text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Constructieplaten

Underlayment platen

Multiplex exterieur

OSB platen

Deurplaat

Betonplex

Multiplex interieur

Spaanplaat

Boards

Cementgebonden plaat

Decoratieve platen

Fermacell platen

PontMeyer heeft een zeer breed assortiment aan plaatmaterialen voor binnen en buiten. Houten platen zijn geschikt voor zowel de kleine klus als een groot bouwproject. Het assortiment van PontMeyer bestaat onder andere uit:

Naast deze drie populaire platen hebben wij platen voor hoog repeterende betonbekisting, carrosseriebouw en meubelindustrie in het assortiment. De platen zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen en diktes. Ben je op zoek naar andere afmetingen? Dan zagen wij de plaat voor je op maat, eventueel met afgewerkte randen en oppervlaktebehandelingen. Maak hiervoor gebruik van onze online zaagservice.

Kenmerken plaatmateriaal

Houten plaatmaterialen worden vervaardigd door het samenvoegen van houten componenten. Afhankelijk van het plaattype hebben deze verschillende formaten. Dit varieert van houten latten tot fineren en van grote spanen tot vezels. De binding kan plaatsvinden met of zonder het gebruik van synthetische lijmen.

Onze platen zijn ontstaan door het streven naar een zo economisch mogelijk gebruik van de grondstof hout. Op deze manier kunnen grotere afmetingen plaat hout verkregen worden dan bij massief hout. Ook wordt het werken van hout (krimpen en zwellen) aanzienlijk afgenomen. Tegenwoordig zijn er vele plaatsoorten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingsgebieden.

De materialen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo gebruik je ze voor decoratieve doeleinden in het interieur en voor dragende toepassingen in vloeren, wanden en daken.

Toepassingen houten platen

Bij PontMeyer vind je voor elke toepassing het juiste plaatmateriaal. Zo is er plaatmateriaal voor interieur, exterieur en constructief gebruik. Interieur plaatmateriaal is vaak niet waterbestendig en kan gebruikt worden zolang er geen water of vocht in het spel is. Exterieur plaatmateriaal is wel waterbestendig en wordt daarom in vochtige ruimtes, zoals badkamers, toegepast. Tot slot wordt constructief plaatmateriaal toegepast als drager voor daken, vloeren en wanden.

Advies over plaatmaterialen

Op onze website vind je adviezen en ideeën bij ons plaatadvies. Word je liever persoonlijk geholpen? De PontMeyer medewerkers hebben zeer brede kennis over plaatmaterialen en geven je graag advies over het kopen van de beste plaat voor jouw klus of project. Ook informeren zij je graag over het bewerken en bevestigen van de verschillende houten platen.

Milieu en duurzaamheid van houten platen

PontMeyer levert vrijwel uitsluitend plaatmaterialen die zijn voorzien van een milieucertificaat, zoals FSC® en PEFC®. Dit houdt in dat de houten platen uit verantwoord beheerde bossen komen. Er worden op dit moment vele miljoenen hectaren bos op verantwoorde wijze beheerd en als zodanig gecertificeerd.

Platen kopen bij PontMeyer

De juiste plaatmateriaal gevonden voor jouw project? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste plaatmateriaal hout voor je op voorraad. Wil je plaatmaterialen in de aanbieding kopen? Houd dan onze acties en aanbiedingen in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.