text.skipToContent text.skipToNavigation

Isolatiemateriaal

83 producten gevonden

Met isolatiemateriaal van PontMeyer zorgt u voor meer comfort. Indien uw woning of bedrijfspand niet goed geïsoleerd is, dan krijgt u te maken met warmteverlies en hoge energiekosten. Al deze nadelen kunt u eenvoudig voorkomen door gebruik te maken van isolatie. Met isolatiemateriaal zorgt u er namelijk voor dat u warme winters en koele zomers ervaart. Bovendien bespaart u ook flink op de energiekosten. Daar komt nog eens bij dat isolatie goed is voor het milieu en daarbij dempt isolatiemateriaal tevens geluid. Kortom, genoeg redenen om direct aan de slag te gaan met isolatiemateriaal. Voor al het bouwmateriaal zit u goed bij PontMeyer. Wij hebben verschillende soorten isolatiemateriaal in het assortiment. Hierdoor kunt u isolatie op verschillende manieren aanpakken.

Isolatiemateriaal

In feite staat “isolatie” voor het beschermen van invloeden van buitenaf. U kunt met andere woorden voor diverse fysieke factoren isolatie plaatsen. Wanneer we in de bouw over isolatie praten, dan wordt er vaak gerefereerd naar het materiaal dat deze afschermende werking heeft op warmte en soms ook op geluid. Hiervoor zijn verschillende soorten isolatiemateriaal verkrijgbaar. Zo heeft PontMeyer diverse isolatiematerialen in het assortiment, waaronder isolatiewol (glaswol en steenwol) en kunststof isolatie, zoals EPS, XPS en PIR. In vaktermen heet dit materiaal hard of hardschuim. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw klus, is afhankelijk van uw toepassing.

Isolatie kopen bij PontMeyer

Heeft u isolatiemateriaal nodig? Bij PontMeyer kunt u eenvoudig isolatiemateriaal kopen via onze webshop. Daarnaast is het mogelijk om een van onze vestigingen te bezoeken, wij geven u graag advies bij het uitkiezen van het juiste isolatiemateriaal. U kunt ook gebruik maken van onze drive-in. Hiermee laadt u al het bouwmateriaal droog en zorgeloos in uw busje. Bovendien kunt u direct weer aan de slag met uw klus. Isolatie kopen en meenemen was nog nooit zo eenvoudig! Komt u er zelf niet uit welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw toepassing? U kunt zowel in de vestiging als online om advies vragen. Neem bijvoorbeeld eens contact op met onze klantenservice. Zij staan u graag te woord met deskundig advies!

Isolatie met minerale wol

Onder de eerste categorie isolatiemateriaal vallen glaswol en steenwol. Deze twee producten zijn beide minerale wollen. Hierdoor is zowel glaswol als steenwol onbrandbaar, rot- en schimmelvrij en waterafstotend. Daarnaast hebben beide isolatiematerialen een zeer goede geluidsisolatie.

Glaswol isolatie

Glaswol isolatiemateriaal bestaat uit lange glasvezels. Hierdoor is dit isolatiemateriaal licht van gewicht, erg flexibel en eenvoudig te comprimeren. Deze specificaties zorgen ervoor dat glaswol optimaal aansluit. Dit wil zeggen dat valse luchtstromen voorkomen worden met dit isolatiemateriaal. Bovendien is glaswol het milieuvriendelijkste isolatiemateriaal om een gebouw of huis mee te isoleren. Glaswol wordt toegepast voor de volgende vormen van isolatie:

 • Muur;
 • Dak;
 • Plafond;
 • Spouwmuur;
 • Kruipruimtes.

Steenwol isolatie

Pontmeyer verkoopt ook steenwol als isolatiemateriaal. Steenwol is gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn korter en brosser dan glaswolvezels. Steenwol isolatie kan een hoge druk aan. Steenwol wordt gebruikt bij de volgende isolatiemogelijkheden:

 • Dak;
 • Spouwmuur;
 • Vloer;
 • Kruipruimtes.

Van steenwol wordt ook gevelbekleding gemaakt. Deze is te vinden in ons assortiment Rockpanel gevelbekleding. En bekijk ook het assortiment Eternit gevelbekleding.

Let op! Draag bij het toepassen van glas- en steenwol als isolatiemateriaal altijd beschermende kleding om irritaties te voorkomen.

