text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Vurenhout

Bouwhout

Steigerhout

Raam en kozijnhout

Tuinhout

Houten gevelbekleding

Timmerhout

Hardhout

Eiken hout

Douglas hout

Red Cedar

Hout bij PontMeyer

Hout is een natuursoort dat niet zomaar in een hokje kan worden geplaatst. Voor iedere gelegenheid, voor iedere wens, hout kan altijd worden toegepast. En bij PontMeyer bent u aan het juiste adres om geweldige kwaliteit hout te vinden. Wat uw plannen ook zijn, PontMeyer hout is een perfecte keuze. Zo hebben we bij PontMeyer onder andere vele soorten, van de hoogste kwaliteit vurenhoutzoals geschaafde vuren latten, vuren vellingdelen en vuren kraaldelen. Vuren is in Nederland de meest verwerkte naaldhoutsoort. Het wordt breed toegepast in daken, gevels, constructies, renovaties, verpakkingen, vloeren tot zelfs in exclusieve pianoklankbodems. Vuren 22x50 en Vuren 100x100 is geschikt voor constructies. Neemt u snel eens een kijkje naar het uitgebreide assortiment hout die we bij PontMeyer voor u hebben. Uiteraard staan we voor u klaar en leggen we per categorie uit waar iedere soort hout het beste tot zijn recht zal komen. Want naast vurenhout hebben we ook onder andere:

Tuinhout
Douglas
Raam- en kozijnhout
Timmerhout

Hout bestellen bij PontMeyer

Hout kunt u natuurlijk, net zoals alle producten tegenwoordig online, makkelijk, veilig en snel bestellen. Bij PontMeyer welteverstaan. Alle soorten hout, u bestelt het zonder dat u de deur uit hoeft te gaan. Betalen doet u 100% veilig via bijvoorbeeld iDEAL en mocht u toch nog vragen hebben, onze klantenservice staat altijd voor u klaar.

Kwaliteit en normen bij hout

De kwaliteit van een aantal houtsoorten is vastgelegd in de Kwaliteitseisen voor hout (KVH) die eisen stelt aan de voornaamste kenmerken, zoals kwasten, scheuren (hardhout wormgaatjes) en vervormingen. Daarnaast bestaan er eisen voor specifieke toepassingen als vloerdelen, gevelbekleding, kozijnen en de weg- en waterbouw. De houtsoorten vuren, grenen en lariks worden ingedeeld in de kwaliteiten A, B, C en D volgens NEN 5466 (Kwaliteitseisen voor hout (KVH 2010) - Houtsoorten Europees vuren, Europees grenen en Europees Lariks). De meest voorkomende kwaliteiten zijn B en C, waarbij C de standaard bouwkwaliteit en B (voorheen aangeduid als constructiehout) alleen wordt gebruikt bij hoge eisen voor uiterlijk. Voor hardhout t.b.v. KOMO gecertificeerde kozijnen en ramen zijn er normen vastgelegd in de Keuringsvoorschriften van timmerwerken (KVT).

PontMeyer en het milieu

Ons naaldhout komt voornamelijk uit Noord- en Midden Europa, waar de bossen op verantwoorde wijze beheerd worden. Bosexploitatie vindt plaats op basis van een bosbeheerplan. Hierbij komen, naast de economische, ook alle andere functies van het bos tot hun recht. Vrijwel al ons geimporteerde hardhout betrekken wij uit bossen die op verantwoorde manier beheerd worden. Naast de overheid spelen ook andere organisaties op dit gebied een grote rol. Er worden op dit moment vele miljoenen hectaren bos op verantwoorde wijze beheerd en als zodanig gecertificeerd. De meest bekende initiatieven voor duurzaam bosbeheer zijn die van FSC® (Forest Stewardship Council) en PEFC™ (Program for Endorsement of Forest Certification). Naaldhout en hardhout is verkrijgbaar met FSC of PEFC certificaat.

Constructiehout; sterkteklassen en CE-markering

Jaarlijks wordt in Nederland een groot volume naaldhout in dragende constructies verwerkt. Een houtconstructie moet volgens het Bouwbesluit sterk genoeg zijn. De berekening om dit aan te tonen moet worden uitgevoerd met de methode die is beschreven in de norm NEN 6760 (Technische grondslagen voor bouwconstructies (TGB 1990) - Houtconstructies - Basiseisen - Eisen en bepalingsmethoden). Omdat voor de berekening sterktegegevens nodig zijn, zijn er zogenaamde sterkteklassen opgesteld. De sterkteklasse van naaldhout wordt aangeduid met de letter C, gevolgd door een getal (bijvoorbeeld C18). Voor naaldhout bestaan er twaalf klassen, maar in Nederland zijn C18 en C24 het meest gangbaar.
Vanaf september 2009 is naaldhout voor constructieve toepassingen voorzien van een CE-markering. Dit stempel op elk deel hout waarborgt dat de eigenschappen (constructieve veiligheid, brandveiligheid, gezondheid, gebruiksveiligheid, geluidsbeperking en energiezuinigheid) in overeenstemming zijn met de Europese normen.

Vingerlassen, vlakken en strijken van hout

Kozijn- raam- en deurhout kan gevingerlast en /of geoptimaliseerd geleverd worden. Dit kunnen we leveren met een KOMO/GIP certificaat voor buitentoepassingen. Naast gevingerlast hardhout kunnen we voor transparante toepassingen hardhout leveren dat gekort, gevlakt, gestreken en geschaafd is op een vaste maat.

Drogen van naaldhout

Naaldhout is vrijwel altijd kunstmatig gedroogd tot een vochtgehalte van 18-20%. Voor een aantal specifieke toepassingen dient het hout verder teruggedroogd te worden tot 10-12% vochtgehalte. Hierbij bestaat enig risico voor verkleuring, scheuren en vervormingen.