text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingen

63 producten gevonden

Schuttingen kopen

Bezig met een tuinverbouwing en op zoek naar een geschikte schutting? Bij PontMeyer verkopen wij tuinhout en tuinschermen waarmee u eenvoudig een nieuwe schutting maakt. Voor u begint, is het goed om te weten uit welke soorten hout u de keuze heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welke onderdelen u nodig heeft en hoe de schutting geplaatst moet worden. Benieuwd hoe u te werk kunt gaan? Lees dan ons advies artikel over het plaatsen van een schutting.

Soorten schuttingen

U kunt bij PontMeyer kiezen uit diverse soorten hout. Wilt u een schutting met weinig onderhoud? Ga dan voor een hout-beton schutting. Een hout-betonschutting is een houten schutting met betonpalen. Deze combinatie is zowel duurzaam als stevig. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij, duurzaam, geluiddicht en veilig. De schutting wordt op de betonplaten geplaatst, waardoor het hout geen grondcontact maakt en dus niet in het water of in vocht staat. Een hout-betonschutting gaat tien tot vijftien jaar mee en voegt een natuurlijk, modern en robuust karakter toe aan de tuin. Voor het hout maakt u een keuze uit Hardhout, Vurenhout of Douglas planken. Lees hier ons artikel over het maken van een hout-betonschutting. 

Vurenhouten schutting

Een populaire houtsoort voor het maken van een schutting is Vurenhout. Deze houtsoort is goedkoop, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bewerken. Vurenhout is echter geen duurzame houtsoort. Onbehandeld gaat Vurenhout ongeveer acht jaar mee. Echter kunt u bij PontMeyer ook tuinschermen van geïmpregneerd Vurenhout verkrijgen. Dit gaat minimaal tien jaar mee. Aangezien Vurenhout buiten gebruikt gaat worden, is er naast het impregneren nog een behandeling met beits nodig. Lees hier ons artikel over het behandelen van Vurenhout.

Houten schutting van Douglas

Naast Vurenhout, is Douglas een populaire houtsoort om te gebruiken in de tuin. Zo ook bij het maken van een houten schutting. Dit is een duurzame houtsoort, waardoor tuinschermen van Douglas hout lang mee zullen gaan. De levensduur van Douglas ligt onbehandeld rond de tien tot vijftien jaar. Het is een zeer sterke houtsoort waardoor het vrijwel niet rot of beschimmelt. Uiteraard is het voor de levensduur van Douglas hout wel raadzaam om het te behandelen. Lees hier ons artikel over het behandelen van Douglas.

Hardhouten schutting

Als u een schutting wilt maken van duurzaam hout, is Hardhout een goede optie. Hardhout is bijvoorbeeld duurzamer dan Douglas hout en gaat van nature lang mee. Hardhout valt in duurzaamheidsklasse 1-2, wat betekent dat een hardhouten schutting zo’n vijftien tot vijfentwintig jaar mee gaat, zelfs als u het niet behandelt. In ons assortiment hebben we een aantal Hardhouten schuttingen in de vorm van tuinschermen. Wilt u weten hoe u hardhout het beste kunt behandelen? Lees dan ons advies artikel.

Trellis schermen

Is een tuinafscherming met begroeiing gewenst? Dan is Trellis een uitstekende keuze. Een Trellis schutting geeft de tuin een open uitstraling, omdat een deel van de schutting open is. Klimplanten kunnen door de Trellis klimmen waardoor er een natuurlijke schutting wordt gecreëerd. Met een Trellis scherm voegt u extra groen toe aan de tuin.

Schutting kopen bij PontMeyer

Om een goede schutting te bouwen worden de planken altijd aan elkaar verbonden met bijvoorbeeld betonpalen of Hardhouten palen. Dit zorgt voor stabiliteit en vormt de basis voor iedere constructie. Laat u inspireren door ons assortiment schuttingplanken om zo de juiste keuze voor uw tuinproject te maken. Maak de schutting af met een bijpassende tuindeur. Lees ook ons artikel vol met handige tips voor het plaatsen van een schutting. Vragen? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze vestigingen.