text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Brandklasse
Filter 52 resultaten

Vloerisolatie

52 producten gevonden

Vloerisolatie is een gemakkelijke manier om je vloer of kruipruimte te isoleren. Het kan veel kosten besparen op je energierekening en het zorgt tevens voor extra wooncomfort. Bij PontMeyer vind je een breed assortiment aan producten waarmee je vloeren kunt isoleren.

Bekijk ook ons aanbod aan muurisolatie, dakisolatie en geluidsisolatie. Zo zorg je voor de beste isolering binnenshuis.

Soorten vloerisolatie

Er zijn twee soorten materialen om jouw vloer mee te isoleren: isolatiewol en kunststof isolatie.

Isolatiewol

Isolatiewol komt voor in twee vormen: glaswol en steenwol. Beide soorten hebben goede isolerende kwaliteiten, zijn waterafstotend en brandvertragend. Ze zijn daarnaast rot- en schimmelvrij en hebben een goede geluiddempende werking.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie wordt ook gebruikt om vloeren mee te isoleren. Er zijn drie soorten kunststof isolatie:

  • EPS isolatie. Licht gewicht isolatiemateriaal en vaak de goedkoopste optie.
  • XPS isolatie. Sterk, stevig en waterbestendig isolatiemateriaal.
  • PIR isolatie. Isolatiemateriaal met een hoge brandveiligheid, vorm- en drukvastheid.

Het belangrijkste verschil met isolatiewol is dat kunststof isolatie bestaat uit een cellenstructuur in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor is deze isolatie lichter dan isolatiewol en stoot hij water beter af.

Toepassing vloerisolatie

Er zijn verschillende toepassingen van vloerisolatiemateriaal:

Houten vloer isoleren

Een niet-geïsoleerde houten vloer kan leiden tot veel warmteverlies en geluidsoverlast. Met ademende vloerisolatie onder je houten vloer zorg je ervoor dat je de warmte en het geluid binnenhoudt. Voor houten vloerisolatie wordt vaak minerale wol, steenwol of glaswol gebruikt.

Betonvloer isoleren

Betonvloeren kunnen koud aanvoelen wanneer er een niet-geïsoleerde kruipruimte onder zit of wanneer de vloer direct op een zandbedding is geplaatst. Hierdoor gaat veel kostbare warmte verloren. Vloerisolatie in je betonvloer zorgt ervoor dat je die warmte vasthoudt. Meestal worden hiervoor EPS of XPS platen gebruikt.

Fundering isoleren

Bij afwezigheid van een kruipruimte, vindt er vaak warmteverlies plaats via de ondergrond. Door de fundering goed te isoleren, voorkom je horizontale uitvloeiing van de warmte. Goed voor het milieu en voor de energierekening. Voor funderingisolatie worden vaak XPS en EPS platen gebruikt.

Vloerisolatie kopen bij PontMeyer

Wat kost vloerisolatie nu eigenlijk? Log in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan om de prijzen in te zien. Vervolgens kun je de juiste vloerisolatiematerialen aanschaffen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.