text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
​​​​​​​

Douglas hout

51 producten gevonden

Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar en is het populairste tuinhout uit ons assortiment. Ondanks dat douglas hout één van de hardste houtsoorten van Europa is, is het geen hardhout. Dit komt omdat douglas hout afkomstig is van naaldbomen en deze vallen in de categorie zachthout. Het hout heeft een lange levensduur, onbehandeld gaat het gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Door het hout te behandelen verleng je de levensduur met nog eens vijf jaar.

Douglas hout is veelzijdig en beschikt over goede kwalitatieve eigenschappen. Zo heeft het hout een prachtige natuurlijke uitstraling. Dankzij de fijne tot matige grove nerf creëert het een natuurlijke en warme sfeer. Het hout is licht geelrood tot geelbruin van kleur, maar door blootstelling aan de natuur en de zon verandert deze kleur met de tijd naar een blauwgrijze gloed.

Douglas hout vergrijzen

Douglas hout vergrijst met de jaren uit zichzelf. Wil je niet wachten totdat dit proces voltooid is? Ga dan zelf aan de slag en vergrijs het douglas hout met gekleurde beits. Liever juist geen grijs hout? Behandel het hout dan met beits om de vergrijzing tegen te gaan. Lees in ons klusartikel hoe je douglas hout behandelt of vergrijsd met olie en beits.

Douglas hout toepassen

Douglas hout is breed inzetbaar en wordt voornamelijk in de tuin toegepast vanwege de natuurlijke duurzaamheid en bewerkingsmogelijkheden. Douglas tuinhout is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en zeer geschikt voor constructies, zoals overkappingen, veranda’s en kapschuren. Ook wordt het veel toegepast als gevelbekleding en schutting. Zo kun je ons douglas Zweeds rabat gebruiken voor het creëren van een prachtige gevel, maar ook voor het maken van een tuinscherm.

Wil je onbehandeld douglas hout in de aarde zetten, smeer het hout dan tot ruim 5 cm boven de grond in met bitumen of teer. Wanneer onbehandeld douglas tuinhout in contact komt met de vochtige grond gaat de levensduur sneller achteruit. Ook is het verstandig om gebruik te maken van speciale RVS schroeven, zodat de schroeven niet gaan roesten en het hout beschadigen.

Douglas hout kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van ons douglas hout? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en het juiste douglas hout bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment douglas hout met ruime voorraden. Bekijk ook eens ons assortiment aan douglas vlonderplanken, douglas dakbeschot en douglas Zweeds rabat.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Goedkoop douglas hout bestellen

Koop je jouw douglas hout graag in de aanbieding of ben je opzoek naar goedkoop douglas hout? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste douglas hout aanbiedingen en kun je voordelig en goedkoop douglas hout kopen.