text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Eikenhout

9 producten gevonden

Eikenhout is een duurzame houtsoort en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Zo gaat eikenhout zo’n 20 tot 25 jaar in goede staat mee. Eikenhout wordt veelal gebruikt bij het maken van veranda’s, meubelen, pergola’s, schuttingen, tuinhuizen en gevelbekleding. Bent u op zoek naar meer informatie over eikenhout? Lees dan verder!

Bekijk ook eens ons assortiment aan eikenhout planken en eikenhout balken. Of bekijk ons volledige hout aanbod. Wilt u meer weten over de houtsoort eiken? U leest er alles over in ons artikel over eikenhout behandelen. Lees ook eens ons artikel over het maken van houtverbindingen

Eikenhout kopen

Eikenhout staat bekend om de zwaarte, duurzaamheid en sterkte. Daarnaast zult u eikenhout herkennen aan de mooie, lichte kleur dat na verloop van tijd wat kan vergrijzen. Maar wist u ook dat eikenhout een grove en golvende nerf heeft? Ook is het belangrijk om te weten dat eikenhout corrodeert metaal snel als het in contact komt met eikenhout. Bent u op zoek naar eikenhout? Bij Pontmeyer hebben we eikenhout in diverse vormen, maten, lengtes en prijzen. Zo weet u zeker dat er een type eikenhout tussen zit dat aansluit bij uw wensen. 

Eikenhout verwerken

Eikenhout is prima te verwerken. Voorboren van het hout wordt geadviseerd. Daarnaast dient er rekening gehouden worden met het feit dat eikenhout looizuur of tannine bevat. Looizuur zorgt ervoor dat het natte hout aangetast raakt (corrosief wordt) als het in contact komt met ijzer. Blauwzwarte verkleuringen in het hout zijn dan het gevolg. Deze verkleuring is te voorkomen door gebruik te maken van roestvast bevestigingsmateriaal.

Eikenhouten vloeren

Het eikenhout dat PontMeyer verkoopt is tuinhout. Ons eikenhout is geschikt voor buitentoepassingen. Voor eiken vloerdelen kunt u terecht bij bedrijven, die gespecialiseerd zijn in vloerdelen. Daar vindt u ook de expertise in het leggen en bewerken van eiken vloerdelen.

Eikenhout: de kosten

Het kopen van een eikenhout gaat gemakkelijk en snel via onze webshop. De kosten van de eikenhouten planken en eikenhouten balken kunt u zien na inloggen. De prijs ziet u dan exclusief btw. Wanneer u naar uw winkelwagen gaat, ziet u de eikenhout prijzen inclusief BTW.

Eikenhout, is er ook een alternatief?

Wanneer u op zoek bent naar een alternatief voor eikenhout zijn hardhout, douglas hout en geïmpregneerd vuren een goede keuze. Deze houtsoorten zijn ook geschikt voor buiten toepassingen. Wel is er een verschil in duurzaamheid en uitstraling. Hardhout is duurzamer dan eikenhout. Douglas is iets minder duurzaam dan eikenhout. Voor het vergelijken van het uiterlijk van de houtsoorten verwijzen wij u door naar de artikelpagina’s van hardhout, douglas en geïmpregneerd vuren.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!

Eikenhout kopen bij PontMeyer

Wilt u eikenhout kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling eikenhout te plaatsen. Koopt u eikenhout liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe eikenhout gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus.

Wilt u meer weten over ons assortiment aan eikenhout of heeft u behoefte aan advies? Lees dan ons artikel over eikenhout behandelen of neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.