text.skipToContent text.skipToNavigation

Gipsplaten

Gipsplaten zijn in de bouwsector niet meer weg te denken. Het bouwmateriaal is niet alleen gemakkelijk te gebruiken. Platen gemaakt van gipskarton bevatten tevens gunstige eigenschappen. Zo zijn gipsplaten geluidsdempend, brandwerend en stevig. Daarom heeft PontMeyer diverse platen in het assortiment. U kunt ervoor kiezen de gewenste hoeveelheid direct online te bestellen of op te halen in een van onze vestigingen. Hieronder vindt u het veelomvattende aanbod gipskartonplaten van PontMeyer. Wilt u meer informatie over deze handige platen? Hier leest u verder over de diverse soorten en de afwerking.

  • 1(current)
  • 3
59 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Platen van gipskarton

Gipsplaat wordt ook wel gipskartonplaat, gipskarton of Gyproc-plaat genoemd. Deze handige bouwplaten worden voornamelijk gebruikt voor de montage en afwerking van wanden en plafonds. De platen zijn namelijk eenvoudig in gebruik. Bovendien hebben deze platen van gipskarton brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen. Door de makkelijke verwerkbaarheid worden de platen veelal gebruikt voor het maken en/of verlagen van een plafond. Een leuke bijkomstigheid is dat deze plafonds geluiddempend en akoestisch regulerend zijn dankzij het bouwmateriaal. Nog een voordeel van een plafonds of wand gemaakt van gipsplaten is de stevigheid, brandwerendheid en het gemak in onderhoud.

Drie soorten: RK, AK en vier keer AK

Over het algemeen moet u een keuze maken welke platen van gipskarton u gaat gebruiken. Er zijn in ieder geval twee soorten gipsplaten voor plafond en/of wanden te vinden in het assortiment van PontMeyer. Dit zijn gipsplaten met een ronde kant (oftewel RK) en gipskartonplaten met een afgeschuinde kant (kortom, AK). Beide soorten kennen uiteraard hun plus- en minpunten. Welke bouwplaten de beste keuze voor u zijn, is afhankelijk van uw klus. Zo is het voordeel van de ronde kant gipsplaat dat de zichtbare ronde kanten niet afgewerkt of gesmeerd hoeven te worden. Dit is bij de afgeschuinde kant gipsplaten wel het geval. Wilt u graag een naadloos plafond of een wand zonder naden? Dan adviseren wij u gebruik te maken van een gipsplaat met afgeschuinde kanten of een plaat met vier keer afgeschuinde kanten. 

Afwerking gipsplaten

Uiteraard is het soort bouwplaten niet de enige beslissing die u maakt. Daarnaast denkt u natuurlijk tevens na over de afwerking. Voor een mooi ogend resultaat kunt u de gipsplaten voor plafonds en wanden netjes afwerken. Voor het afwerken van dit bouwmateriaal heeft u verschillende opties. Zo kunt u:

  • De naden open laten 
  • De naden afwerken;
  • De gipsplaat sausen;
  • De gipsplaat stucen.

Het assortiment

Heeft u dus een verbouwingsproject binnenshuis? PontMeyer voorziet u in alle gemakken. Van gipsplaat tot de benodigdheden voor het monteren van gipsplaten voor uw plafond of wand - PontMeyer heeft het! Zo leveren wij Gyproc gygant gipskartonplaten, Gyproc gipskartonplaten, Gyproc gyplat stucplaten, Gyproc vochtwerend geïmpregneerde gipsplaten en Gyproc talentboard. Uiteraard heeft u een ruime keuze uit stucplaten met diverse afmetingen. Voor het monteren van deze bouwplaten wordt veelal gebruik gemaakt van regelwerk of metalstud profielen. 


Bekijk direct online het assortiment gipsplaten verkrijgbaar bij PontMeyer. Alle benodigdheden zijn door ons onder één dak samengebracht voor uw gemak. Komt u er zelf niet uit? Kunt u wel een helpende hand gebruiken? Voor vragen staan de medewerkers van PontMeyer altijd telefonisch of via de online chat voor u klaar. Samen met PontMeyer bouwt u beter!