text.skipToContent text.skipToNavigation

Isolatiemateriaal

 

  • 1(current)
  • 3
74 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Met isolatiemateriaal van PontMeyer zorgt u voor meer comfort. Indien uw woning of bedrijfspand niet goed geïsoleerd is, dan krijgt u te maken met warmteverlies en hoge energiekosten. Al deze nadelen kunt u eenvoudig voorkomen door gebruik te maken van isolatie. Met dit materiaal zorgt u er namelijk voor dat u warme winters en koele zomers ervaart. Bovendien bespaart u ook flink op de energiekosten. Daar komt nog eens bij dat isoleren goed is voor het milieu en het materiaal dempt tevens geluid. Kortom, genoeg redenen om direct aan de slag te gaan met dit product. Voor al het bouwmateriaal zit u goed bij PontMeyer. Wij hebben verschillende soorten isolatie in het assortiment. Hierdoor kunt u op verschillende manieren isoleren. 

Isolatiemateriaal

In feite staat “isoleren” voor het beschermen van invloeden van buitenaf. U kunt met andere woorden voor diverse fysieke factoren isolatie plaatsen. Wanneer we in de bouw over isoleren praten, dan wordt er vaak gerefereerd naar het materiaal dat deze afschermende werking heeft op warmte en soms ook op geluid. Hierdoor zijn verschillende soorten isolatie verkrijgbaar. Zo heeft PontMeyer isolatiewol (glaswol en steenwol) en kunststof isolatie (EPS, XPS en PIR) in het assortiment. In vaktermen heet dit materiaal hard of hardschuim. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw klus, is afhankelijk van uw toepassing. 

Minerale wol

Onder de eerste categorie isolerend materiaal vallen glaswol en steenwol. Deze twee producten zijn beide minerale wollen. Hierdoor zijn zowel glaswol als steenwol onbrandbaar, rot- en schimmelvrij en kan waterafstotend zijn voor in de spouw. Daarnaast hebben beide materialen een zeer goede geluidsisolatie. Uiteraard zijn er niet alleen overeenkomsten te noemen tussen deze twee minerale wollen.

Glaswol

Er zijn tevens enkele verschillen. Bij de artikelen staat de exacte samenstelling vermeld. Zo bestaat glaswol uit lange glasvezels. Hierdoor is dit bouwmateriaal licht van gewicht, erg flexibel en eenvoudig te comprimeren. Deze specificaties zorgen ervoor dat glaswol optimaal aansluit. Dit houdt met andere woorden in dat valse luchtstromen voorkomen worden met dit materiaal. Bovendien is glaswol het milieuvriendelijkste materiaal om een gebouw of huis mee te isoleren. Glaswol wordt toegepast voor de volgende vormen van isolatie:

  • Muur;
  • Dak;
  • Plafond;
  • Spouwmuur;
  • Kruipruimtes. 

Steenwol

Daarnaast is er nog steenwol te verkrijgen bij PontMeyer als minerale wol voor het isoleren. Steenwol is gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn korter en brosser dan glaswolvezels. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Zo kan steenwol een hogere druk aan. Steenwol wordt gebruikt bij deze isolatie mogelijkheden:
●    Dak;
●    Spouwmuur;
●    Vloer;
●    Kruipruimtes.

Van steenwol wordt ook gevelbekleding gemaakt. Deze is te vinden in ons assortiment Rockpanel gevelbekleding. En bekijk ook het assortiment Eternit gevelbekleding.

Let op! Draag bij het toepassen van glas- en steenwol altijd beschermende kleding om irritaties te voorkomen.

Kunststof isolatie

Naast minerale wol kunt u ook gebruik maken van kunststof isolerend materiaal voor uw klus. EPS, XPS en PIR zijn vormen van kunststof isolatie. Dit materiaal staat ook wel bekend als “hardschuim”. EPS, XPS en PIR hebben namelijk een celstructuur in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor lijkt het materiaal een soort harde schuim. Wanneer u een keuze moet maken tussen minerale wol of dit kunststof materiaal, dan raden wij aan naar de specificaties te kijken. Zo is de geluidsdemping van EPS, XPS en PIR minder in vergelijking met minerale wol. Bovendien is kunststof isolatie minder flexibel. Hierdoor kan het wat minder goed gebruikt worden bij ongelijke oppervlaktes. 

EPS en XPS

EPS en XPS zijn soortgelijk, maar ze hebben elk een andere structuur en verschillende toepassingen. Zo heeft EPS een korrelstructuur. Daarentegen heeft XPS een gesloten structuur. Dit maakt dat XPS een hogere densiteit heeft, waardoor het een hogere druk aankan. Bovendien is het beter bestemd tegen vocht. XPS isoleert tevens beter dan EPS. Zowel EPS als XPS wordt inzet om de volgende zaken te isoleren:
●    Muur;
●    Dak;
●    Plafond;
●    Spouwmuur;
●    Vloer;
●    Kruipruimtes;
●    Kantplanken.

PIR

De laatste optie voor kunststof isolerend materiaal is PIR. De PIR platen hebben een gesloten structuur. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het zeer drukvast is. Hierdoor kunt u er zelfs overheen lopen. Over het algemeen heeft PIR dezelfde isolatie toepassingen als EPS en XPS. Sterker nog, PIR wordt vaker gebruikt. PIR wordt meestal toegepast voor de isolatie van deze aspecten van een gebouw:
●    Dak;
●    Spouwmuur;
●    Vloeren;
●    Gevel.
Daarbij moeten we wel vermelden dat er chacheerlagen zijn voor de diverse toepassingen. Zo is een PIR plat dan anders dan PIR spouw. Zo is er varianten met groef en messing en platte kanten voor in de muur.

Isolatie kopen bij PontMeyer

Heeft u isolatiemateriaal nodig? Dan kunt u dit eenvoudig bestellen bij PontMeyer via onze webshop. Daarnaast is het tevens mogelijk om een van onze vestigingen te bezoeken. U kunt dan gebruik maken van de drive-in. Hiermee laadt u al het bouwmateriaal droog en zorgeloos in uw busje. Bovendien kunt u direct weer aan de slag met de klus. Isolatie kopen en meenemen was nog nooit zo eenvoudig! Komt u er zelf niet uit welk bouwmateriaal het meest geschikt is voor uw toepassing? U kunt zowel in de vestiging als online om advies vragen. Neem bijvoorbeeld eens contact op met onze klantenservice. Zij staan u graag te woord met deskundig advies!

Klaar met het verbouwen van uw huis?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!