text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Brandklasse
Afwerking toplaag
Oppervlakte afwerking
Verlijming
Decor zijde
Dikte afwerklaag
Garantie
Garantie periode
Milieucertificaat
Verlijming
Kleurnummer
Kleur
Dikte lengte (mm)
Filter 157 resultaten

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een eenvoudige manier om je vloer of kruipruimte te isoleren, wat zorgt voor energiebesparing, wooncomfort én verbeterde luchtkwaliteit. Ontdek ons uitgebreide assortiment isolatiematerialen bij PontMeyer voor het isoleren van verschillende vloeren. Lees meer

157 producten gevonden

Soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie

Er zijn twee soorten isolatiematerialen om jouw vloer mee te isoleren: isolatiewol en kunststof isolatie.

Isolatiewol

Isolatiewol is er in twee varianten: glaswol en steenwol. Beide types bieden uitstekende isolatie, zijn waterafstotend, brandvertragend, vrij van rot en schimmel, en bieden goede geluidsisolatie.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie wordt ook gebruikt om vloeren mee te isoleren. Er zijn drie soorten kunststof isolatie:

  • EPS isolatie. Lichtgewicht isolatiemateriaal en vaak de goedkoopste optie.
  • XPS isolatie. Sterk, stevig en waterbestendig isolatiemateriaal.
  • PIR isolatie. Isolatiemateriaal met een hoge brandveiligheid, vormvastheid en drukbestendigheid.

Het belangrijkste verschil met isolatiewol is dat kunststof isolatie een celstructuur heeft in plaats van een vezelstructuur, waardoor het lichter is en waterafstotend.

Toepassing vloerisolatie

Niet elke vloer is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om te bepalen welk type vloer je gaat isoleren.

  • Houten vloer isoleren: een niet-geïsoleerde houten vloer kan leiden tot veel warmteverlies en geluidsoverlast. Met ademende vloerisolatie onder je houten vloer zorg je ervoor dat je de warmte en het geluid binnenhoudt. Voor isolatie van een houten vloer wordt vaak minerale wol, steenwol of glaswol gebruikt
  • Betonvloer isoleren: betonvloeren kunnen koud aanvoelen wanneer er geen isolatie onder de vloer is of wanneer de vloer direct op zand is gelegd. Hierdoor gaat veel kostbare warmte verloren. Vloerisolatie met EPS- of XPS-platen helpt om deze warmte vast te houden.
  • Fundering isoleren: bij afwezigheid van een kruipruimte, vindt er vaak warmteverlies plaats via de ondergrond. Door de fundering goed te isoleren, voorkom je horizontale uitvloeiing van de warmte. Goed voor het milieu en voor de energierekening. Fundering isolatie wordt vaak uitgevoerd met behulp van XPS-, EPS-platen en EPS bekisting.

Vloerisolatie kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar wat vloerisolatie bij Pontmeyer kost? Log in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan om de prijzen in te zien. Vervolgens kun je de juiste vloerisolatiematerialen aanschaffen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.