text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Betonplex

Betonplex is een plaatsoort gemaakt van watervast multiplex en afgewerkt met epoxy. Vanwege de waterbestendige eigenschappen heeft betonplex een lange levensduur en is het geschikt voor buitentoepassingen, zoals beton bekisting. Daarnaast is betonplex ook geschikt om te gebruiken als bodem voor aanhangwagens en trailers. Lees meer

14 producten gevonden

Wat is betonplex?

Betonplex is een type multiplex waarop een afwerklaag van epoxy is aangebracht. Deze coating zorgt voor een harde en waterdichte afwerking. Daarnaast zorgt de gladde epoxylaag ervoor dat het beton niet kan hechten aan de plaat. Hierdoor zijn de platen gemakkelijk te verwijderen nadat het beton is gestort. Ondanks de gladheid van de platen, kun je ze wel verven. Zorg er dan eerst voor dat je de platen goed opschuurt, zodat de verf zich kan hechten.

Toepassingen van betonplex

Betonplex wordt vooral gebruikt als bekisting voor het storten van beton. Let op de sterkte van de coating indien je de platen hiervoor gaat gebruiken. Hoe sterker de coating, des te geschikter is de plaat.

Daarnaast wordt betonplex gebruikt als bodem voor aanhangwagens en trailers. Kies hierbij voor een plaat met een honingraat of geweven structuur. Dit zorgt voor een stroever oppervlak, wat schuiven tegengaat. Deze honingraat platen zien we ook veel terug in constructies, zoals speeltoestellen. Het nadeel van deze platen is dat de ondergrond lastiger is schoon te maken.

Ook wordt voor de binnenbekleding van vrachtwagens veelal gekozen voor betonplex melaply. Deze witte plaat heeft een melamine toplaag, waardoor deze uitstekend te reinigen is. Op zoek naar een alternatief? Kies dan voor hpl platen. Net als de betonplex platen zijn deze gemakkelijk schoon te maken en lenen ze zich uitstekend voor het bekleden van uw gevel.

Zo bevestig je betonplex

Betonplex is een makkelijk materiaal om mee te werken. Zorg ervoor dat je de plaat eerst voorboort. Hierdoor is het eenvoudiger om de plaat vast te schroeven op een ondergrond. Pas je de platen buiten toe? Dan raden wij je aan gebruik te maken van RVS schroeven. Zorg ervoor dat de schroef 2 mm onder het oppervlak blijft indien je een blinde montering wenst. Vervolgens kun je de schroefgaten afwerken met twee componenten pasta.

Betonplex in verschillende kleuren en maten

In ons assortiment vind je betonplex platen in verschillende soorten, afmetingen en houtsoorten. We hebben twee soorten kleuren in ons assortiment: bruine en witte betonplex platen. Alle platen zijn afkomstig van vier verschillende houtsoorten:

  • Berken betonplex
  • Grenen betonplex
  • Hardhouten betonplex
  • Russisch berken betonplex

Deze verschillende betonplex platen zijn doorgaans voorzien van een FSC®- of PEFC® milieucertificaat.

De diktes van betonplex platen variëren van 4 mm tot 30 mm. Populaire diktes zijn betonplex 12 mm en betonplex 18 mm. Daarnaast hebben we platen van 9 mm en 15 mm in ons assortiment. Wil je de platen op maat? Dat doe je eenvoudig zelf. Of laat jouw plaatmateriaal door ons op maat zagen in de zagerij.

Betonplex kopen bij PontMeyer

Wil je betonplex bij PontMeyer kopen? Log dan in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wil je betonplex in de aanbieding kopen? Bekijk dan onze acties. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van PontMeyer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of lees onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.