text.skipToContent text.skipToNavigation
13 producten gevonden

Lateien

Lateien kunt u gebruiken voor het opvangen van het metselwerk en de eventuele daarop rustende belasting in een gevelopening. Een latei kunt u plaatsen boven een raam of deur kozijn. Bij PontMeyer kunt u kiezen uit een baksteenlatei, stalen latei of betonnen latei met waterhol.

Soorten lateien

Betonnen latei blijft zichtbaar in de gevel. U kunt ervoor kiezen om deze te overschilderen of in zijn huidige kleur te laten. Een baksteenlatei heeft een rood achtige kleur en blijft zichtbaar in uw gevel. Deze wordt ook wel vuilwerklatei genoemd en gebruikt u als er nog een muurafwerking wordt toegepast. Door zijn samenstelling valt deze latei minder op. Stalen lateien kunt u verwerken in uw gevel en afwerken met bakstenen of gevelstenen hierdoor zal een klein randje staal zichtbaar zijn tussen uw bakstenen.

Toebehoren

U kunt uw gevel verder bekleden met gevelstenen. Deze plaatst u stevig op elkaar met metselmortel. Voor het aanbrengen van de mortel kiest u voor hetmetselgereedschap. van PontMeyer. U vind hier metseltroffels, voegspijkers en voeggaas. U kunt uw voegen afwerken metportlandcement. Portlandcement leent zich uitstekend voor het voegen van stenen.

Lateien kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.