text.skipToContent text.skipToNavigation

Spaanplaat

  • 1(current)
21 producten gevonden
  • 1(current)
Zoveel verschillende bouwprojecten, nog veel meer soorten bouwmateriaal. Soms is het lastig een keuze te maken wanneer u bezig bent met een klus. PontMeyer maakt het u makkelijk door de nodige informatie en deskundig advies te geven. Neem bijvoorbeeld spaanplaat. We hebben diverse soorten in ons assortiment. Dit bouwmateriaal wordt in de bouwbranche regelmatig gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. De reden hiervoor is simpel: het materiaal kent indrukwekkend veel gebruiksmogelijkheden. Van bekleding van wanden tot egaliseren van het plafond: het is allemaal mogelijk. U kunt direct online de gewenste hoeveelheid spaanplaat bestellen of bezoek eens een van de vestigingen van PontMeyer. Hier leest u meer de diverse soorten spaanplaten en de toepassingen.

Spaanplaten

Wat is nou eigenlijk spaanplaat? Dit plaatmateriaal bestaat uit samengeperst hout, ook wel spaanders genoemd. Wanneer de kleine stukjes hout geperst zijn, dan worden deze met elkaar verlijmd. Spaanplaten lijken veel op OSB platen en MDF platen. Het verschil zit in de grootte van de spaanders die samengeperst worden. Bij OSB platen wordt er gebruik gemaakt van grove spaanders en MDF bestaat weer uit veel fijnere stukjes hout.

U bent bij PontMeyer aan het juiste adres voor al het bouwmateriaal dat u nodig heeft tijdens een klus. Zo leveren wij onder andere gemelamineerde en watervaste spaanplaten in diverse afmetingen en diktes. Het is goed om te weten dat het plaatmateriaal dankzij deze afwerkingen inzetbaar is voor meerdere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een vloer, om te gebruiken achter gipsplaten om zo de wand steviger te maken of in een handomdraai meubilair te creëren. 

Soorten spaanplaat

Wanneer u aan de slag wilt gaan met dit plaatmateriaal, dan moet u weten welke soort het meest geschikt is voor uw toepassing. PontMeyer heeft diverse spaanplaten. De standaard platen van dit materiaal zijn opgebouwd uit drie lagen houtvezels. Met zijn geschuurde, fijne oppervlakte en sterk schroefbare kern is zo’n plaat goed te verwerken en te gebruiken voor verschillende doeleinden. In constructies wordt spaanplaat vaak als dak- of vloerplaat gebruikt. De standaard plaat is bij PontMeyer leverbaar in de afmetingen 2500x1250mm en 3050x1250mm. Ze zijn tevens te bestellen in diverse diktes.

Naast deze standaard platen zijn er nog de platen met een afwerking te vinden in ons assortiment. Zo is gemelamineerd spaanplaat voorzien van een witte melamine coating van 120 gram. Verder zijn de zijkanten afgewerkt met een stootvaste 1 mm abs band. PontMeyer heeft gemelamineerde spaanplaten in de afmeting 3050 x 300,400,500,600 of 800 mm. Hierdoor leent dit product zich goed voor het bouwen van een kast frame compleet met bijbehorende legplanken. De wit gemelamineerde 100 gram plaat is leverbaar in de afmeting 2500x1250mm met een dikte van 10 of 18mm. Indien u deze wilt gebruiken als kastplanken, dan moet u de zijkanten voorzien van strijkband.

Verder zijn er groene spaanplaten. Dit plaatmateriaal is watervast verlijmd. Deze vochtwerende platen zijn geschikt voor een vochtige omgeving. U kunt dit soort platen gebruiken als betonbekistingsplaat, dakplaat of wandplaat. De platen kunnen eenvoudig worden genageld, geschroefd of gelijmd op de onderconstructie. Dit watervaste product is leverbaar in de afmeting 2500x1250mm met een dikte van 18mm. Kiest u voor de platen met tong en groef? Dan zijn de platen uiterst geschikt als vloer- of dakplaat. Deze variant van de spaanplaat is leverbaar in de afmeting 2440x1220mm of 2440x610mm met een dikte van 18mm of 22mm.

Spaanplaat kopen bij PontMeyer

Wilt u gelijk aan de slag gaan met dit bouwmateriaal? Bestel dan vandaag nog de nodige hoeveelheid via de webshop. U bouwt immers beter met PontMeyer! Bovendien is het mogelijk om een van onze vestigingen te bezoeken. Daar kunt u gebruik maken van de drive-in zodat u het gekochte materiaal droog kunt laden in uw bus. Heeft u verder nog vragen of komt u er zelf niet uit? Schroomt u dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan altijd voor u klaar!

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!