text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Bouwfolie

Isolatiefolie

Dampdichte folie

Damp-open folie

Dampremmende folie

Folietape

Dampdoorlatende folie

Isolatiefolie en folietape

Op deze overzichtspagina vindt u verschillende soorten folies en folietape. Isolatiefolie weerkaatst warmte en kou, waardoor de dunne folies zorgen voor een isolerende werking. De folie is opgebouwd uit meerdere lagen en verschillende materialen. Aan de buitenkant zit een laag aluminiumfolie, aan de andere kant meerdere lagen synthetisch materiaal. Isolatiefolie werkt net anders dan normaal isolatiemateriaal. De folies hebben een reflecterende werking waardoor vocht, warmte en kou geweerd worden.

Voordelen isolatiefolie

Isolatiefolies gaan lang mee en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Daarbij is het erg gebruikersvriendelijk: de folies zijn dun, flexibel en makkelijk aan te brengen. Wij adviseren minimaal twintig mm tussen de folie en een muur te houden. Mocht u de folies korter willen maken, dan kunt u dat het beste doen met een mes of schaar. U kunt isolatiefolie gebruiken voor vloeren, daken, gevels en spouwmuren. Gaat u een kruipruimte isoleren? Ook dan is isolatiefolie aan te raden, leg het onder de houten vloer en isolatieplaten.

Soorten folie

Bij PontMeyer vindt u verschillende soorten folies. U kunt kiezen uit:

  • Isolatiefolie: zorgt om warmteverlies tegen te gaan. DPC folie: een veelzijdige en waterkerende folie dat geschikt is voor dakconstructies en gevels.
  • Bouwfolie: verschillende soorten zoals dampremmende folie, klimaatfolie en damp open folie.
  • Dampdichte of dampremmende folie: dit plaatst u aan de binnenkant om te voorkomen dat vocht vanuit de woning intrekt.
  • Damp-open of dampdoorlatende folie: condens kan met deze folie de ruimte verlaten.

Folietape

Wanneer u gebruik gaat maken van isolatiefolie, dan is het handig om daarbij gebruik te maken van folietape om het goed af te werken. De tape is speciaal ontwikkeld om de folie vast te plakken.

Isolatiefolie en folietape kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan folies en tape. Het assortiment vindt u voor het overgrote deel op deze pagina. Mocht u toch niet kunnen vinden wat u nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen samen met u inventariseren wat we voor u kunnen betekenen. Naast onze webshop bent u ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.