text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Toon meer Toon minder
Uitvoering
Merk
Milieucertificaat
Samenstelling
Binnen fineer
Dekfineer
Aantal lagen
Productgroep
Filter 46 resultaten

Multiplex

46 producten gevonden

Multiplex

Multiplex platen worden opgebouwd uit houtfineerlagen die kruislings op elkaar zijn verlijmd. Dit maakt de plaat sterk, maar licht van gewicht. De hoeken van de multiplex platen zijn verlijmd, waardoor het materiaal extra krachtig is en een groot draagvermogen heeft. Multiplex heeft een glad oppervlak, is onderhoudsvriendelijk en is makkelijk te verzagen. Zo lenen de platen zich uitstekend voor aftimmerwerk, knieschotten, dakstukken, meubels en als verpakkingsmateriaal. Het is een voordelige oplossing om snel grote oppervlaktes te voorzien van een stevige basis. Daarnaast splijten de platen niet wanneer gebruik wordt gemaakt van spijkers of schroeven en zijn ze bestand tegen kromtrekken.

Multiplex plaat afmetingen en diktes

De sterkte van de multiplex plaat is afhankelijk van de dikte van de plaat. In het assortiment van PontMeyer vindt u verschillende diktes, oplopend tot 22 mm.

Multiplex 18 mm

Multiplex 18 mm komt in het assortiment van PontMeyer vaak terug in verschillende multiplex soorten. Multiplex 18 mm leent zich voor projecten, waar gewicht een belangrijke rol speelt of voor projecten waar fijn interieurwerk belangrijk is, zoals meubels.

Verschillende soorten multiplex platen

In ons assortiment vindt u verschillende soorten multiplex platen. Om het selecteren van de meest geschikte platen eenvoudiger te maken, hebben wij hieronder de meest voorkomende soorten op een rij gezet:

  • Berken multiplex. Platen van dit materiaal zijn rustig van uiterlijk, vlak en makkelijk te verzagen. Ze bestaan uit perfect geschuurd berken en zijn licht van kleur. Deze platen zijn geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds.
  • Russisch berken multiplex. Dit multiplex is geschikt voor meubels en modelbouw vanwege zijn fraaie uiterlijk met mooie vlamtekeningen.
  • Populieren multiplex. Een stevige multiplex plaat die zich makkelijk laat verwerken en licht van gewicht is.
  • Pontprime multiplex (populieren gegrond). Een lichte, stabiele plaat die vaak wordt toegepast bij het fabriceren van meubels, standbouw en caravanbouw.
  • Hardhout multiplex. Deze plaat is opgebouwd uit een mix van veelal tropische houtsoorten.Het leent zich goed voor toepassingen waarbij veel draagvermogen en een mooie afwerking nodig is.
  • Elliottis pine multiplex. Een redelijke grof opgebouwde plaat. Dit type plaatmateriaal is minder geschikt voor zichtwerk en wordt vaak toegepast bij het maken van wanden.
  • Buigtriplex. Dit type materiaal wordt gebruikt om ronde vormen en andere gebogen constructies te maken.
  • Vuren multiplex. Plaatmateriaal met een rechte kantafwerking. Deze plaat leent zich uitstekend voor tijdelijke oplossingen, zoals het dichtmaken van raamkozijnen. Verder wordt dit type plaat ook gebruikt voor het maken van een plafond of het plaatsen van voorzetwand.

Multiplex kopen bij PontMeyer

Multiplex platen kopen regelt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van onze vestigingen. Voor vragen kunt u contact met onze klantenservice opnemen. Met PontMeyer bouwt u beter, dankzij ons diverse assortiment en onze parate kennis van alle producten. Op onze vestigingen pagina kunt u eenvoudig zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt zit.