text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Gipsplaten

73 producten gevonden

Gipsplaten

Bij PontMeyer vind je gipsplaten in diverse lengte- en diktematen. De platen zijn te gebruiken voor zowel binnen- als buitentoepassingen en kennen vele gunstige eigenschappen.

Wat zijn de eigenschappen van gipsplaten?

Een gipsplaat is een plaat van gips die aan alle zijden is afgewerkt met een laag karton. Het wordt daarom ook een gipskartonplaat, gipskarton of een gipsvezelplaat genoemd. Deze bouwplaten worden door de makkelijke verwerkbaarheid voornamelijk gebruikt voor de montage en afwerking van wanden en plafonds. De gipsplaten zijn eenvoudig in gebruik en worden gemonteerd op een rachelwerk. Bovendien hebben de platen brandwerende, akoestisch regulerende of geluidsisolerende eigenschappen. Vooral geluidsisolerende gipsplaten worden veel gebruikt bij het afwerken van een wand. Bekijk naast onze gipsplaten ook ons aanbod aan houten latten en houten balken voor het beste rachelwerk.

Soorten gipsplaten: RK en AK gipsplaten

Er zijn twee soorten gipsplaten te vinden in het assortiment van PontMeyer. Dit zijn gipsplaten met een ronde kant (RK gipsplaten) en gipskartonplaten met een afgeschuinde kant (AK gipsplaten). Het verschil zit hem in de afwerking: met of zonder naden van de platen. Gipsplaten met ronde kant (RK gipsplaten). Bij gipsplaten RK hoeven de zichtbare ronde kanten niet afgewerkt of gesmeerd te worden met voegenvuller. Door de ronde kant zijn de platen geschikt voor het maken van een plafond of wand waarbij de voegen zichtbaar mogen zijn. Gipsplaten met afgeschuinde kant (AK gipsplaten). Bij gipsplaten AK kun je de platen na afwerking naadloos op elkaar laten aansluiten. Dit houdt in dat een plafond of wand na plaatsing probleemloos gevoegd kan worden met gaasband en voegenvuller. AK platen zijn verkrijgbaar met twee of vier afgeschuinde kanten. Gipsplaten van PontMeyer zijn stevig, geluiddempend, brandwerend en veelzijdig afwerkbaar. In ons assortiment vind je diverse merken, zoals Fermacell en Gyproc gipsplaten.

Dikte van een gipsplaat

De gipsplaten van PontMeyer zijn verkrijgbaar in verschillende dikte-, breedte- en lengtematen. De diktemaat loopt van 3.5 mm tot en met 45 mm. Over het algemeen zijn de platen vrij dun. Dit heeft als voordeel dat ze licht van gewicht zijn en daardoor eenvoudig als plafondplaten gemonteerd kunnen worden. Ook worden ze toegepast als (scheidings)wand.

Afmetingen van gipsplaten PontMeyer

Een ander kenmerk van gipsplaten is dat ze verkrijgbaar zijn in grote afmetingen. Dit heeft als voordeel dat je met één plaat een groot oppervlak kunt bekleden, waardoor er minder naden ontstaan. Let wel op, de draagkracht van een gipsplaat met grote afmetingen is minder dan een gipsplaat met kleinere afmetingen. De afmetingen van onze gipsplaten variëren tussen de 12x1000 mm en 4200x600 mm. Veel verkochte afmetingen, naast de gipsplaat 300 x 60 cm, zijn: 1500x500 mm 2600x1200 mm 2600x600 mm 3000x1200 mm Maak voor het gemak gebruik van één van onze Drive-in afhaalcentra. Wij zorgen ervoor dat de gipsplaten klaar staan, dan hoef jij ze alleen nog maar in te laden.

Het verwerken van de gipsplaten

Gipsplaten worden doorgaans gebruikt voor het maken van een scheidingswand, het creëren van een plafond of het afwerken van de muur in de badkamer. Om de gipsplaten te bevestigen, gebruik je gipsplaatschroeven. De gipsplaten bevestig je op lichte metal studs. Het is niet nodig om de platen voor te boren. Het voordeel van de gipsplaatschroeven is dat deze van fosfor zijn, waardoor er geen roest ontstaat na het stucen van de gipsplaten. Op zoek naar gipsplaten voor de badkamer? Kies dan voor groene gipsplaten. Deze platen zijn geïmpregneerd, waardoor ze water vertraagd opnemen en vochtwerend zijn. Werk de gipsplaten vervolgens netjes af voor een mooi ogend resultaat. Voor het afwerken van dit bouwmateriaal heb je verschillende opties: De naden afwerken De gipsplaat sauzen De gipsplaat stucen Voor de montage van gipsplaten raden we aan om gipsplaatschroeven of gipsplaatschroeven op band te gebruiken.

Gipsplaten kopen bij PontMeyer

Koop je de gipsplaten graag online, maar kun je de prijzen nog niet inzien? Maak dan in twee stappen een account bij ons aan. Hierna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien, plaats je eenvoudig jouw online bestelling en kun je de gipsplaten laten bezorgen. Afhalen of langskomen in één van onze vestigingen is natuurlijk ook mogelijk. Heb je vragen over ons assortiment of de voorraad? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Gipsplaten in de aanbieding kopen?

Wil je zeker weten dat je de beste prijs te pakken hebt voor jouw gipsplaten? Houd dan onze actiepagina goed in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de scherpste gipsplaat prijzen.