text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Schroeven

229 producten gevonden

Schroeven kunt u gebruiken voor het bevestigen van uw gipsplaten, hout of golfplaten. Voor meer informatie over de mogelijkheden in schroefkopppen lees hier verder.

Schroeven voor plaatmateriaal

Voor het bevestigen van plaatmateriaal zijn spaanplaatschroeven de meest gangbare schroeven. Doordat de schroef beschikt over een scherpe dunne punt en een diepe draad, is deze recht en vlot het materiaal in te schroeven. Voor buitengebruik worden rvs schroeven aangeraden om roestvorming te voorkomen.

Schroeven voor mdf platen

Mdf schroeven hebben een speciale boorpunt, hierdoor kunt u de schroeven gebruiken zonder voor te boren. Naast spaanplaat en mdf schroeven zijn er ook plaatschroeven. Deze schroeven worden veelal gebruikt voor metalen platen, plastic panelen en strips. Voorboren wordt altijd aangeraden. Deze plaatschroeven kunnen gebruikt worden tot een plaatdikte van 6.5mm.

Schroeven voor gipsplaten

Voor het bevestigen van gipsplaten op een houten ondergrond kunt u de snelbouw schroeven grove spoed gebruiken. Het draad draait zich gemakkelijk en stevig in het hout. Heeft u metal stud profielen achter de gipsplaten? Dan zijn de snelbouwschroeven fijne spoed geschikt. Deze schroeven zullen door de fijne spoed de metal stud niet stuk maken. Om niet door de gehele gipsplaat heen te schroeven, kunt u gebruik maken van een hulpstuk.

Bekijk ook ons aanbod gipsplaatschroeven op band.

Schroeven voor vlonderplanken

Wenst u hardhouten vlonderplanken te bevestigen? Hiervoor kunt u de spax vlonderschroef rvs torx gebruiken. De schroeven zijn speciaal gemaakt voor vlonderplanken. Vanwege de speciale punt is de kans op het splijten van het hout zeer klein. Echter blijft voorboren altijd aan te raden.

Schroeven voor het bevestigen van gevelbekleding

Voor het bevestiging van houten gevelbekleding kunt u gebruik maken van de Spax gevelschroef rvs torx zelfborend. Heeft u gevelbekleding zoals, Trespa, KeralitRockpanel, dan kunt u de bijbehoren schroeven meebestellen. U heeft hierbij de mogelijkheid om de schroeven in dezelfde kleur te bestellen als de plaat.

Schroeven voor het bevestigen van golfplaten

Voor het bevestigen van golfplaten kunt u speciale golfplaatschroeven gebruiken. De schroef is zelfborend en gemaakt van gehard staal. De golfplaatschroef wordt geleverd met een dop, waardoor de schroef waterdicht is. Een andere mogelijkheid is de darmwandschroef, deze is voorzien van een epdm-ring aan de bovenkant voor een waterdichte afwerking.

Schroeven tegen inbraak

Om inbraak te voorkomen wordt aangeraden om Anti- inbraakschroeven te gebruiken. Deze schroeven worden veelal gebruikt voor anti-inbraakstrips of onderdelen die aan de buitenkant van de deur bevestigd moeten worden. Het voordeel van de schroef is dat deze maar één zijde op te draaien is, waardoor deze lastig verwijderd kan worden.

Schroeven voor een betonnen ondergrond

Om materialen vast te zetten in een betonnen ondergrond kunt u betonschroeven gebruiken. Met deze betonschroeven is voorboren niet nodig en kunt u direct in het beton schroeven. Bij het gebruik van betonschroeven zijn pluggen vereist.

Schroeven kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.