text.skipToContent text.skipToNavigation

Purschuim

10 producten gevonden
Product
Isolatieschuim
Maatvoering
bus 310ml
Fireprotect PU Foam is een gemodificeerd 1-component, brandwerend polyurethaan schuim. Kan met de hand of pistool aangebracht worden. FP PU Foam biedt brandweerstand tot 120 minuten. Gecombineerd met andere FP producten loopt dit op tot 4 uur!. De bussen FP PU Foam zijn uitgerust met een adapter om het schuim accuraat met de hand aan te brengen of met een aansluiting om het schuim met een professioneel PUR-pistool te verwerken.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Isolatieschuim
Kleuromschrijving
Rood/Roze
FP PU Foam is een gemodificeerd 1-component, brandwerend polyurethaan schuim. Kan met de hand of pistool aangebracht worden. FP PU Foam biedt brandweerstand tot 120 minuten.
- Gecombineerd met andere FP producten loopt dit op tot 4 uur!. De bussen FP PU Foam zijn uitgerust met een adapter om het schuim accuraat met de hand aan te brengen of met een aansluiting om het schuim met een professioneel PUR-pistool te verwerken.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Isolatie- en montageschuim
Kleuromschrijving
Lichtgroen
100% (H) CFK vrij eencomponentig vul- en montageschuim, voor het opvullen van monteer- en stelruimten tussen muur en kozijn en rondom prefabelementen, voor het afdichten van doorvoeringen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Pistoolschuim
Kleuromschrijving
Geel
Maxi-Gunfoam all Seasons is een professioneel pistoolschuim, verwerkbaar in alle seizoenen. Maxi-Gunfoam all Seasons is een professioneel pistoolschuim, verwerkbaar in alle seizoenen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Isolatieschuim
Kleuromschrijving
Blanc
Zwaluw Elast-O-Foam is een professioneel flexibel 1-component pistoolschuim op polyurethaan basis. Door het flexibele karakter kan een duurzame en sterk isolerende (lucht)afdichting gecreëerd worden.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Isolatie- en montageschuim
Kleuromschrijving
Geel
Zwaluw PU-Foam is een 100% (H) CFK-vrij ééncomponentig, PU vul- en montageschuim op basis van vochtverhardende polyurethaan dat snel uithardt, isoleert en een uitstekend hecht- en vulvermogen heeft.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Foamgun
De Purschuim B3 is voor het voor het opvullen van monteer- en stelruimten tussen muur en kozijn en rondom prefabelementen, voor het afdichten van doorvoeringen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Schuimpistool
Uitvoering
Foam Economy
PU pistool met stelschroef om de opbrengst te reguleren. Geschikt voor Zwaluw® PU gunfoam.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Schuimpistool
Uitvoering
Uni Gold
Kwalitatief hoogwaardig Pur pistool met metalen NBS aansluiting.  Door het gebruik van een Pur Pistool kan het PUR schuim gedoceerd worden aangebracht.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Vlekverwijderaar
Kleuromschrijving
Transparant
Voor het verwijderen en doorspoelen van niet uitgehard PU-schuim in het purschuimpistool en het oplossen van vers purschuim daar waar dit verwijderd dient te worden.

€ xx,xx

€ xx,xx

Wilt u purschuim kopen?

Polyurethaanschuim kent men meestal beter onder de noemer purschuim. Purschuim is een isolatiemateriaal dat voor veel toepassingen geschikt is, zoals het vullen van kieren en gaten, het isoleren van geluid en warmte (thermische isolatie), het gebruiken als lijm en als passieve brandbeveiliging. Vandaag de dag is purschuim niet meer weg te denken uit de bouwsector. Purschuim of polyurethaanschuim is in verschillende varianten beschikbaar, waaronder bussen met één of twee componenten schuim. Daarnaast kan pur met de hand (adapter) of door middel van een pistool gebruiker worden. PontMeyer heeft verschillende varianten in het assortiment zitten. Hier volgt een kort overzicht van de soorten purschuim met hun onderscheidende eigenschappen. Op basis hiervan kunt u eenvoudig de juiste purschuim kiezen voor elk project.

Soorten purschuim

Bij PontMeyer vindt u verschillende soorten purschuim, zoals Zwaluw® NBS Flex-foam B2all seasons, purfoam b3, dbs pistoolschuim, dbs adaptorschuim en dbs pistoolschuim.

Zwaluw Flex-foam B2

is een flexibel één-component isolerende purschuim dat speciaal ontwikkeld is voor het opvullen en afsluiten van naden en voegen. Een voordeel van zwaluw Flex-Foam B2 is dat het te gebruiken is bij lage temperaturen. Daarbij is er uitgebreid getest op warmte-isolatie, luchtverlies en vochtdichtheid. Wanneer Zwaluw Flex-foam B2 op de voorgeschreven manier is aangebracht, bevorderd het de energiebesparing van een pand. De kleur van deze purschuim is wit.

Zwaluw PU-Foam

is een één component montage en isolatieschuim dat speciaal is ontwikkeld voor het fabriceren van afdichtingen tussen bouwelementen. U kunt Zwaluw PU-foam gebruiken in voegen tussen vloeren, scheidingswanden en plafonds. Het hecht buitengewoon goed op steen, beton, hout, baksteen, pleisterwerk en verschillende kunststoffen. De kleur van Zwaluw PU-Foam is groen.

Zwaluw PU Gunfoam B2

is hetzelfde als Zwaluw PU-Foam. Zwaluw PU Gunfoam B2 hardt uit door luchtvochtigheid en vocht uit het bouwmateriaal. Zwaluw PU Gunfoam B2 kan geplaatst worden in een pistool. Hiermee kunt u purschuim gemakkelijk op de juiste plaats spuiten. De kleur van PU Gunfoam B2 is geel.

Zwaluw Fireprotect Pu-Foam

of vlamvertragend polyurethaanschuim of vlamvertragend purschuim (adapter- & pistoolschuim) is speciaal gemaakt voor het maken van vlamvertragende afsluitingen tussen steenachtige bouwelementen.

Purschuim toebehoren

Naast de verschillende bussen purschuim, vindt u bij Pontmeyer Universal PU-Cleaner Zwaluw Universal PU-Cleaner en pistolen. Met Universal PU-Cleaner Zwaluw Universal PU-Cleaner verwijdert u gemakkelijk purschuim resten en purschuim vlekken. Dit kan, mits het schuim nog vers is. Wanneer het schuim uitgehard is, kan het louter door middel van machines verwijderd worden. Het is dan namelijk niet meer oplosbaar. Daarnaast verkoopt PontMeyer verschillende pistolen waarmee het purschuim op de juiste plaats aangebracht kan worden.

Purschuim en overige lijmen

Voor het bestellen van lijm bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u op zoek naar: Gebruiksklare lijm voor het lijmen van hout op hout, kunstharsplaat, zacht- en hardboard en spaanplaat. Bekijk hier ons assortiment houtlijm. Zoek u purschuim met professioneel polyurethaan vul- en montagemogelijkheden en een fijn-cellige structuur? Bekijk dan ons assortiment purschuim. Bent u op zoek naar houtlijm die u kunt gebruiken voor het verlijmen van houten constructies en verbindingen? Bekijk dan ons assortiment constructielijm. Voor het lijmen van materialen die direct vast, belast en/of bewerkt moeten worden gaat u voor contactlijm. Voor hulpmaterialen bekijkt u ons assortiment overige lijmen.