text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingen

  • 1(current)
28 producten gevonden
  • 1(current)

Schuttingen

Bezig met het verbouwen van uw tuin en op zoek naar een geschikte schutting? Wij helpen u! Voor u begint, is het goed om te weten welke soorten schuttingen er allemaal bestaan, welke onderdelen er nodig zijn en hoe u een schutting plaatst. Benieuwd? Lees dan verder! Schutting kopen? Hier moet u op letten Weet u al wat perfect bij uw tuin past en wilt u een schutting kopen? Dan zit u bij PontMeyer goed! Wist u dat er verschillende soorten schuttingen bestaan? Zo kunt u kiezen uit een:

Betonnen schutting

Schuttingen van beton zijn onderhoudsvrij en duurzaam. Daarnaast zijn ze geluiddicht en veilig. Vaak heeft een betonnen schutting een motief om het een natuurlijkere uitstraling te geven.

Hout- beton schutting

Met deze combinatie kiest u voor zowel duurzaam als stevig. Hierdoor heeft u minder onderhoud en gaat de schutting langer mee. De schutting wordt op de betonplaten geplaatst, waardoor het hout geen grondcontact maakt en dus nooit in het water of vocht staat. Gaat u voor een schutting van hardhout, vuren of toch liever Douglas?

Trellis schutting

Met een trellis schutting kijkt u door de afscheiding heen. Dit geeft de tuin een open karakter. Ook is trellis ideaal voor begroeiing van de schutting.

Een schutting van gaas

Ook een schutting van gaas is een mooie oplossing voor een tuin met een open karakter.

Houten schutting

Houten schuttingen zijn de meest geplaatste in Nederland. Maar welke soorten zijn er eigenlijk allemaal? Plaatst u de planken horizontaal of verticaal? En welke materialen gebruikt u? Benieuwd welke het beste bij uw tuin past? Lees hieronder alles over houten schuttingen!

Schuttingdelen

Om een goede schutting te bouwen is alleen hout helaas niet voldoende. Zo zijn de planken altijd aan elkaar verbonden met bijvoorbeeld betonpalen of hardhouten palen. Dit zorgt voor stabiliteit en vormt de basis voor iedere constructie. Wilt u liever door de schutting heen kijken? Kies dan voor trellis of een gaasscherm. Deze zijn ideaal om de schutting te laten begroeien. U kunt er ook voor kiezen om uw tuin op een andere manier af te schermen. Benieuwd? Bekijk dan onze tuinschermen.

Schuttingplanken

De schutting maakt de tuin! Een schutting beslaat immers een groot gedeelte. Het is zeer bepalend voor de sfeer en uitstraling. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het soort plank dat u gebruikt. Welke soorten schuttingplanken zijn er? U kunt kiezen uit:

Geïmpregneerd schuttingplanken

Aan deze schuttingen heeft u weinig onderhoud. Door de bewerking komt er minder snel vocht in het hout en blijven de planken langer goed. De levensduur van geïmpregneerd hout is maar liefst 10 tot 15 jaar.

Hardhouten schuttingplanken

Hardhout is kwalitatief zeer goed! Hardhouten planken voor schuttingen hebben dan ook een levensduur tussen 20 en 25 jaar. Behandeling van de planken is niet nodig!

Douglas schuttingplanken

Douglas schuttingplanken worden steeds populairder. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa en is zeer breed toepasbaar. Wij raden aan om dit soort schuttingplanken te behandelen met tuinbeits voor een langere levensduur. De planken blijven tussen de 10 tot 15 jaar goed.

Planken van schors

Schuttingplanken van schors staan bekend om hun natuurlijke uitstralingen. Het maakt de tuin levendig! U kunt er een een horizontale schutting, lage erfafscheiding of gesloten tuinwand van maken. Deze ruwe houten boomschors planken zijn geschikt voor iedere type tuin!

Tweezijdige potdekselplank

Met tweezijdige potdekselplanken maakt u een schutting die er aan beide kanten hetzelfde uit ziet. Dit worden ook wel rabatdelen genoemd!

Planken van zwart hout

Wil je meer karakter geven aan je tuin? Kies dan voor zwarte planken. PontMeyer heeft een ruim assortiment. Het geeft een rustieke en natuurlijke sfeer aan uw huis, tuin of schuur.