text.skipToContent text.skipToNavigation

Deurplaat

13 producten gevonden

PontMeyer heeft een ruim assortiment aan kwalitatief goede deurplaten. Met de deurplaat kunt u zelf uw deur op maat maken. Toepassingen waarvoor de deurplaat wordt ingezet is voordeuren, poortdeuren, garagedeuren, bergingsdeuren, schuurdeuren etc. Als u meer wil weten over de deurplaat, Lees dan verder.

Bewerken van de deurplaat

De deurplaten die we in ons assortiment hebben zijn infreesbaar. Door de speciale kern zijn ze zeer stabiel en goed overschilderbaar. Op deze pagina vindt u platen in diverse materialen, afwerkingen en afmetingen. Wanneer u de platen gaat bewerken dan zijn de zaag- en freesranden uitermate belangrijk. Hiermee voorkomt u dat er vocht in de deurplaat kan dringen waardoor er schade kan ontstaan. De randen kunt u direct behandelen met 2 lagen triplex randsealer. Dit geldt ook voor de slotgaten en de scharnierkrozingen. Let erop dat als er geen gesloten film komt u een extra laag dient aan te brengen. Hierna kunt u beginnen met het schilderen conform de verfinstructies van uw leverancier.

Soorten deurplaat

Deurplaat door-en-door okoumé: Dis is onze standaard kwaliteit deurplaat, zonder stabiliserende materialen. Deze oplossing heeft een scherpe prijs. Het gewicht dien wel een minder belangrijk punt te zijn en u heeft wat minder belang bij de stabiliteit. Als de deur wordt geplaatst in een droge omgeving met weinig temperatuurschommelingen dan is de deurplaat door-en-door okoumé een prima oplossing.

Deurplaat Alu-Iso Light: De Alu-Iso light is een deurromp met okoumé dekplaten en aluminium dampschermen. De slotstijl is bij deze deurplaat verstevigd met meranti/LVL en met een stabilisatie strip. Deze opbouw zorgt ervoor dat de deur extra stabiliteit krijgt. De garantie op deze plaat is 10 jaar en er kan worden ingefreesd tot 3mm met de kanttekening dat het wel een V-groef moet zijn.

Deurplaat Aluplex: Aluplex deurplaten zijn okoumé deurplaten met geïntegreerde aluminium lagen die zowel voor stabiliteit als voor vochtwering zorgen. Deze unieke kenmerken maken dat deze deurplaten uitstekend te verwerken zijn tot kwalitatief hoogwaardige deuren. Ander voordeel is dat deze platen tot iedere afmeting zijn terug te zagen. Er hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met randhout, stabilisatiekoker of vulling. Met een V-groef kan deze deurplaat ingefreesd worden tot 5mm. De garantie op de deurplaat Aluplex is 10 jaar.

Deurplaat Tritop Light: De Tritop Light is een deurromp met Medite Tricoya dekplaten en een speciale stabilisatiestrip. Medite Tricoya is een extreem stabiel, duurzaam en vochtbestendig MDF. Ondanks deze uitstekende kwaliteit is dit MDF net zo makkelijk te bewerken als standaard MDF. Dat betekent dat het ook makkelijk te frezen is. Ook bij deze deurplaat is de slotstijl verstevigd met meranti/LVL. Dit zorgt er ook voor dat de deur extra stabiliteit heeft. Deze plaat kan tot 3mm worden ingefreesd. De garantie op het materiaal is 25 jaar. De garantie op delaminatie en kromtrekken is 15 jaar.

Maatwerk: Naast de hierboven benoemde varianten kunnen we op verzoek ook deurplaten op maat leveren. Denk hierbij aan deurplaten specifiek gemaakt op de door u gewenste afmetingen. Platen met speciale frezingen voor bijvoorbeeld slot en krukgat of bijvoorbeeld brandwerende deurplaten.

Deurplaat en PontMeyer

Op onze website vindt u een ruim assortiment aan deurplaten die voor meerdere toepassingen geschikt zijn. Wanneer we de betreffende deurplaat op voorraad hebben dan kunnen we snel leveren op het door u gewenste adres. Dit kan zijn uw zakelijke adres, uw privé adres of bijvoorbeeld op de bouwlocatie. Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze vestigingen. Daar kunnen zij u voorzien van een professioneel advies. Op onze vestigingen pagina ziet u welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is. Als u aanvullende vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.