text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingen

  • 1(current)
  • 3
57 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Schuttingen kopen

Bezig met het verbouwen van uw tuin en op zoek naar een geschikte schutting? Wij helpen u! Voor u begint, is het goed om te weten welke soorten schuttingen er allemaal bestaan, welke onderdelen er nodig zijn en hoe u een schutting plaatst. Benieuwd? Lees dan verder! Schutting kopen? Hier leest u waar u op moet letten. Weet u al wat perfect bij uw tuin past en wilt u een schutting kopen? Dan zit u bij PontMeyer goed!

Soorten schuttingen

Wist u dat er verschillende soorten schuttingen bestaan? Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld weinig onderhoud. In dat geval is een betonnen schutting geschikt. Schuttingen van beton zijn onderhoudsvrij en duurzaam. Daarnaast zijn ze geluiddicht en veilig. Vaak heeft een betonnen schutting een motief om het een natuurlijke uitstraling te geven.Vind u een natuurlijke uitstraling ook belangrijk? Dan kunt u kiezen voor een houten schutting met betonpalen.

Met deze combinatie kiest u voor zowel duurzaam als stevig. Hierdoor heeft u minder onderhoud en gaat de schutting langer mee. De schutting wordt op de betonplaten geplaatst, waardoor het hout geen grondcontact maakt en dus nooit in het water of vocht staat. Gaat u voor een schutting van hardhout, vurenhout of toch liever Douglas planken?

Gaat u toch liver voor een open karakter van uw tuin? Dan is een afscherming van trellis ideaal. Met een trellis schutting kijkt u door de afscheiding heen. Dit geeft de tuin een open uitstraling. Ook is trellis ideaal voor begroeing van de schutting. Wat hier erg op lijkt is een schutting van gaas.

Houten schutting

Houten schuttingen zijn de meest geplaatste in Nederland. Maar welke soorten zijn er eigenlijk allemaal? Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor houten hekwerk. Plaatst u de planken horizontaal of verticaal? En welke materialen gebruikt u? Benieuwd welke het beste bij uw tuin past? Lees hieronder alles over houten schuttingen!

Schuttingdelen

Om een goede schutting te bouwen is alleen hout helaas niet voldoende. Zo zijn de planken altijd aan elkaar verbonden met bijvoorbeeld betonpalen of hardhouten palen. Dit zorgt voor stabiliteit en vormt de basis voor iedere constructie. Wilt u liever door de schutting heen kijken? Kies dan voor trellis of een gaasscherm. Deze zijn ideaal om de schutting te laten begroeien. U kunt er ook voor kiezen om uw tuin op een andere manier af te schermen. Benieuwd? Bekijk dan onze tuinschermen.

De schutting maakt de tuin! Een schutting beslaat immers een groot gedeelte. Het is zeer bepalend voor de sfeer en uitstraling. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het soort plank dat u gebruikt. Welke soorten planken zijn er? Bekijk hier ons assortiment schuttingplanken. Heeft een tuindeur nodig voor uw schutting? Ook dan zit u goed bij Pontmeyer!