text.skipToContent text.skipToNavigation

Constructief underlayment

Multiplex exterieur

Unipanel

Deurplaat

Betonplex

Multiplex interieur

Spaanplaat

Boards

Cementgebonden plaat

OSB platen

Underlayment platen

Decoratieve platen

Plaatmateriaal bij PontMeyer

PontMeyer heeft een zeer breed assortiment plaatmaterialen. Platen voor elke kleine klus of groot bouwproject. Naast de bekende plaatmaterialen als Okoume, OSB, MDF, hardboard en betontriplex heeft PontMeyer ook platen voor hoog repeterende betonbekisting, carrosseriebouw en meubelindustrie in het assortiment. De plaatmaterialen zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen. PontMeyer kan de platen ook voor u op maat zagen en, indien gewenst, met afgewerkte randen en oppervlaktebehandelingen.

Kenmerken plaatmateriaal

Houtachtige plaatmaterialen zijn ontstaan door het streven naar een zo economisch mogelijk gebruik van de grondstof hout. Daarbij speelde mee dat op deze manier niet alleen grotere afmetingen konden worden verkregen dan met massief hout, maar ook dat het werken (krimpen en zwellen) aanzienlijk afnam. Tegenwoordig zijn er vele plaatsoorten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Plaatmaterialen worden vervaardigd door het samenvoegen van houten componenten, die afhankelijk van het plaattype verschillende formaten kunnen hebben. Dit varieert van houten latten via fineren en grote en kleine spanen tot vezels. De binding kan geschieden met of zonder synthetische lijmen. Houtachtige plaatmaterialen dienen enerzijds voor decoratieve doeleinden in bijvoorbeeld interieurs, gevelbekleding, wanden, vloeren en plafonds en anderzijds voor dragende toepassingen in bijvoorbeeld vloeren, wanden, daken en verpakkingen.

Advies over plaatmaterialen

De PontMeyer medewerkers hebben een zeer brede kennis over plaatmaterialen en kunnen u advies geven over de beste plaat voor uw klus of project. Ook kunnen zij u informeren over het bewerken en bevestigen van de verschillende platen.

Milieu en duurzaamheid

PontMeyer levert vrijwel uitsluitend plaatmaterialen die zijn voorzien van een milieucertificaat zoals bijvoorbeeld FSC® en PEFC™.

Voor meer informatie belt u met de klantenservice. Of neem contact op met de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging.