text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hout

Vurenhout

Douglas hout

Hardhout

Bouwhout

Raam en kozijnhout

Tuinhout

Houten gevelbekleding

Red Cedar

Timmerhout

Eiken hout

Houten latten

Houten planken

Houten balken

Houten palen

Rond hout

Grenen hout

Hout acties

Plinten

Afwerklijsten

Hout is een van de meest gebruikte bouwmaterialen ter wereld. Het is niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een logische keuze. Zo isoleert hout goed, is het zeer sterk en zorgt het voor een goede akoestiek. Ook heeft het een brandvertragende werking door het lage warmte geleidende karakter en de verkoling van de oppervlakte. Bovendien gaat bouwen met hout sneller dan met ruwbouwmaterialen en is het goedkoper vanwege de langere levensduur.

Zorg er voordat het hout droog blijft. Komt het toch in aanraking met vocht? Dan kan dit invloed hebben op de levensduur. Houd er daarnaast rekening mee dat hout leeft en kan krimpen en kromtrekken.

Al onze houtsoorten op een rij

PontMeyer heeft veel verschillende houtsoorten in het assortiment. Iedere houtsoort heeft specifieke kenmerken en is geschikt voor andere toepassingen. Hieronder een overzicht van alle houtsoorten die wij op voorraad hebben.

 • Vurenhout. Vuren kenmerkt zich door zijn lichtgele kleur. Het heeft een rechte draad en is in Nederland de meest verwerkte naaldhoutsoort. Je gebruikt het voor projecten binnenshuis, zoals binnenkozijnen, deurlijsten en meubels. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor daken, gevels en constructies.
 • Meranti hout. De kleur van deze houtsoort varieert van lichtroze tot donkerbruin. Meranti wordt vaak toegepast voor kozijnen, ramen en deuren. Daarnaast wordt deze houtsoort ook gebruikt voor binnenbetimmeringen.
 • Grenen hout. Dit is een naaldhoutsoort met een geelachtige kleur en een rechte nerf. Dit hout wordt zowel voor binnen- als buitenbetimmering gebruikt.
 • Hardhout. Deze houtsoort is erg stevig. Doorgaans wordt hiermee hout van loofbomen bedoeld.
 • Eiken hout. Deze houtsoort wordt gekenmerkt door een geel- of donkerbruine kleur. Eikenhout is gemakkelijk te bewerken en wordt vaak voor buitenprojecten toegepast.
 • Douglas hout. Een harde, sterke houtsoort met een fijne nerf. Dit hout wordt zowel binnen als buiten veel gebruikt. Binnenshuis vooral voor vloeren en wandbekleding. Buitenshuis wordt het hout met name gebruikt bij overkappingen, schuttingen en tuinmeubels.
 • Red Cedar. Dit hout is licht van gewicht, veerkrachtig en goed bestand tegen aantasting. Het wordt veel gebruikt binnenshuis en als gevelbekleding.
 • Angelim Vermelho. Dit is een zeer duurzame tropische houtsoort met een levensduur van 25 of meer jaar. Daarnaast is het hout breed toepasbaar en goed te bewerken.
 • Azobe. Azobe is oersterk en zeer duurzaam. Het is ideaal als fundering voor een schutting, tuinhuis of gevel. Voor grotere projecten wordt het hout onder andere toegepast als constructiehout voor het bouwen van sluisdeuren, steigers en bruggen.
 • Keruing. Dit type hout heeft een duurzaamheidsklasse 3 en een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar. Het is uitstekend geschikt voor schuttingen en vlonders.
 • Vuré Noir. Vuré Noir is een thermisch verduurzaamd Fins vurenhout. Het wordt met name toepast voor het bekleden van de gevel, maar kan ook voor andere buitentoepassingen worden gebruikt.
 • Fraké Noir. Fraké Noir is thermisch verduurzaamd hout met een vlamtekening en behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Het heeft een warme, nootachtige uitstraling waarmee je een robuuste, nostalgische en stijlvolle sfeer creëert. Het wordt voornamelijk gebruikt voor geveltoepassingen.
 • Padoek. Padoek is een zeer duurzame houtsoort en wordt toegepast op de gevel.
 • Vingui Noir. Vingui Noir bestaat uit de houtsoort Movingui, dat is verduurzaamd door thermische modificatie. Hierdoor is Vingui Noir zeer duurzaam en vormvast, waardoor het erg geschikt is als gevelbekleding.

Wil je hout bestellen, maar staat de houtsoort waarnaar je opzoek bent niet vermeld in bovenstaand overzicht? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Beste kwaliteit en milieu gecertificeerd hout

PontMeyer is dé (online) houthandel van Nederland. Wij bieden veel keuze en goede kwaliteit. Vanwege ons uitstekende kwaliteit is de levensduur van het hout ook langer. Daarnaast is ons hout voornamelijk afkomstig uit FSC®- en PEFC®-gecertificeerde bossen. In deze bossen vindt bosexploitatie plaats op basis van een bosbeheerplan. Met trots kunnen we zeggen dat 100% van ons vurenhout het door de overheid erkende keurmerk voor verantwoord bosbeheer heeft.

Hout kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van ons hout? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en het juiste hout bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment hout met ruime voorraden.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Goedkoop hout bestellen

Koop je jouw hout graag in de aanbieding of ben je opzoek naar goedkoop hout? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste hout aanbiedingen en kun je voordelig en goedkoop hout kopen.