text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Douglas hout

Douglas hout, afkomstig van de douglasspar, is een populair houtsoort in ons assortiment. Met een levensduur van gemiddeld tien tot vijftien jaar, die met behandeling kan worden verlengd tot vijf extra jaren, biedt dit hout een mooie natuurlijke uitstraling. De fijne tot matig grove nerf creëert een warme en natuurlijke sfeer in elke toepassing. Lees meer

 

83 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van douglas hout?

Het hout staat bekend om zijn kwaliteit. Onbehandeld douglas hout heeft een levensduur van wel tien tot vijftien jaar, wat het een duurzame keuze maakt. Bovendien is de natuurlijke uitstraling van het hout onmiskenbaar. De licht geelrode tot geelbruine kleur verandert na verloop van tijd naar een grijze gloed, dankzij blootstelling aan de zon.

Waarvoor gebruik je douglas hout?

Douglas hout is breed inzetbaar en vindt vooral zijn toepassing in tuinprojecten vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid en bewerkingsmogelijkheden. Het hout is bestand tegen diverse weersomstandigheden en is uitermate geschikt voor constructies zoals overkappingen, veranda's en kapschuren. Bovendien wordt het vaak gebruikt als gevelbekleding en schuttingmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ons douglas Zweeds rabat voor een prachtige gevel of het creëren van een tuinscherm.

Welke afmetingen van douglas hout zijn er beschikbaar?

Het aanbod van douglas hout in diverse kopmaten zorgt ervoor dat je voor elk project het juiste formaat kunt vinden. Of je nu bezig bent met het opzetten van een stijlvolle pergola, een stevige schutting of een verfijnde kapschuur, de beschikbare afmetingen zoals 22x150, 22x200, en de unieke maten zoals 22x180/220 tot aan de indrukwekkende 200x200, bieden de flexibiliteit om je ontwerp precies naar wens uit te voeren. De kleinere maten zoals 50x50 zijn perfect voor fijnere, gedetailleerde werkzaamheden, terwijl de grotere afmetingen zoals 150x150 en 200x200 geschikt zijn voor constructies die een stevige basis vereisen.

Soorten houtproducten van douglas hout

Bij PontMeyer hebben we verschillende categorieën producten van douglas hout in het assortiment:

Hoe onderhoud je douglas hout?

Het behandelen van douglas hout is een belangrijk aspect om de levensduur van het hout te verlengen en de natuurlijke uitstraling te behouden. Douglas hout vergrijst van nature met de tijd, maar als je dit proces wilt versnellen of juist wilt voorkomen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt het hout bijvoorbeeld behandelen met douglas beits om de vergrijzing te versnellen, of juist om de originele kleur te behouden. Ook kun je douglas hout behandelen of vergrijzen met douglas olie. Kies voor de juiste behandeling om je douglas hout in topconditie te houden en te genieten van de voordelen ervan voor vele jaren.

Douglas hout kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je douglas hout kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste douglas hout bestellen. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.