text.skipToContent text.skipToNavigation

Estrich vloer

5 producten gevonden

Estrich vloer kopen?

Estrich vloeren worden gemaakt van estrich platen. Deze dunne platen zijn gebruiksvriendelijk aan de bovenkant en isolerend aan de onderkant. Deze platen worden ook wel estrich elementen of estrich vloerelementen genoemd.

Functie van een estrich vloer

De functie van een estrich vloer is dus isolatie naast de gewone functie van een dekvloer. Dit doet het door minerale wol of steenwol onder de platen te hebben. Deze platen worden geplaatst op betonvloer en verbonden met speciale estrichlijm. Estrich platen werken als een zwevende dekvloer wanneer ze op de juiste manier geplaatst worden met een passend houten vloer. Deze platen zijn sneller als natte oplossingen zoals betonnen vloer. Deze droge dekvloeren zijn snel geplaatst.

Fermacell estrich

Voor estrichelementen bieden we de lijn van fermacell vloerelementen aan. De fermacell gipsvezelplaten zijn robuuster dan veel andere houten varianten. We bieden de fermacell elementen 2e32 en 2e35 aan. De opliggende belegging is gevarieerd om de estrich werking ook flexibel inzetbaar te maken. Ze hebben een hoog niveau van warmte isolatie. Daarnaast biedt de mogelijkheid tot zwevende draagconstructie ook een hoog niveau van geluidsisolatie. Deze demping is extra sterk voor contactgeluid, wat een estrich vloer geschikt maakt voor verschillende wooneenheden wanneer deze boven elkaar staan. Bekijk hier het assortiment Fermacell platen. Meer op zoek naar een stootvaste plaat? Ga dan naar ons assortiment gipsvezelplaten.

Estrich vloerplaat

Bovendien zijn de platen brandwerend. Zo draagt de plaatsing ook bij en het behalen van veiligheidsdoelstellingen. De platen hebben een handzaam formaat zodat ze ook geschikt zijn voor het gebruik in renovaties. Een van de grote voordelen die fermacell dan ook benoemd is het grote gemak waarmee de elementen gebruikt kunnen worden voor het renoveren van historische panden. De platen kunnen naar binnen gedragen worden zonder kans op randschade. Ook is er geen kans op lekken zoals bij cement. Bovendien zijn de platen erg dun zonder afbreuk aan hun isolerend vermogen. Zo wordt de look en feel van de ruimte niet teveel aangepast. Met de eerder genoemde flexibiliteit van belegging kan dan ook vaak de originele vloer teruggeplaatst worden. Wat opgaat voor historische panden geldt ook voor reguliere renovaties. Gemakkelijk naar binnen, snel gemonteerd, direct beloopbaar, en de originele terug. Dus of u nu tapijt, linoleum, parket of tegels tegenkomt bij u klus, een estrich vloer kan er gemakkelijk onder. Tenslotte is een estrichelement bestand tegen hoge puntbelasting. Bekij hier ons assortiment brandwerende platen. Zo hebben keuze uit de merken Promatect en Glasroc.Ook hebben wij diverse brandwerende Gyproc. Bekijk hiier ons assortiment Gyproc gipsplaten.

Estrich vloer benodigdheden kopen bij PontMeyer

De elementen zijn gemakkelijk af te halen bij een van onze vestigingen. Bovendien heeft elk van onze vestigingen een werkplaats waar de elementen op maat bijgewerkt kunnen worden. U kan ze dan ophalen zonder de platen verder te hoeven verwerken op de bouwplaats zelf.