text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Toon meer Toon minder
Milieucertificaat
Materiaalsoort
Hoogte (mm)
Productgroep
Filter 58 resultaten

Douglas hout

58 producten gevonden

Douglas hout wint als houtsoort de laatste jaren aan populariteit. Dat is met de lange levensduur en de warme uitstraling van het hout ook niet zo gek. Douglas hout is geschikt voor diverse buitentoepassingen, zoals voor het maken van schuttingen en overkappingen.

Wat is Douglas hout? 

Douglas hout is een naaldhoutsoort, afkomstig uit Noordwest-Europa. Het is een houtsoort met een rozige kleur, die door de levendige vlamstructuur een warme uitstraling heeft. Het hout heeft van nature een hoge duurzaamheid. Zo gaat onbehandeld Douglas hout, boven de grond, minstens 10 tot 15 jaar mee. Wanneer u het hout onbehandeld laat, vergrijst het hout na verloop van tijd. Behandel het hout met beits om vergrijzing tegen te gaan. Meer informatie vindt u op onze pagina over Douglas hout behandelen.

Behoort Douglas hout tot het hardhout?

Ondanks dat de houtsoort zelf vrij hard is, behoort Douglas hout niet tot de categorie hardhout. Dit komt omdat Douglas hout van naaldbomen komt en deze vallen in de categorie zachthout.

Douglashout als tuinhout

Douglas hout wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen, omdat dit type hout bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Zo wordt Douglas hout veelal gebruikt voor de bouw van:

 • Veranda's
 • Pergola's
 • Vlonders
 • Tuinmeubels
 • Bruggen
 • Schuttingen

De afgelopen jaren zien we vooral de voorkeur voor Douglas hout toenemen bij de bouw van tuinhuizen en overkappingen.

Een tuinhuis van Douglas hout

Gaat u binnenkort aan de slag met het bouwen van een tuinhuis? In dat geval is Douglas hout een goede keuze. Douglas hout is zeer geschikt voor deze toepassing, vanwege de lange levensduur. Wilt u weten hoe u zelf een tuinhuis kunt bouwen? Lees dan ons artikel over het bouwen van een tuinhuis. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw eigen tuinhuis bouwt.

Een overkapping maken van Douglas hout

Ook buiten kunnen zitten wanneer het regent, of juist wanneer de zon vol schijnt? Dan is een overkapping een goede oplossing. Door de warme uitstraling van het hout creëert u direct sfeer in de tuin. Hoe u zelf een overkapping bouwt leest u in ons artikel over het bouwen van overkappingen.

De eigenschappen van Douglas hout

Douglas hout is erg populair en dat komt door de fijne eigenschappen van het hout. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke eigenschappen van Douglas hout op een rij:

 • Het hout heeft een fijne tot matig grove nerf.
 • Douglas hout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten.
 • Met haar lange levensduur van 10-15 jaar is Douglas hout erg duurzaam.
 • Na droging wordt Douglas hout steeds harder.
 • Een groot voordeel van Douglas hout is dat het zeer geschikt is om te verlijmen en bewerken.
 • Douglas hout is te herkennen aan de roodbruine kleur kernhout en geelachtige kleur spinthout.
 • Douglas hout staat bekend om haar makkelijke bewerking en afwerking.
 • Onbehandeld zal het hout langzaam vergrijzen. 

Ruim assortiment aan Douglas hout

Bij Pontmeyer hebben we een ruim assortiment aan Douglas hout. Zo vindt u hier onder andere:

Daarbij heeft u voor de afwerking van het hout de keuze uit uit geschaafd, fijn geschaafd en ruw. Bent u gericht op zoek naar specifieke afmetingen van uw Douglas palen en planken? Wij helpen u daar graag bij:

Naast de natuurlijke kleur van het Douglas hout kunt u ook kiezen voor zwart Douglas hout. Zo bereikt u direct het eindresultaat van uw project.

Douglas hout bestellen bij PontMeyer

Wilt u Douglas hout online bestellen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling Douglas hout te plaatsen. Koopt u Douglas hout liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe Douglas hout gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus.

Wilt u meer weten over ons assortiment aan Douglas hout of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.