text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Cementgebonden plaat

Een cementgebonden plaat is een plaat die gemaakt is door het samenpersen van houtvezels, cement, water en watergas. De platen hebben de sterkte van cement en de flexibiliteit van hout. Hierdoor zijn ze geschikt voor buitentoepassingen en in vochtige ruimtes. Cementgebonden plaat is een duurzaam plaatmateriaal alternatief.

Eigenschappen van cementgebonden platen

Cementgebonden platen zijn weerbestendig en schimmelresistent. Daarom kun je de platen uitstekend gebruiken voor buitentoepassingen en in vochtige ruimtes. Het materiaal is stabiel, robuust en niet brandbaar. De platen zijn gering van gewicht wat de verwerking vergemakkelijkt. Verder hebben cementgebonden platen een hoge druk- en buigsterkte en zijn ze makkelijk op maat te snijden.

Het verschil met een cementvezelplaat is dat die cementgebonden zijn met glasvezels in plaats van houtvezels.

Toepassingsgebied cementgebonden plaat

Je kunt de cementgebonden platen gebruiken voor:

  • Geventileerde gevelbekleding met stucsystemen en steenstrips
  • Bekleding van verlaagde plafonds
  • Voor nieuwbouw en renovatie
  • Vochtige ruimtes, zoals in badkamers en zwembaden

Cementgebonden plaat kopen bij PontMeyer

Wil je cementgebonden platen bij PontMeyer kopen? Maak eenvoudig een account bij ons aan, om vervolgens je persoonlijke prijzen in te zien. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.