text.skipToContent text.skipToNavigation
LET OP: Vóór 13:00 besteld, is de volgende dag afhalen! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Deurplaat

10 producten gevonden

PontMeyer heeft een ruim assortiment aan kwalitatief goede deurplaten. Met de deurplaat kunt u zelf uw deur op maat maken. Toepassingen waarvoor de deurplaat wordt ingezet zijn: voordeuren, poortdeuren, garagedeuren, bergingsdeuren, schuurdeuren, etc. Als u meer wilt weten over de deurplaten van PontMeyer, lees dan verder. Heeft u ander exterieur plaatmateriaal nodig? Bekijk dan ons aanbod aan underlayment platen, OSB platen, spaanplaten tong en groef, garantieplaten, garantieplaten gegrond, okoume en okoume gegrond.

Deurplaat kopen

Bent u op zoek naar deurplaten? Bij PontMeyer vindt u een ruim assortiment aan deurplaten die voor verschillende toepassingen geschikt zijn. U heeft de keuze uit verschillende afmetingen, zoals 2150x950 en 2500x1220 en meer. Onze deurplaten zijn 40 mm dik. U koop onze deurplaten gemakkelijk online of op een van onze vestigingen. Kunt u de prijzen in onze webshop nog niet inzien? Maak dan in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen zien en uw bestelling plaatsen. Wanneer we de betreffende deurplaat op voorraad hebben, dan kunnen we snel leveren op het door u gewenste adres. U kunt ook gebruikmaken van onze drive-in op locatie, waar u de platen droog kunt inladen.

Deurplaat 40 mm

In ons assortiment vindt u deurplaten van 40 mm dik. Onze 40 mm deurplaten zijn gemaakt van okoume hout. U heeft hierbij de keuze uit gegronde of ongegronde deurplaten. Neem ook eens een kijkje in ons assortiment aan Aluplex deurplaten van 40 mm.

Soorten deurplaten

U kunt bij ons kiezen uit verschillende deurplaten. Hieronder leest u de verschillende eigenschappen van onze deurplaten.

  • Deurplaat door-en-door okoumé: Dit is onze standaard kwaliteit deurplaat, zonder stabiliserende materialen. Deze oplossing heeft een scherpe prijs. Het gewicht dient wel een minder belangrijk punt te zijn en u heeft wat minder belang bij de stabiliteit. Als de deur wordt geplaatst in een droge omgeving met weinig temperatuurschommelingen dan is de deurplaat door-en-door okoumé een prima oplossing.
  • Deurplaat Alu-Iso Light: De Alu-Iso light is een deurromp met okoumé dekplaten en aluminium dampschermen. De slotstijl is bij deze deurplaat verstevigd met meranti/LVL en met een stabilisatie strip. Deze opbouw zorgt ervoor dat de deur extra stabiliteit krijgt. De garantie op deze plaat is 10 jaar en er kan worden ingefreesd tot 3mm met de kanttekening dat het wel een V-groef moet zijn.
  • Deurplaat Aluplex: Aluplex deurplaten zijn okoumé deurplaten met geïntegreerde aluminium lagen die zowel voor stabiliteit als voor vochtwering zorgen. Deze unieke kenmerken maken dat deze deurplaten uitstekend te verwerken zijn tot kwalitatief hoogwaardige deuren. Ander voordeel is dat deze platen tot iedere afmeting zijn terug te zagen. Er hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met randhout, stabilisatiekoker of vulling. Met een V-groef kan deze deurplaat ingefreesd worden tot 5mm. De garantie op de deurplaat Aluplex is 10 jaar.
  • Deurplaat Tritop Light: De Tritop Light is een deurromp met Medite Tricoya dekplaten en een speciale stabilisatiestrip. Medite Tricoya is een extreem stabiel, duurzaam en vochtbestendig MDF. Ondanks deze uitstekende kwaliteit is dit MDF net zo makkelijk te bewerken als standaard MDF. Dat betekent dat het ook makkelijk te frezen is. Ook bij deze deurplaat is de slotstijl verstevigd met meranti/LVL. Dit zorgt er ook voor dat de deur extra stabiliteit heeft. Deze plaat kan tot 3mm worden ingefreesd. De garantie op het materiaal is 25 jaar. De garantie op delaminatie en kromtrekken is 15 jaar.
  • Maatwerk: Naast de hierboven benoemde varianten kunnen we op verzoek ook deurplaten op maat leveren. Denk hierbij aan deurplaten specifiek gemaakt op de door u gewenste afmetingen. Platen met speciale frezingen voor bijvoorbeeld slot en krukgat of bijvoorbeeld brandwerende deurplaten.

Bewerken van de deurplaat

Onze deurplaten zijn infreesbaar. Door de speciale kern zijn ze zeer stabiel en goed overschilderbaar. Gaat u de platen bewerken? Hiervoor zijn de zaag- en freesranden uitermate belangrijk. Hiermee voorkomt u namelijk dat er vocht in de deurplaat kan dringen, waardoor schade kan ontstaan. De randen kunt u direct behandelen met twee lagen triplex randsealer. Dit geldt ook voor de slotgaten en de scharnierkrozingen. Let op: breng een extra laag triplex randsealer aan, wanneer er geen gesloten film komt. Hierna kunt u beginnen met het schilderen, conform de verfinstructies van uw leverancier.

Deurplaat en Pontmeyer

Heeft u vragen over onze deurplaten, of heeft u behoefte aan advies? Breng dan een bezoek aan een van onze vestigingen of neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder.