text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Keralit

PontMeyer hpl

Trespa

Protex

Rockpanel

Cedral

Equitone

Unipanel

Constructiemateriaal

James Hardie

Kunststof gevelbekleding

Gevel toebehoren

Boeidelen

Vezelcement gevelbekleding

Steenvezel gevelbekleding

HPL gevelbekleding

Fortalit

In ons assortiment vind je verschillende soorten gevelbekleding bestaande uit diverse materialen, zoals houten of kunststof gevelbekleding. Alle gevelmaterialen zijn van de beste kwaliteit en bezitten ieder unieke eigenschappen. Benieuwd welk soort gevelbekleding het beste bij jouw project past? Bekijk dan onze mogelijkheden.

Verschillende soorten gevelbekleding

Bij PontMeyer verkopen we zeven verschillende soorten gevelbekleding:

  • Trespa. De kunststof gevelplaten van Trespa staan bekend om hun sterke en weerbestendige eigenschappen. Ze zijn uiterst geschikt voor boeiboorden, dakranden, gootafwerkingen, zijwanden van dakkapellen en buitenplafonds overstekken.
  • HPL. De platen van kunststof zijn bestand tegen alle weersinvloeden, zeer sterk en krasbestendig. De platen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.
  • Keralit. Deze kunststof gevelplaten zijn onderhoudsarm en duurzaam. Dankzij het gerecyclede materiaal heeft het een lange levensduur, is het weerbestendig en zijn de platen kleurvast.
  • Protex. De Protex platen zijn gemaakt van kunststof, maar hebben een houtuitstraling. Het is ongevoelig voor vocht en schimmels.
  • Rockpanel. Deze duurzame gevelbekleding wordt gemaakt van steenwol van basalt. Er zijn verschillende modellen: van een authentieke houtuitstraling tot een kleur die je zelf wilt.
  • Cedral. De kunststof platen zijn gemaakt van vezelcement. Je kunt Cedral het beste gebruiken voor nieuwbouw of renovatie. De platen zijn onderhoudsarm en eenvoudig te plaatsen.
  • Equitone. De kunststof gevelplaten van Equitone zijn sterk doordat het gemaakt is van vezelcement. Daarnaast zijn de platen brandveilig, weerbestendig en geluidsisolerend.

Ventilatie, dilatatie en vochtregulatie van de gevel

Bij het plaatsen van gevelbekleding dien je altijd rekening te houden met de vochtregulatie. Door je gevel te ventileren kan het vocht ontsnappen en voorkom je schimmel- en houtrot. Hoe je dit doet, is afhankelijk van je gevel en het gebruikte materiaal. Ook kunnen sommige materialen dilateren. Dat is het proces waarbij materiaal uitzet of krimpt als gevolg van veranderingen in temperatuur of vochtigheid. Dit kan leiden tot scheuren of afbladderende verf als er geen rek is voorzien in het materiaal of de plaatsing van gevelbekleding.

Brandveiligheid van gevelbekleding

Brandveiligheid is belangrijk voor elk gebouw. Brandwerende gevelbekleding kan daaraan bijdragen. Aannemers moeten weten welke soorten gevelbekleding brandveilig zijn en hoe ze deze kunnen toepassen. De brandveiligheid van onze gevelbekleding verschilt per merk, dus bekijk per merk of de classificering past bij jouw project.

Onderhoud aan je gevel: hout of kunststof?

Gevelbekleding moet periodiek worden onderhouden en gerepareerd. Dit is belangrijk om de levensduur van de gevelbekleding te verlengen en problemen te voorkomen. Kunststof gevelbekleding vereist weinig onderhoud en heeft een langere levensduur. Houten gevelbekleding vergt meer onderhoud en kan behandeld worden om dit te verlengen. Daarentegen is hout voordeliger in prijs dan kunststof.

Gevelbekleding kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van onze gevelbekleding? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen inzien en jouw gevelbekleding bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment met grote voorraden. Koop je jouw gevelbekleding graag in de aanbieding of ben je op zoek naar goedkope gevelbekleding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.