text.skipToContent text.skipToNavigation

Gipsplaten

  • 1(current)
  • 3
59 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Gipsplaten

Gipsplaten zijn in de bouwsector niet meer weg te denken. Gipsplaat wordt ook wel gipskartonplaat, gipskarton of Gyproc-plaat genoemd. Gipsplaten worden voornamelijk gebruikt voor de montage en afwerken van wanden en plafonds. De platen zijn eenvoudig in gebruik en hebben brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen.

Door de makkelijke verwerkbaarheid worden gipsplaten gebruikt voor het maken en/of verlagen van een plafond. Gipsplaten plafonds zijn geluiddempend en akoestisch regulerend. Nog een voordeel van een gipsplaten plafonds of wand is de stevigheid, brandwerendheid en het gemak in onderhoud.

RK en AK gipsplaten

Er zijn twee soorten gipsplaten voor plafond en/of wanden. Dit zijn gipsplaten met een ronde kant (RK) en gipsplaten met een afgeschuinde kant (AK). Het voordeel van het gebruiken van ronde kant gipsplaten is dat de zichtbare ronde kanten niet afgesmeerd hoeven te worden. Dit is bij de afgeschuinde kant gipsplaten wel nodig. Voor een naadloze plafond adviseren wij u gebruik te maken van gipsplaat met afgeschuinde kanten.

Afwerking gipsplaten

Voor een mooi ogend resultaat heeft u de keuze de gipsplaten voor plafonds en wanden af te werken. Bij het afwerken heeft u verschillende opties. Zo heeft u de keuze om:

  • De naden open te laten of af te werken
  • De gipsplaat te schilderen
  • De gipsplaat te stucen

Bij het monteren van een gipsplaten plafond of wand wordt gebruikt gemaakt van een regelwerk of metalstud profielen. PontMeyer levert Gyproc gygant gipskartonplaten, Gyproc gipskartonplaten, Gyproc gyplat stucplaten, Gyproc vochtwerend geïmpregneerde gipsplaten en Gyproc talentboard.

Een verbouwingsproject binnenshuis? Zoals u ziet voorziet PontMeyer u in alle gemakken. Van gipsplaat tot de benodigdheden voor het monteren van gipsplaten voor uw plafond of wand. Maar ook voor vragen staan de medewerkers van PontMeyer telefonisch of via de chat voor u klaar.

Bekijk het assortiment gipsplaten verkrijgbaar bij PontMeyer. Alle benodigdheden onder één dak samengebracht voor uw gemak.