text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Afwerking toplaag
Kleuromschrijving
Randafwerking
Kwaliteitsklasse
Materiaalsoort
Milieucertificaat
Houtsoort
Maatvoering
Toon meer Toon minder
Filter 27 resultaten

Meranti hout

Meranti hout is duurzaam, sterkt en veelzijdig. Dit tropische hardhout, populair voor zowel constructieve als decoratieve toepassingen, biedt een uitstekende balans tussen kwaliteit en kostenefficiëntie. Van raamkozijnen tot meubels, meranti is een uitstekende keuze voor diverse projecten. Lees meer

 

27 producten gevonden

Waarom kiezen voor meranti hout?

Meranti hardhout blinkt uit in duurzaamheid en stabiliteit. Het is bestand tegen zware belastingen, waardoor het ideaal is voor constructieve toepassingen. De natuurlijke weerstand tegen insectenaantasting en water maakt het een duurzame optie. Bovendien krimpt of zet meranti weinig uit onder invloed van vochtigheid of temperatuurschommelingen, wat bijdraagt aan de levensduur van je project.

Waarvoor gebruik je meranti hout?

Meranti hout is uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Het wordt veel gebruikt voor deuren en kozijnen vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Ook voor raamkozijnen is het populair, mede dankzij de isolerende eigenschappen. Trappen, meubels en vloeren profiteren eveneens van de duurzaamheid van meranti. In de scheepsbouw wordt het gewaardeerd om zijn waterbestendigheid, en als gevelbekleding zorgt het voor een stijlvolle uitstraling. Zelfs voor aftimmerwerk en in fineer of triplex toepassingen is meranti een uitstekende keuze.

Hoe bewerk je meranti hout?

Meranti is bijzonder bewerkingsvriendelijk. Het laat zich gemakkelijk zagen, schuren, boren en frezen. Ook lijmen en spijkeren gaat probleemloos. De gelijkmatige nerf zorgt voor een mooi resultaat bij schilderwerk, mits voorafgegaan door een goede primer. Dit maakt meranti niet alleen een praktische, maar ook een stijlvolle optie voor allerlei projecten.

Opzoek naar een alternatief voor meranti hout? Bekijk dan ons assortiment red grandis. Red grandis, ook bekend als Eucalyptus Grandis, is een uitstekend alternatief voor meranti hout vanwege vergelijkbare veelzijdigheid en prestaties. Het groeit snel, heeft een consistentere kleur en vertoont minder kromtrekking dan meranti, waardoor het een duurzamere keuze is.

Meranti hout kopen bij PontMeyer

Wil je meranti hout kopen bij PontMeyer? Start dan door in te loggen of creëer snel en eenvoudig een account in slechts twee stappen. Hierna kun je in onze webshop de prijzen bekijken en de juiste meranti hout selecteren. Vergeet ook niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste acties.

Voor vragen over ons aanbod of voor andere vragen, staat onze klantenservice klaar om je te helpen. We zijn elke werkdag bereikbaar van 07:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk kun je ook altijd langskomen bij een van onze vestigingen.