tot een zwevende draagconstructie en een hoog niveau van geluidsisolatie. De demping van de vloerelementen is extra sterk voor contactgeluid. Dit maakt een estrich vloer geschikt voor verschillende wooneenheden wanneer deze zich boven elkaar bevinden. Bekijk hier ons volledige assortiment Fermacell platen. Meer op zoek naar een stootvaste plaat? Bekijk dan onze gipsvezelplaten.

Unifloor

De Unifloor vloerelementen staan bekend om het hoge niveau in geluidsreductie. De Unifloor vloerelementen werken daarnaast ook egaliserend en isolerend. De vloerelementen zijn snel en eenvoudig te installeren. Bekijk het volledige assortiment aan Unifloor platen van PontMeyer.

Estrich vloer kopen bij PontMeyer

Heb je alle estrich vloer benodigdheden gevonden die bij jouw wensen aansluiten? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste estrich vloerplaten voor je op voorraad. Wil je estrich vloer in de aanbieding kopen? Houd dan onze bouwkrant in de gaten voor de huidige aanbiedingen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.