text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Constructief underlayment

Multiplex exterieur

Deurplaat

Betonplex

Multiplex interieur

Spaanplaat

Boards

Cementgebonden plaat

Decoratieve platen

Plaatmateriaal

PontMeyer heeft een zeer breed assortiment aan plaatmaterialen voor binnen en buiten gebruik. Houten platen zijn geschikt voor zowel de kleine klus als een groot bouwproject. Het assortiment van PontMeyer bestaat onder andere uit:

Naast deze drie populaire platen heeft PontMeyer ook platen voor hoog repeterende betonbekisting, carrosseriebouw en meubelindustrie in het assortiment. De plaatmaterialen zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen en diktes. Uiteraard kunnen we de platen ook voor u op maat zagen en, indien gewenst, met afgewerkte randen en oppervlaktebehandelingen. Maak hiervoor gebruik van onze online zaagservice.

Kenmerken plaatmateriaal

Houten plaatmaterialen worden vervaardigd door het samenvoegen van houten componenten. Afhankelijk van het plaattype hebben deze verschillende formaten. Dit varieert van houten latten tot fineren en grote spanen tot vezels. De binding kan plaatsvinden met of zonder het gebruik van synthetische lijmen.

Houtachtige plaatmaterialen zijn ontstaan door het streven naar een zo economisch mogelijk gebruik van de grondstof hout. Daarbij speelt mee dat op deze manier niet alleen grotere afmetingen plaat hout verkregen kunnen worden dan bij massief hout, maar ook dat het werken (krimpen en zwellen) aanzienlijk afneemt. Tegenwoordig zijn er vele plaatsoorten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingsgebieden.

Houtachtige plaatmaterialen dienen enerzijds voor decoratieve doeleinden in bijvoorbeeld interieurs als gevelbekleding, wanden of vloeren en anderzijds voor dragende toepassingen in bijvoorbeeld vloeren, wanden en daken.

Soorten houten platen

Bij PontMeyer vindt u plaatmateriaal dat voor elke toepassing geschikt is. Zo is er plaatmateriaal voor interieur, exterieur en constructief gebruik. Interieur plaatmateriaal is vaak niet waterbestendig en kan gebruikt worden, zolang er geen water of vocht in het spel is. Exterieur plaatmateriaal is wel waterbestendig en wordt daarom in vochtige ruimtes, zoals badkamers, toegepast. Tot slot wordt constructief plaatmateriaal toegepast als drager voor daken, vloeren en wanden.

Advies over plaatmaterialen

De PontMeyer medewerkers hebben zeer brede kennis over plaatmaterialen en geven u graag advies over het kopen van de beste plaat voor uw klus of project. Ook informeren zij u graag over het bewerken en bevestigen van de verschillende houten platen.

Milieu en duurzaamheid van houten platen

PontMeyer levert vrijwel uitsluitend plaatmaterialen die zijn voorzien van een milieucertificaat zoals FSC® en PEFC™. Dit houdt in dat de houten platen uit verantwoord beheerde bossen komen. Er worden op dit moment vele miljoenen hectaren bos op verantwoorde wijze beheerd en als zodanig gecertificeerd.

Platen kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u plaatmateriaal kopen? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en koopt u platen gemakkelijk en snel via onze webshop. Wij hebben de meeste houten platen voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in staat om hout plaatmateriaal binnen 1 tot 2 dagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie te leveren.

Heeft u vragen over ons houten platen assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen