text.skipToContent text.skipToNavigation

Timmerhout

189 producten gevonden

Timmerhout

Timmerhout is verkrijgbaar bij PontMeyer, met een ruim assortiment voor elke klus een passende afwerking. timmerhout de naam zegt het al, gebruikt u voor het netjes afwerken van uw wand, of plafond. Timmerhout kan bijdragen aan een mooie overgang tussen plafond en muur, maar kan er ook voor zorgen dat verbindingen niet zichtbaar zijn.

Soorten timmerhout

Timmerhout is verkrijgbaar in de houtsoorten beuken, grenen, hardhout, meranti en mdf. Timmerhout kunt u gebruiken om plinten te maken of voor het plaatsen van legplanken in uw kast. Deurkozijnen kunt u afwerken met een mooie rand door gebruik te maken van een architraaf oftewel deurlijst. De overgang tussen plafond en muur werkt u op een nette wijze af met een kooflijst. Deze is in vele soorten verkrijgbaar bij PontMeyer.

Timmerhout bewerken

Timmerhout is gemakkelijk op maat te maken met een afkortzaag of handzaag. De gezaagde randen maakt u glad door deze licht op te schuren met schuurpapier. De plinten kunt u nagelen op de muur, u kunt ook kiezen om deze door middel van een montagekit op de muur te bevestigen.

Afwerken van Timmerhout

U kunt het timmerhout netjes afwerken door de schroefgaten dicht te plamuren. Plamuurmiddel is makkelijk aan te brengen en te verdelen met een plamuurmes U kunt de naden af kitten met een acrylaatkit. Gebruik hiervoor een kitpistool en kitspatel. Hiermee kunt u de kit gemakkelijk aanbrengen en een strakke lijn creëren door de kitspatel. Daarmee haalt u ook direct de overtollige kit mee weg. Wilt u het timmerhout aflakken dan is het verstandig het timmerhout eerst in de grondverf zetten. Vergeet niet vooraf het hout te ontvetten en licht op te schuren.

Timmerhout koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer. Lees ook eens ons artikel over het maken van houtverbindingen