text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Glaswol

Steenwol

Vlaswol

Houtvezel isolatie

Isolatiefolie en Tape

Isolatie toebehoren

Isolatieplaten

Isolatiewol

Isolatie merken

Wat zijn harde isolatiematerialen?

Harde isolatiematerialen vormen een essentieel onderdeel van moderne bouw- en isolatieprojecten. Deze materialen, zoals PIR (polyisocyanuraat), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen), bieden een combinatie van uitstekende thermische isolatie, duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn uitermate geschikt voor toepassingen zoals vloerisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Harde isolatiematerialen zijn vaak licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren, waardoor ze efficiënt kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien zijn ze bestand tegen vocht en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn om de energie-efficiëntie en het comfort van gebouwen te verbeteren.

Wat zijn zachte isolatiematerialen?

Zachte isolatiematerialen, zoals glaswol en steenwol, zijn veelgebruikte opties voor isolatie vanwege hun uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Deze materialen worden vaak gebruikt in wanden, vloeren en daken vanwege hun flexibiliteit en eenvoudige installatie. Glaswol en steenwol zijn bovendien brandwerend en vochtbestendig, wat zorgt voor extra veiligheid en duurzaamheid in bouwprojecten. Ze bieden een effectieve barrière tegen warmteverlies en geluidsoverdracht, wat bijdraagt aan een comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving. Het brede scala aan beschikbare diktes en formaten maakt zachte isolatiematerialen geschikt voor diverse isolatiebehoeften in zowel residentiële als commerciële toepassingen. Andere zachte isolatiematerialen zijn: vlaswol, cellulose, houtvezelisolatie en kurk.

Waarom is isolatiemateriaal belangrijk?

Het aanbrengen van isolatiemateriaal is een belangrijke stap bij het verduurzamen van je huis. Wanneer je woning niet goed is geïsoleerd, kan er veel warmte verloren gaan. Vooral in oudere woningen waar warmteverlies een probleem kan zijn. Het grootste pluspunt? Je merkt meteen het verschil: je huis voelt comfortabeler aan en je energierekeningen gaan omlaag.

Natuurlijke en duurzame isolatiematerialen

Natuurlijk isolatiemateriaal vormt een ecologisch verantwoord alternatief voor degenen die streven naar duurzaamheid in hun bouw- of renovatieprojecten. In het diverse assortiment van PontMeyer tref je bijvoorbeeld vlaswol en houtvezelisolatie aan, twee vormen van natuurlijk isolatiemateriaal. Deze materialen, die niet afkomstig zijn van minerale of synthetische bronnen, dragen bij aan een groenere en meer duurzame benadering van isolatie, terwijl ze toch de gewenste thermische en geluiddempende eigenschappen bieden voor een comfortabele woonomgeving.

Isolatiemateriaal kopen bij PontMeyer?

Ben je overtuigd en wil je isolatiemateriaal kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan isolatiemateriaal. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.