text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Breedte (mm)
Samenstelling
Kleurgroep
Lengte (mm)
Brandklasse
Kwaliteitskeurmerk
Filter 106 resultaten

Lijm

106 producten gevonden

Lijm kopen?

Lijm kopen doet u bij PontMeyer. Wij leveren lijm aan zowel grote als kleine partijen en u besteld het nu gemakkelijk online. Onze lijm is uitermate geschikt voor het afdichten van voegen en naden in sanitaire ruimten en natte onderdelen.

Waarvoor gebruikt u lijm?

Lijm zorgt er voor dat twee delen aan elkaar blijven vastgehecht. Kit is daarentegen in eerste instandie bedoeld om naden en kieren mee af te dichten. In ons assortiment vindt u verschillen lijmsoorten. Zo hebben wij een ruime keuze uit onder andere oplosmiddelvrije lijm, montagelijmen aen afdichtingskit. Deze hebben stuk voor stuk een zeer hoge elasticiteit en zeer snelle strekteopbouw. Het wordt gebrukt voor het lijmen en monteren van vele bouwmaterialen op vrijwel alle ondergronden. Ondergronden zoals hout, gips, (natuur)steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. Kortom: met goede lijm komt u een heel eind! Op zoek naar speciale kitsoorten? Bekijk dan onder andere onze siliconenkit, Acrylaatkit, begalzingskit of hittebestendige kit.

Wat zijn de kenmerken van lijm?

- Onze lijm is geschikt voor het monteren in combinatie met afdichten
- De lijmen zijn oplosmiddelvrij
- Ze hebben geen randzonevervuiling
- Ze zijn bestendig tegen ieder weertype
- De lijmen hebben een doorharding van ca2mm/24uur

Waar zijn de lijmen wel en niet voor geschikt?

Ook zijn vele lijm- en kitlijm soorten geschikt voor de topafdichting bij beglazing en het afdichten van voegen, naden en kieren bij kunststof kozijnen, boeiboorden, daken, dakgoten, muren, lichtkoepels en schoorstenen. Daarnaast is lijm toepasbaar voor binnen- en buitentoepassingen, zoals regelwerk, plinten, schroten, vensterbanken, plaat- en isolatiemateriaal. Onze kitlijmen zijn over het algemeen niet geschikt voor PE, PP, PTFE, PA (nylon), bitumen en acrylglas.

Eigenschappen lijm

De lijmen van PontMeyer:

- zijn van zeer hoge, blijvende elasticiteit
- hebben een zeer snelle sterkteopbouw
- hebben een vullend vermogen en een goed standvermogen
- de lijmen zijn temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C
- zijn overschilderbaar

Ons ruime assortiment lijm

Voor het bestellen van lijm bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u op zoek naar: Gebruiksklare lijm voor het lijmen van hout op hout, kunstharsplaat, zacht- en hardboard en spaanplaat. Bekijk hier ons assortiment houtlijm. Zoek u purschuim met professioneel polyurethaan vul- en montagemogelijkheden en een fijn-cellige structuur? Bekijk dan ons assortiment purschuim. Bent u op zoek naar houtlijm die u kunt gebruiken voor het verlijmen van houten constructies en verbindingen? Bekijk dan ons assortiment constructielijm. Voor het lijmen van materialen die direct vast, belast en/of bewerkt moeten worden gaat u voor contactlijm. Voor hulpmaterialen bekijkt u ons assortiment overige lijmen.

Het verwerken van lijm en kit

Op aanbrengen van lijm doet u met een kitspuit of kitpistool. PontMeyer heeft een ruim assortiment van kwalitatief hoogstaande producten die ideaal zijn voor het verwerken van uw lijmwerk. Zo hebben wij zeer stabiele handpistolen met versterkte mechanischeoverbrenging voor kokers van verschillende afmetingen. Ook zijn ze voorzien van een automatische deblokkering in de handgreep. Instelbare handgreep. Bekijk dan ons assortiment kitspuiten. Bent u op zoek naar kit? Bekijk dan hier ons assortiment kit