text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Merk
Toon meer Toon minder
Toepassingsgebied
Randafwerking
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Breedte (mm)
Toon meer Toon minder
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Materiaalsoort
Toon meer Toon minder
Brandklasse
Productgroep
Filter 98 resultaten

Gipsplaten

98 producten gevonden

Gipsplaten

Bij PontMeyer vind je gipsplaten in diverse lengtes en diktes. De platen zijn te gebruiken voor zowel binnen- als buitentoepassingen en kennen vele gunstige eigenschappen. Zo zijn de gipsplaten van PontMeyer stevig, geluiddempend, brandwerend en veelzijdig afwerkbaar. In ons assortiment vind je diverse merken, zoals Fermacell en Gyproc gipsplaten.

Eigenschappen van gipsplaten

Een gipsplaat wordt ook een gipskartonplaat, gipskarton of een gipsvezelplaat genoemd. Deze bouwplaten worden voornamelijk gebruikt voor de montage en afwerking van wanden en plafonds. De platen zijn eenvoudig in gebruik. Door de makkelijke verwerkbaarheid worden de platen vaak gebruikt voor het maken en/of verlagen van een plafond. Bovendien hebben de platen brandwerende, akoestisch regulerende en geluidsisolerende eigenschappen.

Soorten gipsplaten

Er zijn twee soorten gipsplaten te vinden in het assortiment van PontMeyer. Dit zijn gipsplaten met een ronde kant (RK gipsplaten) en gipskartonplaten met een afgeschuinde kant (AK gipsplaten). Het verschil zit hem in de afwerking: met of zonder naden.

  • RK gipsplaten. Bij gipsplaten RK hoeven de zichtbare ronde kanten hoeven niet afgewerkt of gesmeerd te worden met voegenvuller. Door de ronde kant zijn de platen geschikt voor het maken van een plafond of wand waarbij de voegen zichtbaar mogen zijn.
  • AK gipsplaten. Bij gipsplaten AK kun je de platen na afwerking naadloos op elkaar laten aansluiten. Dit houdt in dat een plafond of wand na plaatsing probleemloos gevoegd kan worden met gaasband en voegenvuller. AK platen zijn verkrijgbaar met twee of vier afgeschuinde kanten.

Gipsplaten in verschillende afmetingen

De gipsplaten van PontMeyer zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes, lengtes en afmetingen. Gipsplaten zijn over het algemeen vrij dun. Het voordeel van dunne gipsplaten is het lichte gewicht, want hierdoor kun je het eenvoudig plaatsen en kan het op het plafond gemonteerd worden. Het nadeel is dat er op dunne gipsplaten niet te veel kracht kan komen te staan. Een ander kenmerken van gipsplaten zijn de grote afmetingen. Dit heeft als voordeel dat je met één plaat een groot oppervlak kunt bekleden, waardoor er minder naden ontstaan. De draagkracht van een een gipsplaat met grote afmetingen is wel minder dan een gipsplaat met kleinere afmetingen. De afmetingen van onze gipsplaten variëren tussen de 12x1000 mm en 4200x600 mm. Veel verkochte afmetingen zijn:

  • 1500x500 mm
  • 2600x1200 mm
  • 2600x600 mm
  • 3000x1200 mm

Onze gipsplaten zijn daarnaast verkrijgbaar in diverse diktes, variërend tussen de 3.5 mm en 45 mm.

Toepassingen en bevestigen van gipsplaten

Gipsplaten kunnen zowel buiten als binnen worden gebruikt. Doorgaans worden ze gebruikt voor het maken van een scheidingswand, het creëren van een plafond of in de badkamer. Om de gipsplaten te bevestigen, gebruik je gipsplaatschroeven. De gipsplaten bevestig je op lichte metal studs. Het is niet nodig om de platen voor te boren. De gipsplaatschroeven zijn van fosfor waardoor er geen roest ontstaat na het stucen van de gipsplaten.

Plafond gipsplaten

Een mooi strak plafond is bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Het is echter mogelijk dat er beschadigingen aan het plafond zijn ontstaan of dat je om een andere reden het plafond wilt vervangen. Plafondplaten van gips zijn hiervoor een uitstekende oplossing. Een gipsplafondplaat is eenvoudig te monteren en te bewerken. Zo is een nieuw plafond binnen een dag gerealiseerd. Daarnaast zijn gipsplaten voor het plafond ook handig voor het inbouwen van lichtspotjes of bij het plafond voorzien van kooflijsten en rozetten.

Gipsplaten in de badkamer

Ben je bezig met het bouwen of verbouwen van jouw badkamer? Voor het afwerken van de muren maak je gebruik van gipsplaten. Deze zijn gemakkelijk te monteren. Let er hierbij wel op dat je kiest voor gipsplaten die geïmpregneerd zijn met een waterafstotend middel. Dit voorkomt schimmelvorming. De vochtwerende gipsplaten zijn te herkennen aan hun groene kleur.

Scheidingswand maken met gipsplaten

Gipsplaten zijn uiterst geschikt voor het maken van een tussenwand. Ga je een ruimte opsplitsen door middel van een muur? Gebruik hiervoor dan gipsplaten. Plaats direct tussen de gipsplaten isolatiemateriaal. Zo zorg je ervoor dat de wand geluiddicht wordt en je de warmte in de ruimte behoudt. Verstevig de wand door de wand eerst te bekleden met een OSB plaat of met underlayment en breng vervolgens de gipsplaten aan. Hierdoor is het ook gemakkelijker om iets aan de wand te bevestigen.

Gipsplaten afwerken

Werk de gipsplaten netjes af voor een mooi ogend resultaat. Voor het afwerken van dit bouwmateriaal heb je verschillende opties:

  • De naden afwerken
  • De gipsplaat sausen
  • De gipsplaat stucen

Gipsplaten kopen bij PontMeyer

Wil je gipsplaten kopen? Bestel jouw gewenste producten dan eenvoudig online of haal de gipsplaat op in één van de PontMeyer vestigingen. Koop je de platen graag online, maar kun je de prijzen nog niet inzien? Maak dan in twee stappen een account bij ons aan. Hierna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien, plaats je eenvoudig jouw online bestelling en kun je de gipsplaten laten bezorgen.

Heb je vragen over ons assortiment of de voorraad? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Goedkope gipsplaten kopen?

Wil je goedkope gipsplaten kopen? Houd dan onze actiepagina goed in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de scherpste gipsplaat prijzen.