text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Toon meer Toon minder
Oppervlakte afwerking
Decor zijde
Filter 20 resultaten

Multiplex

20 producten gevonden

Multiplex

Multiplex platen worden opgebouwd uit houtfineerlagen die kruislings op elkaar zijn verlijmd. Dit maakt dat de plaat een sterk draagvermogen heeft, maar licht van gewicht is. Multiplex heeft een glad oppervlak, is onderhoudsvriendelijk en is makkelijk te verzagen. Zo lenen de platen zich uitstekend voor aftimmerwerk, knieschotten, dakstukken, meubels en als verpakkingsmateriaal. Het is een voordelige oplossing om snel grote oppervlaktes te voorzien van een stevige basis. Daarnaast splijten de platen niet wanneer gebruik wordt gemaakt van spijkers of schroeven en zijn ze bestand tegen kromtrekken.

Multiplex plaat afmetingen en diktes

De sterkte van de multiplex plaat is afhankelijk van de dikte van de plaat. In het assortiment van PontMeyer vind je verschillende diktes:

  • Multiplex 6 mm
  • Multiplex 9 mm
  • Multiplex 12 mm
  • Multiplex 15 mm
  • Multiplex 18 mm

Multiplex 18 mm

Multiplex 18 mm komt in het assortiment van PontMeyer vaak terug in verschillende multiplex soorten. Deze dikte leent zich voor projecten waar gewicht een belangrijke rol speelt of voor projecten waar fijn interieurwerk belangrijk is, zoals meubels.

Verschillende soorten multiplex platen

PontMeyer heeft verschillende soorten multiplex platen. Om het selecteren van de meest geschikte plaat eenvoudiger te maken, hebben wij hieronder de meest voorkomende soorten voor je op een rij gezet:

Berken multiplex. Platen van dit materiaal zijn rustig van uiterlijk, vlak en makkelijk te verzagen. Ze bestaan uit perfect geschuurd berken en zijn licht van kleur. Deze platen zijn geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Russisch berken multiplex. Dit multiplex is geschikt voor meubels en modelbouw vanwege zijn fraaie uiterlijk met mooie vlamtekeningen. Populieren multiplex. Een stevige multiplex plaat die zich makkelijk laat verwerken en licht van gewicht is. Pontprime multiplex (populieren gegrond). Een lichte, stabiele plaat die vaak wordt toegepast bij het fabriceren van meubels, standbouw en caravanbouw. Hardhout multiplex. Deze plaat is opgebouwd uit een mix van veelal tropische houtsoorten. Het leent zich goed voor toepassingen waarbij veel draagvermogen en een mooie afwerking nodig is. Elliottis pine multiplex. Een redelijke grof opgebouwde plaat. Dit type plaatmateriaal is minder geschikt voor zichtwerk en wordt vaak toegepast bij het maken van wanden. Buigtriplex. Dit type materiaal wordt gebruikt om ronde vormen en andere gebogen constructies te maken. Vuren multiplex. Plaatmateriaal met een rechte kantafwerking. Deze plaat leent zich uitstekend voor tijdelijke oplossingen, zoals het dichtmaken van raamkozijnen. Verder wordt dit type plaat ook gebruikt voor het maken van een plafond of het plaatsen van voorzetwand.

Multiplex kopen bij PontMeyer

De juiste multiplex platen gevonden? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad. Wil je multiplex in de aanbieding kopen? Houd dan onze Bouwkrant in de gaten voor alle huidige aanbiedingen.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.