text.skipToContent text.skipToNavigation

Betonplex

Bent u op zoek naar bekisting voor het storten van beton? Betonplex is hier uiterst geschikt voor. PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment betonplex platen.Naast bekisting voor het storten van beton is betonplex ook geschikt voor een bodem van aanhangwagens of trailers. Wilt u meer weten over alle mogelijke toepassingen voor betonplex platen, of hoe u betonplex het beste kunt verwerken? Lees hier verder.

  • 1(current)
  • 3
43 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Betonplex voor bekisting of beton storten

Betonplex kan worden gebruikt als bekisting voor het storten van beton. Voor het storten van beton dient u te letten op de coating die de plaat bevat. Hoe meer grams, des te sterker de plaat is en meer druk aankan. Hierdoor heeft de plaat een langere levensduur. Betonplex leent zich uitstekend voor buiten toepassingen vanwege zijn waterbestendige eigenschappen. Indien u de betonplex gaat zagen, dient u de randen te behandelen met een triplexsealer.

Alternatieven voor beton storten of bekistingen

U kunt als alternatief voor betonplex spaanplaat v313 gebruiken. Deze plaat is geschikt voor vochtige ruimtes en kan eenmalig gebruikt worden voor het storten van beton of voor bekistingen. Het is belangrijk dat u de ongeschuurde plaat hiervoor gebruikt. U kunt kiezen uit rechte platen of platen met tong en groef. Spaanplaat vochtwerend met tong en groef schuift u eenvoudig in elkaar.

Betonplex voor aanhangwagens of trailers

Voor een aanhangwagen of trailer bodem wordt veel gebruik gemaakt van betonplex met honingraat of geweven structuur. Door de afwerking heeft de plaat een stroever oppervlak. Betonplex honingraat zie je tevens terug als vloeren in speeltoestellen. Indien u uw aanhangwagen gemakkelijk wilt schoonvegen, kies dan voor een betonplex plaat met een glad oppervlakte.

Betonplex voor buitenwerken

Voor reclameborden, gevelbekleding of binnen bekleding van vrachtwagens wordt er vanwege de witte kleur veelal gekozen voor betonplex melaply. Deze witte betonplex plaat heeft een melamine toplaag waardoor deze uitstekend te reinigen is. Als alternatief kunt u kiezen voor hpl platen. Hpl platen zijn gemakkelijk te reinigen en lenen zich uitstekend voor reclame borden of voor het bekleden van uw gevel.

Hoe kunt u betonplex verwerken?

U kunt betonplex gemakkelijk op maat zagen met een cirkelzaag. Het is ook mogelijk om uw plaatmateriaal te laten zagen. Informeer bij een PontMeyer vestiging naar de mogelijkheden. Het is van belang dat u na het zagen de randen afwerkt met een randsealer om intrekkend vocht vanaf de kopse kanten te voorkomen. Zorg tijdens het zagen en afwerken van betonplex voor voldoende bescherming. Het dragen van handschoenen en een mondkapje wordt aangeraden.

Hoe kunt u betonplex bevestigen?

Betonplex is gemakkelijk te schroeven op de ondergrond. Zorg dat u de plaat eerst voorboort, waardoor de schroef gemakkelijk is vast te schroeven. Voor buiten gebruik kunt u het beste gebruik maken van rvs schroeven. Gaat u de schroeven niet volledig verzinken? Zorg dan dat de schroef 1mm boven het oppervlak blijft in verband met zwelling van de plaat. Wenst u de plaat blind te monteren? Zorg dat de schroef 2 mm onder het oppervlak blijft. Dicht het schroefgat vervolgens af met een twee componenten pasta.

Betonplex kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.