text.skipToContent text.skipToNavigation

Douglas hout

Douglas hout is voor vele toepassingen te gebruiken. Van het maken van schuttingen, het bouwen van een overkapping, tot het gebruik als gevelbekleding. U kunt bij ons terecht voor elk soort product douglas hout, zoals planken en balken. Voor de verschillende mogelijkheden voor het gebruik van douglas hout, lees hier verder.

  • 1(current)
  • 3
46 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Kenmerken van douglas hout

Douglas hout is een houtsoort met een roze-achtige kleur die door de levendige vlamstructuur een warme uitstraling heeft. Onbehandeld heeft douglas hout een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar (boven de grond). Douglas is sterk, zeer goed te bewerken en onderhoudsarm. Wanneer u het hout onbehandeld laat vergrijst het hout na verloop van tijd, wanneer u het hout behandeld met beits wordt vergrijzing tegen gegaan.

Douglas als constructiehout

Omdat douglas een sterk houtsoort is maakt het een ideaal soort voor bijvoorbeeld het maken van een overkapping, schuur, veranda (of om iets anders van te maken). Kies daarom voor douglas palen en balken voor uw constructie.

Douglas palen

U kunt kiezen uit douglas palen van verschillende diktes van 95x95mm tot 200x200mm. De meest populaire maten voor het bouwen van een overkapping zijn 120x120 mm en 150x150 mm dikte in lengtes tot 5 meter. Plaats douglas minimaal 10 cm boven de grond om de duurzaamheid te verhogen. Plaats de palen daarom op betonpoeren.

Douglas balken

Douglas balken zijn toepasbaar in allerlei constructies. Vooral voor constructies voor buiten is douglas door zijn natuurlijke duurzaamheid zeer geschikt. Overkappingen, schuren en veranda’s zijn voorbeelden van constructies waar douglas veel voor wordt toegepast. Douglas balken zijn in diverse afmetingen leverbaar.

Uw schutting van douglas hout

Wilt u een nieuwe schutting in uw tuin? Een schutting van horizontale planken om en om gemonteerd op palen is het eenvoudigst. Optisch is het echter mooier om uw planken verticaal te monteren, zo lijkt u tuin groter. De meest populaire maat schuttingplanken zijn de 16mm dikte planken van 14.5 cm breed.

Douglas tuinschermen

Naast een schutting van planken kunt u ook een erfafscheiding maken van kant en klare tuinschermen. Een douglas tuinscherm of schutting is een mooie erfscheiding die weinig onderhoud vergt. Doordat de schermen een goede overlap hebben en daardoor weinig inkijk mogelijk is creëert u een stukje privacy in uw tuin. De voordelen van een schutting van een tuinscherm zijn dat er minder palen nodig zijn en minder schroef- en boorwerk verreist is. Echter is, vanwege de vaste lengtes van de schermen, de kans aanwezig dat u net niet uitkomt met uw afmeting in uw tuin. PontMeyer biedt douglas tuinschermen aan in de afmeting 1800x1800mm.

Douglas vlonderplanken

Wilt u een vlonder of een houten terras van douglas planken maken? Ook dan bent u bij pontMeyer aan het juiste adres. U heeft keuze uit 28 mm dikte douglas vlonderplanken met anti-slip ribbels.