Isolatie met kunststof

Naast minerale wol kunt u ook gebruik maken van kunststof isolatiemateriaal voor uw klus. EPS, XPS en PIR zijn vormen van kunststof isolatie. Dit materiaal staat ook wel bekend als “hardschuim”. EPS, XPS en PIR isolatiemateriaal hebben namelijk een celstructuur in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor lijkt het isolatiemateriaal op een soort hard schuim. Wanneer u een keuze moet maken tussen minerale wol of kunststof isolatiemateriaal, dan raden wij aan naar de specificaties te kijken. Zo is de geluidsdemping van EPS, XPS en PIR isolatiemateriaal minder in vergelijking met dat van minerale wol isolatiemateriaal. Bovendien is kunststof isolatiemateriaal minder flexibel.

PIR isolatie

Kiest u voor isolatie door middel van PIR isolatiemateriaal? PIR isolatie heeft een gesloten structuur. Een groot voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het zeer drukvast is. Hierdoor kunt u er zelfs overheen lopen. Over het algemeen heeft PIR isolatiemateriaal dezelfde toepassingen als EPS en XPS isolatie. Sterker nog, PIR isolatiemateriaal wordt vaker gebruikt dan EPS en XPS isolatie. PIR isolatiemateriaal wordt meestal toegepast voor de isolatie van deze aspecten van een gebouw:

 • Dak;
 • Spouwmuur;
 • Vloeren;
 • Gevel.

EPS isolatie

EPS en XPS isolatie lijken op elkaar, maar ze hebben elk een andere structuur. EPS isolatie heeft een korrelstructuur. EPS isolatiemateriaal wordt ingezet om de volgende zaken te isoleren:

 • Muur;
 • Dak;
 • Plafond;
 • Spouwmuur;
 • Vloer;
 • Kruipruimtes;
 • Kantplanken.

XPS isolatie

XPS isolatie heeft een gesloten structuur. Dit maakt dat XPS isolatie een hoge densiteit heeft, waardoor het een hoge druk aankan. Ook is XPS isolatiemateriaal goed bestemd tegen vocht. XPS isolatie isoleert vaak beter dan EPS isolatie. Bij Pontmeyer verkopen we XPS isolatiemateriaal van het merk Jackodur. Jackodur is drukvast en vochtbestendig. Jackodur wordt als isolatiemateriaal vaak gebruikt voor badkamers, dakisolatie of kelderisolatie. XPS isolatiemateriaal wordt verder veelal voor dezelfde toepassingen gebruikt als EPS isolatiemateriaal.

Kruipruimte isoleren

Een kruipruimte isoleren kan met verschillende soorten isolatiemateriaal. Zo kunt u gebruik maken van isolatieparels of isolatiechips. Ook kunt u een kruipruimte isoleren met steenwol, glaswol, minerale wol of EPS. Hierbij wordt het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer geplaatst.

Dakisolatie

Bent u bezig met een dakisolatie en specifiek op zoek naar isolatiemateriaal wat hiervoor geschikt is? Voor het isoleren van uw dak kunt u de volgende isolatiematerialen gebruiken: steenwol, glaswol, EPS, XPS van het merk Jackodur en PIR.

Vloerisolatie

Bent u specifiek op zoek naar isolatiemateriaal voor een vloerisolatie? Ook daarvoor bent u bij Pontmeyer aan het juiste adres. Bij ons in het assortiment vindt u de isolatiematerialen steenwol, glaswol, EPS isolatie, XPS en PIR isolatie. Deze diverse isolatiematerialen zijn uiterst geschikt voor vloerisolatie.

Andere toepassingen isolatiemateriaal

Naast dakisolatie, vloerisolatie en het isoleren van een kruipruimte, kunt u bij Pontmeyer ook terecht voor isolatiemateriaal voor andere toepassingen. Hierbij kunt u denken aan toepassingen als wandisolatie, gevelisolatie, plafondisolatie, muurisolatie en plat dakisolatie.

Kingspan isolatie

Bent u specifiek op zoek naar isolatiemateriaal van Kingspan? Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u verschillende producten Kingspan isolatie. Neem gerust een kijkje in onze webshop vol Kingspan isolatie producten.

Subsidie isolatie

Het isoleren van een woning is een grote investering. Gelukkig levert isolatie vaak isolatie subsidie op. Via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis kan vijf euro per vierkante meter worden ontvangen. Wilt u gebruik maken van isolatie subsidie? In ons artikel over het isoleren van spouwmuren leest u precies aan welke voorwaarden moeten worden voldaan om kans te maken op isolatie subsidie.

Wilt u meer weten over het isoleren van uw dak of zolder? Lees dan onze artikelen over dak isoleren en zolder isoleren.