text.skipToContent text.skipToNavigation
SYSTEEM UPDATE: Dit weekend hebben wij gepland onderhoud aan onze website. Mochten hier bestel problemen door ontstaan, neem dan contact met ons op!​​

Eiken hout

8 producten gevonden

Soorten eikenhout

Als u opzoek bent naar eikenhouten planken en eikenhouten balken, dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Ons eikenhout is geschikt voor buitentoepassingen, zoals tuinhuizen, pergola’s, carports en terrasoverkappingen. Bij PontMeyer vindt u eikenhouten planken met een kopmaat van 25x200mm in de lengtes 3000mm en 4000mm. Eikenhouten balken en palen zijn verkrijgbaar in de kopmaten 50x150mm, 150x150mm en 200x200mm. Ook de balken zijn er in de lengtes 3000mm en 4000mm.

Verwerken van eikenhout

Eikenhout is prima te verwerken. Voorboren van het hout wordt geadviseerd. Daarnaast dient er rekening gehouden worden met het feit dat eikenhout looizuur of tannine bevat. Looizuur zorgt ervoor dat het natte hout aangetast raakt (corrosief wordt) als het in contact komt met ijzer. Blauwzwarte verkleuringen in het hout zijn dan het gevolg. Deze verkleuring is te voorkomen door gebruik te maken van roestvast bevestigingsmateriaal.

Eikenhouten vloeren

Het eikenhout dat PontMeyer verkoopt is tuinhout. Geschikt voor buitentoepassingen. Voor eiken vloerdelen kunt u terecht bij bedrijven, die gespecialiseerd zijn in vloerdelen. Daar vindt u ook de expertise in het leggen en bewerken van eiken vloerdelen.

De prijs van eikenhout

Het kopen van een eikenhout gaat gemakkelijk en snel via de webshop. De kosten van de eikenhouten planken en eikenhouten balken kunt u zien na inloggen. De prijs ziet u dan exclusief btw. Wanneer u naar uw winkelwagen gaat, ziet u de eikenhout prijzen inclusief BTW.

Alternatief voor eikenhout

Een alternatief voor eikenhout, is hardhout, douglas en geïmpregneerd vuren. Deze houtsoorten zijn ook geschikt voor buiten toepassingen. Wel is er een verschil in duurzaamheid en uitstraling. Hardhout is duurzamer dan eikenhout. Douglas is iets minder duurzaam dan eikenhout. Voor het vergelijken van het uiterlijk van de houtsoorten verwijzen wij u door naar de artikelpagina’s van hardhout, douglas en geïmpregneerd vuren.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!