text.skipToContent text.skipToNavigation

Douglas hout

44 producten gevonden

Douglas hout is de laatste jaren een steeds populairdere houtsoort geworden en dat is niet zo gek. Douglas hout heeft namelijk een lange levensduur en een warme uitstraling. Daarnaast is Douglas hout zeer geschikt voor diverse buitentoepassingen. Bij Pontmeyer hebben we daarom een breed assortiment aan Douglas hout. Zo weten we zeker dat er altijd een variant tussen zit die aansluit bij uw wensen. Wilt u meer weten over Douglas hout? Lees dan verder! 
 

Wat is Douglas hout? 

Douglas hout is een naaldhoutsoort, afkomstig uit Noordwest-Europa. Het is een houtsoort met een roze-achtige kleur, die door de levendige vlamstructuur een warme uitstraling heeft. Douglas hout wordt steeds populairder, vanwege de vele positieve eigenschappen. Het fijne van douglas hout is dat het een sterke houtsoort is, waardoor het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Zo is douglas hout toepasbaar voor het maken van schuttingen, overkappingen en gevelbekleding. Een andere belangrijke eigenschap van douglas hout is dat het van nature een hoge duurzaamheid heeft. Onbehandeld heeft douglas hout een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar (boven de grond). Wanneer u het hout onbehandeld laat, vergrijst het hout na verloop van tijd. Wanneer u het hout behandeld met beits wordt vergrijzing tegen gegaan. Als u een meer duurzaam houtsoort wenst, kunt u beter kiezen voor hardhout soorten. Kunt u Douglas hout goed gebruiken voor uw toepassing?  Bij Pontmeyer kunt u Douglas hout bestellen in een paar simpele stappen. 

Ruim assortiment aan Douglas hout
Bij Pontmeyer hebben we een ruim assortiment aan Douglas hout. Om het u wat makkelijker te maken hebben we ons ruime aanbod hieronder op een rijtje gezet:

 • Douglas planken
 • Douglas palen
 • Douglas balken
 • Douglas vlonderplanken
 • Douglas Zweeds Rabat
 • Douglas dakbeschot
 • Douglas blokhutprofiel 
 • Douglas hout geschaafd
 • Douglas hout fijn geschaafd
 • Douglas hout met PEFC certificaat
 • Douglas hout ruw 

Bent u van plan om Douglas hout te kopen, maar twijfelt u over de afmeting? Het Douglas hout van Pontmeyer is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo hebben wij diverse kopmaten, nettomaten en lengtematen. Naast Douglas hout hebben wij ook nog diverse andere houtsoorten in het assortiment. Bekijk ook eens ons aanbod aan Eikenhout, Hardhout, Vurenhout, Tuinhout, Houten gevelbekleding, Raam-en kozijnhout, Steigerhout, Timmerhout en Bouwhout. Al onze houtsoorten zijn gemakkelijk te bestellen. 

Toepassingen met Douglas hout

Het fijne van Douglas hout is dat het heel breed toepasbaar is door de lange levensduur. Douglas hout wordt ook veel gebruikt voor buitentoepassingen, omdat dit type hout bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Zo wordt Douglas hout veelal gebruikt voor veranda’s, pergola’s, vlonders, meubels, bruggen en schuttingen. Maar ook voor plafonds, vloeren en wandbekledingen kunt u met Douglas hout goed uit de voeten. Hieronder hebben we twee populaire toepassingen met Douglas hout voor u op een rijtje gezet. 

Een tuinhuis van Douglas hout

Gaat u binnenkort aan de slag met het bouwen van een tuinhuis? In dat geval is Douglas hout een goede keuze. Douglas hout is zeer geschikt voor deze toepassing, vanwege de lange levensduur. Wilt u weten hoe u zelf een tuinhuis kunt bouwen? In ons artikel over het bouwen van een tuinhuis leest u stap voor stap hoe u dit aanpakt.

Een overkapping maken van Douglas hout

Douglas hout is uitstekend geschikt voor toepassingen in de tuin, maar is ook zeer geschikt voor het maken van overkappingen. Bent u van plan om een overkapping te maken met Douglas hout? Door de stevigheid van deze houtsoort is Douglas hout uitermate geschikt voor houten overkappingen. Bent u van plan om zelf een overkapping te maken van Douglas hout, maar weet u niet goed hoe u dit het beste kunt aanpakken? Op onze website leest u precies hoe u zelf een overkapping maakt. Bekijk voor het maken van een overkapping ook eens ons aanbod aan douglas dakbeschot
 

De eigenschappen van Douglas hout

Douglas hout is erg populair en dat komt door haar fijne eigenschappen. Hieronder behandelen we een aantal van de bekendste eigenschappen van Douglas hout:

 • Het hout heeft een fijne tot matig grove nerf.
 • Douglas hout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten.
 • Met haar lange levensduur van 10-15 jaar is Douglas hout erg duurzaam.
 • Na droging wordt Douglas hout steeds harder.
 • Een groot voordeel van Douglas hout is dat het zeer geschikt is om te verlijmen en bewerken.
 • Douglas hout is te herkennen aan de roodbruine kleur kernhout en geelachtige kleur spinthout.
 • Douglas hout staat bekend om haar makkelijke bewerking en afwerking.
 • Wanneer u Douglas hout onbehandeld laat verkleurt het hout zich naar een blauwe, grijze tint. Deze vergrijzing kunt u voorkomen door het hout te beitsen of impregneren. In ons artikel over douglas hout behandelen leest u hoe u dit aanpakt.  

Douglas hout geschaafd

Bent u specifiek op zoek naar geschaafd douglas hout? Ook daarmee helpen we u graag verder. Bij Pontmeyer in het assortiment hebben we verschillende soorten afmetingen van geschaafd douglas hout. Met geschaafd douglas hout maakt u mooie schuttingen, pergola’s, hekken en tuinmeubelen. Ook een vlonder met Douglas vlonderplanken behoort tot de mogelijkheden.Heeft u advies nodig bij het uitkiezen van douglas hout geschaafd? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Douglas tuinhout

Naast dat Douglas hout één van de meer duurzame naaldhoutsoorten zijn en daarom bij uitstek geschikt om buiten in de tuin te bereiken is er nog een andere reden waarom douglas hout bij uitstek geschikt is voor in de tuin. Douglas tuinhout heeft namelijk een prachitige oranje tint die heel veel extra sfeer geeft aan uw tuin. Belangrijk is overigens wel om douglas tuinhout goed te behandelen met bijvoorbeeld een olie of beits. Ten eerste komt dit de levensduur ten goede en ten tweede zorgt het ervoor dat de mooie oranje tint blijft. Onbehandeld douglas tuinhout zal namelijk in de loop der tijd vergrijzen.

Zweeds rabat douglas kopen

Bent u specifiek op zoek naar Zweeds rabat van douglas hout? Ook daarvoor bent u bij Pontmeyer aan het juiste adres. Douglas zweeds rabat is ideaal als toepassing voor onder andere gevelbekledingen, zijwanden, tuinhuisjes en bergingen. Kijk gerust eens rond in onze webshop vol Zweeds rabat van douglas hout.

Douglas hout bestellen bij Pontmeyer

Wilt u Douglas hout online bestellen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling Douglas hout te plaatsen. Koopt u Douglas hout liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe Douglas hout gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan Douglas hout of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.