text.skipToContent text.skipToNavigation

Multiplex interieur

49 producten gevonden

Multiplex interieur is, zoals de naam al aangeeft, voor veel binnentoepassingen te gebruiken. Zo is dit bouwmateriaal uitstekend voor al uw klussen in huis. Denk hierbij aan het aftimmeren van wanden, vloeren en daken. Daarnaast leent dit materiaal zich ook uitstekend voor het maken van meubels en andere constructies. PontMeyer heeft verschillende soorten Multiplex interieur op voorraad. Het is bij ons mogelijk om direct online een aantal platen van dit veelzijdige materiaal te kopen. Verder kunt u ook langs een van onze vestigingen gaan. Daar neemt u gelijk de gewenste hoeveelheid Multiplex interieur platen mee. Wilt u nog meer informatie over dit bouwmateriaal? Lees dan hier meer over de verschillende soorten Multiplex interieur om de juiste plaat te kiezen die past bij uw toepassing.

Multiplex interieur plaat

Multiplex zijn doorgaans houten platen die opgebouwd zijn uit houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. De toevoeging van de term “interieur” geeft simpelweg aan waar het bouwmateriaal geschikt voor is, namelijk toepassingen binnenshuis. Multiplex interieur platen lenen zich bijvoorbeeld uitstekend voor aftimmerwerk, knieschotten, dagstukken, meubels en als verpakkingsmateriaal. De specificaties van Multiplex interieur zijn: het lichte gewicht, de optimale duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid. Al met al is dit bouwmateriaal gemakkelijk verwerkbaar. Daarom wordt het ook zo vaak gebruikt voor klussen en projecten in het huis.

Kwaliteitsklassen Multiplex interieur

Aangezien geen enkele bouwklus hetzelfde is, heeft PontMeyer vanzelfsprekend diverse soorten multiplex interieur in het assortiment. Wij adviseren dat u altijd even rustig een blik werpt op de kwaliteitsklassen van de multiplex platen. De kwaliteitsindicator zegt namelijk iets over het dekfineer van de plaat. Wij werken met de volgende klassen:

 • Klasse A: er mogen geen kwasten zichtbaar zijn bij platen uit deze klasse.
 • Klasse B: hier mag een minimaal aantal vaste kwasten zichtbaar zijn per vierkante meter.
 • Klasse C: er mogen vaste en losse kwasten aanwezig zijn bij dit bouwmateriaal.
 • Klasse D: naast vaste en losse kwasten mogen er bij platen uit deze klasse ook zachte kwasten aanwezig zijn.

De kwaliteitsklassen van Multiplex interieur platen worden bij PontMeyer weergegeven door bijvoorbeeld B/BB. De letter voor de streep heeft betrekking tot de voorzijde van de plaat, de letter na de streep betreft de achterzijde van het bouwmateriaal. Wenst u een gladde plaat die u kunt gebruiken voor zichtwerk? Kies dan Multiplex interieur met een kwaliteitsklasse A of B.

Diverse soorten Multiplex hout

Naast verschillende kwaliteitsklassen verdeelt PontMeyer dit bouwmateriaal tevens in verschillende soorten multiplex hout. Om het selecteren van de meest geschikte platen eenvoudiger te maken, hebben wij hieronder de meest voorkomende soorten op een rij gezet:

 • Berken: Platen van dit materiaal zijn rustig van uiterlijk, vlak en makkelijk te zagen. Ze bestaan uit perfect geschuurd berken en zijn licht van kleur.
 • Russisch berken: Dit soort Multiplex interieur is geschikt voor meubels en modelbouw vanwege zijn fraaie uiterlijk met mooie vlamtekeningen.
 • Populieren: Een stevige plaat die zich makkelijk laat verwerken en licht van gewicht is.
 • Pontprime, populieren gegrond: Een lichte, stabiele plaat die vaak wordt toegepast bij het fabriceren van meubels, standbouw en caravanbouw.
 • Hardhout: Deze plaat is opgebouwd uit een mix van veelal tropische houtsoorten.
 • Elliottis pine: Een redelijke grof opgebouwde plaat. Dit type plaatmateriaal is minder geschikt voor zichtwerk.
 • Buigtriplex: Dit type materiaal wordt gebruikt om ronde vormen en andere gebogen constructies te maken.
 • Vuren: Plaatmateriaal met een rechte kantafwerking. Deze plaat leent zich uitstekend voor tijdelijke oplossingen, zoals het dichtmaken van raam kozijnen. Verder wordt dit type plaat ook gebruikt voor het maken van een plafond of plaatsen van voorzetwand.

Is dit bouwmateriaal geschikt voor uw klus? Wacht dan niet langer! Multiplex interieur kopen regelt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van onze vestigingen. Daarnaast kunt u tevens contact met ons opnemen indien u er zelf niet uitkomt. Met PontMeyer bouwt u immers altijd beter, dankzij zowel ons diverse assortiment als onze parate kennis van alle producten.