text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Filter 54 resultaten

Lateien

54 producten gevonden

Lateien kunt u gebruiken voor het opvangen van het metselwerk en de eventuele daarop rustende belasting in een gevelopening. Een latei kunt u plaatsen boven een raam of deur kozijn. Bij PontMeyer kunt u kiezen uit een baksteenlatei, stalen latei of betonnen latei met waterhol. Meer weten over lateien. Lees dan verder.

Soorten lateien

Betonnen latei blijft zichtbaar in de gevel. U kunt ervoor kiezen om deze te overschilderen of in zijn huidige kleur te laten. Een baksteenlatei heeft een roodachtige kleur en blijft zichtbaar in uw gevel. Deze wordt ook wel vuilwerklatei genoemd en gebruikt u als er nog een muurafwerking wordt toegepast. Door zijn samenstelling valt deze latei minder op. Stalen lateien kunt u verwerken in uw gevel en afwerken met bakstenen of gevelstenen hierdoor zal een klein randje staal zichtbaar zijn tussen uw bakstenen.

Toebehoren

U kunt uw gevel verder bekleden met Bakstenen. Deze plaatst u stevig op elkaar met metselmortel. Voor het aanbrengen van de mortel kiest u voor het metselgereedschap van PontMeyer. U vindt hier metseltroffels, voegspijkers en voeggaas. U kunt uw voegen afwerken met portlandcement. Portlandcement leent zich uitstekend voor het voegen van stenen.

Toepassingen

Lateien worden gebruikt voor de constructie van spouwmuren het verstevigen van wand doorbrekingen bij ramen en deuren. Voor deze laatste past men meestal stalen lateien, ook wel L-profiel of stalen hoeklijn genoemd, toe voor de versteviging. Een latei heeft vaak een extra curve waarmee het andere toepassing geniet tegenover een regulier stalen hoekprofiel. Men kan de latei constructie zichtbaar houden of het bovenliggende metselwerk doortrekken om deze te verhullen. Naast de wand doorbrekingen, verstevigd en goed aangehecht door een hoeklijn van staal, worden lateien van beton of baksteen gebruikt in de constructie van de spouwmuur. Beide zijn de basis voor het ingieten van beton. Een betonlatei is geschikt voor schoonwerk. De eerder genoemde latei van baksteen wordt ook wel een stalton latei genoemd.

Latei kopen bij Pontmeyer

Lateien kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer. Als u besteld voor 13:00 uur leveren we de materialen nog de volgende dag op de werkplek als we de artikelen op voorraad hebben. Als u langskomt bij een van onze vestigingen staan onze medewerkers voor u klaar voor advies over welke producten het best aansluiten bij uw specifieke project. We hebben vrijwel alles wat online staat ook in onze vestigingen liggen. U kan het product dus zelf nog hanteren om te kijken in hoeverre het geschikt is. Daarnaast kan u meteen overleggen met onze werkplaats voor eventuele bewerkingen van het product.