text.skipToContent text.skipToNavigation

Betonplex

Heeft u bekisting nodig voor het storten van beton? PontMeyer heeft het beste bouwmateriaal voor u! Daarom raden wij voor deze klus betonplex aan. Dit materiaal is onder meer uiterst geschikt voor het storten van beton. Omdat geen klus hetzelfde is, hebben wij een uitgebreid assortiment betonplex platen. Naast bekisting voor het storten van beton is dit bouwmateriaal namelijk ook geschikt als een bodem van aanhangwagens of trailers. Wilt u meer weten over alle mogelijke toepassingen voor deze platen of hoe u betonplex het beste kunt verwerken? Lees hier verder.

  • 1(current)
  • 3
43 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Wat is betonplex?

Betonplex is een plaat waarop een afwerklaag van epoxy is aangebracht. Deze laag van epoxy zorgt ervoor dat het materiaal beschikt over een harde en waterdichte afwerking. Het plaatmateriaal is bij PontMeyer leverbaar in verschillende varianten. Denk hierbij aan coatings, diktes en houtsoorten. Weet u niet welke platen het beste aansluiten bij uw toepassing? PontMeyer legt nu kort allerlei mogelijke gebruikswijzen toe. Met deze informatie beslist u eenvoudig welk betonplex het meest geschikt is voor uw klus. Komt u er nog steeds niet uit? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Bekisting of  beton storten

Ten eerste kan betonplex worden gebruikt als bekisting voor het storten van beton. Dit is de meest gebruikelijke toepassing van dit bouwmateriaal. Voor het storten van beton dient u te letten op de coating die de plaat bevat. Hoe meer grams afwerking aanwezig is, des te sterker de coating is. Bovendien heeft de plaat dan een langere levensduur. Betonplex leent zich uitstekend voor buiten toepassingen vanwege de waterbestendige eigenschappen. U dient wel altijd de randen behandelen met een triplexsealer.

Bodem van aanhangwagens of trailers

Daarnaast kunt u dit plaatmateriaal gebruiken als bodem van een aanhangwagen of trailer. Hiervoor wordt vaak gekozen voor platen met een honingraat of geweven structuur. Dankzij deze structuur heeft de plaat in kwestie namelijk een stroever oppervlak. Dat is vaak gewenst wanneer u dit constructiemateriaal gaat toepassen als bodem. De honingraat platen ziet u tevens terug in constructies zoals speeltoestellen. Wilt u graag uw aanhangwagen gemakkelijk schoonmaken? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een plaat met een glad oppervlak. 

Betonplex voor buitenwerken

Voor binnenbekleding van vrachtwagens wordt er vanwege de witte kleur veelal gekozen voor betonplex melaply. Deze witte plaat heeft een melamine toplaag waardoor deze uitstekend te reinigen is. Als alternatief hiervoor kunt u kiezen voor hpl platen. Hpl platen zijn gemakkelijk schoon te maken en lenen zich tevens uitstekend voor reclameborden of voor het bekleden van uw gevel.

Hoe kunt u betonplex verwerken?

U kunt betonplex gemakkelijk op maat zagen met een cirkelzaag. Het is ook een optie om uw plaatmateriaal door ons op maat te laten zagen. Informeer bij een PontMeyer vestiging naar de mogelijkheden. Het is in ieder geval van belang dat u na het zagen de randen afwerkt met een randsealer. Hierdoor voorkomt u het intrekkent vocht vanaf de kopse kanten.

Hoe kunt u betonplex bevestigen?

Betonplex is gemakkelijk te schroeven op de ondergrond. Zorg dat u de plaat eerst heeft voorgeboord. Hierdoor is de schroef vervolgens gemakkelijker vast te schroeven. Voor buiten gebruik raden wij rvs schroeven aan. Gaat u de schroeven niet volledig verzinken? Zorg er dan voor dat de schroef 1 mm boven het oppervlak blijft in verband met zwelling van de plaat. Wenst u de plaat blind te monteren? Zorg dan dat de schroef 2 mm onder het oppervlak blijft. Dicht het schroefgat vervolgens af met een twee componenten pasta.

Alternatief voor beton storten of bekistingen

U kunt als alternatief voor betonplex spaanplaat v313 gebruiken. Deze plaat is geschikt voor vochtige ruimtes. Bovendien kan de spaanplaat eenmalig gebruikt worden voor het storten van beton of voor bekistingen. Het is wel belangrijk dat u de ongeschuurde variant hiervoor gebruikt. U kunt bij PontMeyer kiezen uit rechte platen of platen met tong en groef. De spaanplaat vochtwerend met tong en groef schuift u bijvoorbeeld eenvoudig in elkaar. Hierdoor creëert u tevens een strak en mooi uiterlijk.

Betonplex kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.