text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Hoogte (mm)
Toon meer Toon minder
Breedte (mm)
Toon meer Toon minder
Houtsoort
Toon meer Toon minder
Oppervlakte afwerking
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Kleurgroep
Verpakking
Vochtpercentage
Kwaliteitsklasse
Materiaalsoort
Toon meer Toon minder
Modelcode
Toon meer Toon minder
Brandklasse
Verpakkingsinhoud
Duurzaamheidsklasse
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Productgroep
Filter 90 resultaten

Schuttingen

90 producten gevonden

Schuttingen

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? In het assortiment van PontMeyer vind je tuinhout en tuinschermen waarmee je eenvoudig een nieuwe schutting maakt. Met de tuinschermen en bijpassende palen bouw je eenvoudig in een dag een nieuwe schutting. Indien de voorkeur uitgaat naar een verticale of gepotdekselde schutting, dan zijn de schuttingplanken een goed alternatief. Benieuwd hoe je dit het beste aan kunt pakken? Lees dan ons advies artikel over het plaatsen van een schutting en bekijk ons aanbod aan houten palen.

Soorten schutting hout

Bij PontMeyer vind je vijf verschillende soorten hout voor schuttingen:

  • Douglas hout
  • Hardhout
  • Vurenhout
  • Grenen hout
  • Keruing hout

Hieronder lichten we de drie meest gekozen houtsoorten voor schuttingen voor je toe.

Douglas houten schutting

Douglas hout is een populaire houtsoort die vaak gebruikt wordt voor schuttingen. Onbehandelde Douglas houten schuttingen gaan tien tot vijftien jaar mee. Het is een stevige houtsoort, die vrijwel niet rot of schimmelt. Wil je toch het hout behandelen? Bekijk dan ons artikel over Douglas hout behandelen.

Hardhouten schutting

Ga je voor duurzaam hout? Dan is een hardhouten schutting een goede optie. De planken gaan onbehandeld vijftien tot twintig jaar mee en zijn daarom de beste keuze als het op levensduur aankomt. Mocht je het hardhout willen behandelen, bekijk dan ons artikel over hardhout behandelen.

Vurenhouten schutting

Een andere populaire houtsoort voor schuttingen is vurenhout. Deze houtsoort is goedkoop, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bewerken. Onbehandeld gaat het ongeveer acht jaar mee. Indien je voor geïmpregneerd vurenhout kiest, dan gaat het hout tien jaar mee. Voor zowel onbehandeld als geïmpregneerd vurenhout geldt het advies om deze te behandelen met beits. Meer informatie vind je in ons artikel over vurenhout behandelen.

Soorten schuttingen

Naast de verschillende types hout bieden we ook verschillende soorten schuttingen aan. Hieronder lichten we de vier populairste vormen toe.

Hout-beton schutting

Wil je een schutting met weinig onderhoud? Ga dan voor een hout-beton schutting, een houten schutting met betonpalen. Deze combinatie maakt de schuttingen onderhoudsvrij, duurzaam en geluidsdicht. Een hout-betonschutting gaat tien tot vijftien jaar mee en voegt een natuurlijk, modern en robuust karakter toe aan de tuin.

Horizontale schutting

Horizontale schuttingen geven de tuin meer diepte. Door gebruik te maken van losse planken, bepaal je zelf de gewenste ruimte tussen de planken. Zo kun je kiezen voor een compleet dichte schutting of besluiten wat ruimte over te laten voor het bevestigen van plantenbakken. Met een horizontale schutting kun je er ook voor kiezen de planken gepotdekseld aan te brengen en zo een potdeksel schutting te creëren.

Verticale schutting

Een verticale schutting creëert een optisch grote en rustgevende tuin. Indien je de hoek om moet met de schutting is het ook voordeliger dan een horizontale schutting. Je hebt namelijk slechts één hoekpaal nodig bij een verticale schutting.

Schutting kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de schuttingen? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste schutting bestellen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Aanbiedingen schuttingen bij PontMeyer

Koop je jouw nieuwe schutting graag in de aanbieding of ben je opzoek naar goedkope schuttingplanken? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste schutting aanbiedingen en kun je deze voordelig en goedkoop aanschaffen.