text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Maatvoering
Toon meer Toon minder
Milieucertificaat
Duurzaamheidsklasse
Kwaliteitskeurmerk
Filter 153 resultaten

Schuttingen

Een schutting is de meeste gebruikte tuinafscheiding in Nederland. Het zorgt voor een duidelijke erfafscheiding en voor privacy. Naast kant-en-klare schuttingen kun je bij PontMeyer ook terecht voor losse schuttingplanken en tuinhout om zelf een schutting te maken.

153 producten gevonden

Je vindt bij ons tuinhout en tuinschermen waarmee je eenvoudig naar eigen smaak een nieuwe schutting maakt. Met de tuinschermen en bijpassende palen zet je in een dag een nieuwe schutting neer. Benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Lees dan ons advies over het plaatsen van een schutting.

De keuze uit verschillende soorten schutting hout

Bij ons vind je vijf verschillende soorten hout voor schuttingen:

  • Douglas hout
  • Hardhout
  • Vurenhout
  • Grenen hout
  • Keruing hout

Hieronder lichten we de drie meest gekozen houtsoorten voor schuttingen kort toe.

Douglas hout

Douglas hout is een populaire houtsoort die vaak gebruikt wordt voor schuttingen. Het heeft een warme uitstraling, dankzij de bekende rode kleur. Het is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en heeft een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar. Het hout vergrijst met de jaren. Wil je dit niet? Behandel het hout dan met olie, beits of verf. Bekijk hiervoor ons artikel over Douglas hout behandelen.

Hardhout

Ga je voor duurzaam hout? Dan is een hardhouten schutting een goede optie. Deze planken gaan onbehandeld vijftien tot twintig jaar mee en zijn daarom de beste keuze als het op levensduur aankomt. Wil je het hardhout behandelen, lees dan ons artikel over hardhout behandelen.

Vurenhout

Een andere populaire houtsoort voor schuttingen is vurenhout. Onbehandeld vurenhout heeft echter maar een levensduur van vijf jaar voor buitenprojecten. Voor een langere levensduur, raden wij raden aan het hout voor te behandelen of te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. Geïmpregneerd vurenhout heeft een levensduur van tien tot vijftien jaar.

Voor zowel onbehandeld als geïmpregneerd vurenhout adviseren wij deze te behandelen met beits. Hiermee voorkom je schimmelvorming en rotting. Daarnaast verleng je hiermee de levensduur waardoor deze kan oplopen tot 25 jaar. Meer informatie vind je in ons artikel over vurenhout behandelen.

Soorten schuttingen

Naast de verschillende types hout biedt PontMeyer ook verschillende soorten schuttingen aan. Hieronder lichten we de drie populairste vormen toe.

Hout-beton schutting

Wil je een schutting met weinig onderhoud? Ga dan voor een hout-beton schutting: een houten schutting met betonpalen. Deze combinatie maakt de schuttingen onderhoudsvrij, duurzaam en geluidsdicht. Een hout-betonschutting gaat tien tot vijftien jaar mee en geeft de tuin een natuurlijk, modern en robuust karakter.

Horizontale schutting

Horizontale schuttingen geven de tuin meer diepte. Door gebruik te maken van losse planken, bepaal je zelf de gewenste ruimte tussen de planken. Kies voor een compleet dichte schutting of laat wat ruimte over voor het bevestigen van plantenbakken. Met een horizontale schutting kun je de planken ook gepotdekseld aanbrengen om zo een potdeksel schutting te creëren.

Verticale schutting

Een verticale schutting creëert een optisch grote en rustgevende tuin. Moet je de hoek om met de schutting? Dan is een verticale schutting voordeliger dan een horizontale, omdat je slechts één hoekpaal nodig hebt. Alle tuinschermen van PontMeyer hebben verticale planken en zijn eenvoudig op te zetten.

Schutting kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een houten schutting kopen bij PontMeyer? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen en jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een schutting bestelling. Wij hebben de meeste schuttingen voor je op voorraad. Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste PontMeyer nieuws en de huidige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Aanbiedingen op schuttingen bij PontMeyer

Koop je jouw nieuwe schutting graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of bekijk onze Bouwkrant. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste schutting aanbiedingen.