text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Modelcode
Brandklasse
Toepassingsgebied
Toepasbaarheid
Filter 12 resultaten

Purschuim

Purschuim, oftewel polyurethaanschuim, is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Pur bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. Wanneer deze twee componenten tijdens het aanbrengen samenkomen, vindt een chemische reactie plaats. Hierdoor ontstaat er hard purschuim. Pur is elastisch, sterk en rubberachtig.

12 producten gevonden

Purschuim wordt vaak gebruikt om verschillende materialen te verbinden. Denk hierbij aan steen, hout of kunststof. Door de hoge isolatiewaarde is het erg geschikt om ruimtes te isoleren voor zowel geluiden als warmte.

Soorten purschuim

Er zijn verschillende soorten pur verkrijgbaar. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kun je flexibel purschuim gebruiken bij lage temperaturen, maar zet het minder uit. In het assortiment van PontMeyer vind je diverse soorten, zoals waterdicht purschuim, flexibel purschuim en brandwerend purschuim. Gebruik bij het aanbrengen altijd een purpistool. Naast purschuim hebben wij ook lijm en kit.

Waterdicht purschuim

Waterdicht purschuim is niet volledig waterdicht, omdat er altijd sprake is van een bepaalde mate van waterabsorptie. Dit vormt echter geen probleem, omdat het purschuim dampopen is. Hierdoor kan het opgenomen water verdampen. Vermijd langdurig contact met water wel. Ben je op zoek naar waterdicht purschuim? Kies dan voor PU-schuim.

Pur toepassen

Purschuim isolatie is eenvoudig aan te brengen. Je kunt het namelijk gebruiken op plekken die lastig te bereiken zijn. Na het inspuiten zet het purschuim vanzelf uit, zodat alle naden en kieren afgesloten worden.

Purschuim kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je purschuim kopen bij PontMeyer? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste purschuim producten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Purschuim aanbieding

Graag purschuim in de aanbieding kopen? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste purschuim aanbiedingen.