text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Purschuim

11 producten gevonden

Purschuim

Purschuim, oftewel polyurethaanschuim, is een isolatiemateriaal met hoge isolatiewaarden. Pur bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. Op het moment dat deze twee componenten samenkomen tijdens het aanbrengen, vindt een chemische reactie plaats. Hierdoor ontstaat er hard purschuim. Pur is elastisch, sterk en rubberachtig.

Soorten purschuim

Er zijn verschillende soorten pur verkrijgbaar. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kun je flexibel purschuim gebruiken bij lage temperaturen, maar het zet minder uit. In het assortiment van PontMeyer vind je verschillende soorten purschuim, zoals waterdicht purschuim, flexibel purschuim en brandwerend purschuim. Advies nodig bij de keuze voor het juiste purschuim? Stel je vraag aan één van onze medewerkers in de vestiging of neem contact op met onze klantenservice.

Waterdicht purschuim

Waterdicht purschuim is niet volledig waterdicht, omdat er altijd sprake is van een bepaalde mate van waterabsorptie. Dit vormt echter geen probleem, omdat het purschuim damp-open is. Hierdoor kan het opgenomen water verdampen. Langdurig contact met water dient wel vermeden te worden.Ben je op zoek naar waterdicht purschuim? Kies dan voor PU-schuim.

Pur toepassen

Het voordeel van purschuim isolatie is de eenvoudigheid van het aanbrengen. Je kunt het namelijk gebruiken op plekken die lastig te bereiken zijn. Na het inspuiten zet het purschuim vanzelf uit, zodat alle naden en kieren afgesloten worden.

Naast het vullen van naden en kieren wordt purschuim ook gebruikt als isolatie van geluid en warmte, als lijm en als passieve brandbeveiliging. Purschuim isolatie breng je aan op steen, hout, beton, kunststof, glas, metselwerk of metaal. In het assortiment van PontMeyer vind je alle benodigdheden voor het aanbrengen van pur, zoals een schuimpistool.

Purschuim kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je purschuim kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste purschuim producten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard bent je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Purschuim aanbieding

Koop jij jouw purschuim graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste purschuim aanbiedingen en koop je de purschuim voordelig.