text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Sterkteklasse
Materiaalsoort
Kleurnummer
Milieucertificaat
Filter 107 resultaten

Timmerhout

107 producten gevonden

Timmerhout

Timmerhout de naam zegt het al, gebruikt u voor het netjes afwerken van uw wand of plafond. Timmerhout, oftewel aftimmerhout, kan bijdragen aan een mooie overgang tussen plafond en muur, maar kan er ook voor zorgen dat verbindingen niet zichtbaar zijn.

Het timmerhout assortiment bestaat uit o.a. uit hoeklatten.

Soorten timmerhout

Aftimmerhout is verkrijgbaar in de houtsoorten beuken, grenen, hardhout, meranti en mdf. Timmerhout kunt u gebruiken om plinten te maken of voor het plaatsen van legplanken in uw kast. Deurkozijnen kunt u afwerken met een mooie rand door gebruik te maken van een architraaf oftewel deurlijst. De overgang tussen plafond en muur werkt u op een nette wijze af met een kooflijst. Deze is in vele soorten verkrijgbaar bij PontMeyer.

Timmerhout bewerken

Timmerhout is gemakkelijk op maat te maken met een afkortzaag of handzaag. De gezaagde randen maakt u glad door deze licht op te schuren met schuurpapier. De plinten kunt u nagelen op de muur, u kunt ook kiezen om deze door middel van een montagekit op de muur te bevestigen.

Afwerken van Timmerhout

U kunt het aftimmerhout netjes afwerken door de schroefgaten dicht te plamuren. Plamuurmiddel is makkelijk aan te brengen en te verdelen met een plamuurmes U kunt de naden af kitten met een acrylaatkit. Gebruik hiervoor een kitpistool en kitspatel. Hiermee kunt u de kit gemakkelijk aanbrengen en een strakke lijn creëren door de kitspatel. Daarmee haalt u ook direct de overtollige kit mee weg. Wilt u het timmerhout aflakken dan is het verstandig het timmerhout eerst in de grondverf zetten. Vergeet niet vooraf het hout te ontvetten en licht op te schuren.