text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Deurplaten

Deurplaten zijn extra dikke multiplex platen waarmee je een deur op maat maakt. De multiplex deuren zijn Water Boiled Proof (WBP). Dit betekent dat de multiplex deurplaat verlijmd is met watervaste lijm. Daarnaast zijn de platen eenvoudig te schilderen.

Toepassingen waarvoor de deurplaat onder andere wordt ingezet, zijn:

  • Voordeuren
  • Poortdeuren
  • Garagedeuren
  • Bergingsdeuren
  • Schuurdeuren

Heb je ander exterieur plaatmateriaal nodig? Bekijk dan ons aanbod aan underlayment platen, OSB platen, spaanplaten tong en groef, garantieplaten, garantieplaten gegrond en okoume gegrond.

Deurplaten 40 mm

In het assortiment van PontMeyer vind je onder andere deurplaten van 40 mm dik, gemaakt van okoumé hout. Je kunt kiezen uit gegronde of ongegronde deurplaten.

Neem ook eens een kijkje in ons assortiment aan Aluplex deurplaten.

Soorten deurplaten

Wij hebben verschillende deurplaten in ons assortiment. Hieronder lees je de verschillende eigenschappen van onze deurplaten.

  • Deurplaat door-en-door okoumé. Deze plaat is scherp geprijsd en is onze standaard kwaliteit deurplaat. Hij heeft geen stabiliserende materialen en is heeft alle karakteristieke eigenschappen van okoumé. Wordt de deur geplaatst in een droge omgeving met weinig temperatuurschommelingen? Dan is de deurplaat door-en-door okoumé een prima oplossing.
  • Deurplaat Alu-Iso Light. Dit is een deurromp met okoumé dekplaten en aluminium dampschermen. De slotstijl is bij deze deurplaat verstevigd met meranti/LVL en met een stabilisatie strip. Deze opbouw zorgt voor extra stabiliteit. De plaat heeft 10 jaar garantie. Er kan worden ingefreesd tot 3 mm, met de kanttekening dat het wel een V-groef moet zijn.
  • Deurplaat Aluplex. Dit zijn okoumé deurplaten met geïntegreerde aluminium lagen die zowel voor stabiliteit als voor vochtwering zorgen. Door deze unieke kenmerken zijn ze uitstekend te verwerken tot kwalitatief hoogwaardige deuren. Een ander voordeel is dat je deze platen tot iedere afmeting kunt zagen. Er hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met randhout, stabilisatiekoker of vulling. Met een V-groef kan deze deurplaat ingefreesd worden tot 5 mm. De garantie op de deurplaat Aluplex is tien jaar.
  • Deurplaat Tritop Light. Dit is een deurromp met Medite Tricoya dekplaten en een speciale stabilisatiestrip. Medite Tricoya is een extreem stabiel, duurzaam en vochtbestendig MDF. De plaat is net zoals standaard MDF makkelijk te bewerken. Je kunt hem dus gemakkelijk frezen. Ook bij deze deurplaat is de slotstijl verstevigd met meranti/LVL, waardoor de deur extra stabiliteit heeft. De plaat kan tot 3 mm worden ingefreesd. De garantie op het materiaal is 25 jaar. De garantie op delaminatie en kromtrekken is 15 jaar.
  • Maatwerk. Naast de hierboven genoemde varianten leveren we ook deurplaten op maat. Op verzoek worden deze platen uitgerust met speciale frezingen voor bijvoorbeeld een slot of krukgat. Daarnaast is het mogelijk om de platen brandwerend te maken.

Bewerken van de deurplaat

Onze deurplaten zijn infreesbaar. Door de speciale kern zijn ze zeer stabiel en goed overschilderbaar. Ga je de platen bewerken? Dan zijn de zaag- en freesranden uitermate belangrijk. Hiermee voorkom je namelijk dat er vocht in de deurplaat kan dringen, waardoor schade kan ontstaan. De randen kun je direct behandelen met twee lagen triplex randsealer. Dit geldt ook voor slotgaten en scharnierkrozingen. Let op: breng een extra laag triplex randsealer aan wanneer er geen gesloten film komt. Hierna kun je beginnen met het schilderen, volgens de verf-instructies van jouw leverancier.

Multiplex deurplaten

Deurplaten zijn in veel gevallen gemaakt van multiplex. Dit materiaal is stevig en makkelijk te bewerken. Daarnaast is het minder gevoelig voor kromtrekken en werken vanwege de meerdere lagen waar het uit bestaat. Een multiplex deurplaat is daarom een goede keuze.

Deurplaten kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je deurplaten kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee eenvoudige stappen een account aan. Vervolgens kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en de juiste deurplaat bestellen. Wil je een deurplaat in de aanbieding kopen? Bekijk dan onze acties. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of lees onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.