text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Fundering

31 producten gevonden

De draagconstructie waarop een gebouw staat heet fundering. De manier van funderen is afhankelijk van de ondergrond waarop het wordt geplaatst. Een bodemonderzoek kan uitwijzen welke manier het meest geschikt is. Uiteraard bepaald de manier van funderen uiteindelijk ook welk materiaal benodigd is. Graag lichten we een aantal mogelijkheden toe. In een groot deel van dit land wordt deze manier van funderen voornamelijk toegepast. Deze manier van funderen is mogelijk als de draagkrachtige laag in de grond redelijk aan het oppervlak ligt. De werkwijze is dat de slechte bovengrond verwijderd wordt. In veel gevallen wordt deze vervangen door een zogenaamde zandkoffer. Een andere manier is om de grond te verdichten. Dit kan gedaan worden door een zogenaamde groutinjectie. Grout is een mengsel van water en cement. Het inbrengen hiervan zorgt ervoor dat de grond verbeterd en dus een beter dragend vermogen heeft. Verder wordt er met gewapend beton een strook gerealiseerd onder de dragende muren.

Fundering op palen

Wanneer de draagkrachtige grond te diep ligt dan is rechtstreekse fundering niet mogelijk en wordt er over het algemeen gekozen voor fundering op palen. In de randstad wordt dit veel toegepast. Daar is er veel sprake van klei- en veengrond. Bij deze manier van funderen wordt er betonnen palen in de grond geschroefd, geheid of geboord. Hieruit ontstaat een degelijk fundering die echter wel relatief wat duurder is.

De zwevende vloerplaat

Ook deze manier van funderen wordt toegepast als de draagkrachtige grond te diep ligt. Deze fundering kunt u het beste vergelijken met een vlot. Het gebouw staat op een stijf plaat en drijft als het ware op de ondergrond. Als er eventuele zettingen zijn zal met deze manier van funderen het gehele gebouw meebewegen. Doordat het een eenvoudige manier van funderen is wordt deze methode veel door doe-het-zelvers toegepast bijvoorbeeld bij het bouwen van een schuur. Eventueel kunnen onder de plaat isolatieplaten worden gelegd.

Poerenfundering

Poerenfundering wordt ook wel pijlerfundering genoemd. Het betreft fundering op vrij grote gewapende betonnen blokken. Met deze methode worden er balken van gewapend beton aangebracht. Deze geven de belasting van de muren door aan de poeren.

Putten fundering

In deze manier van funderen worden putten aangebracht op de draagkrachtige grond. Deze putten worden vervolgens gevuld met beton en dit beton wordt voorzien van bewapening met betongaas. Handig is om bij het graven ook een voerbuis te gebruiken. Deze kan indien nodig in de grond blijven staan. Uiteindelijk worden op de putten gewapende betonnen balken geplaatst. Hierdoor kan de belasting van de muren aan de putten worden doorgegeven.

Fundering en PontMeyer

Het assortiment met betrekking tot fundering van PontMeyer bestaat vooral uit funderingsbekisting. In dit assortiment hebben we verschillende mogelijkheden. De meeste van deze mogelijkheden hebben we op voorraad waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent dat u het de volgende dag al mag verwachten. We leveren op het door u gewenste adres. Dit kan dus ook de bouwlocatie zijn. Mocht u niet direct kunnen vinden waarnaar u op zoek bent dan kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Naast onze webshop hebben we door heel het land fysieke vestigingen waar u terecht kunt. Naast dat daar een ruim assortiment aanwezig is kunnen onze medewerkers u daar voorzien van een professioneel advies voorzien. Op onze vestigingen pagina kunt u zien welke vestiging voor u het meest praktisch om te bezoeken.