text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Okoumé multiplex gegrond

Okoumé multiplex gegrond is opgebouwd uit door-en-door okoumé fineren met een gladde afwerking. De plaat heeft een fijne nerf en is licht van gewicht. Het is de meest gebruikte wit gegronde watervaste multiplexplaat voor zowel interieur- als exterieur toepassingen, zoals interieurwerk en constructiewerk.

14 producten gevonden

Okoumé multiplex gegrond zijn aan beide zijden glad afgewerkt en voorzien van een dubbele, witte primerlaag.

Het verschil tussen de verschillende diktes van okoume multiplex gegrond zit voornamelijk in de dikte van de plaat en daarmee ook in de sterkte en het gewicht. In het assortiment van PontMeyer vind je verschillende diktes, zoals:

  • Okoumé 10 mm gegrond. De dikte van 10 mm is de dunste variant en wordt vaak gebruikt voor toepassingen waarbij lichtgewicht plaatmateriaal nodig is, bijvoorbeeld voor interieurwerk of als bekleding.
  • Okoumé 12 mm gegrond. De dikte van 12 mm is iets sterker en wordt vaak gebruikt voor wand- en plafondbekleding, meubels en andere lichtgewicht constructies.
  • Okoumé 15 mm gegrond. De dikte van 15 mm is sterker dan de 12 mm variant en wordt vaak gebruikt voor vloeren, wanden en plafonds, meubels en andere constructies die meer gewicht moeten kunnen dragen.
  • Okoumé 18 mm gegrond. De dikste variant is 18 mm en deze wordt vaak gebruikt voor vloeren, wanden en plafonds, meubels en andere constructies die extra sterkte vereisen.

Okoumé multiplex gegrond verwerken

Wit okoumé multiplex kun je eenvoudig zagen, boren en frezen. Het splintert niet tot nauwelijks bij gebruik van scherp gereedschap. De platen hebben een glad oppervlak. Hierdoor schilder of beits je de plaat zonder extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Dicht de randen goed af met een randsealer bij gebruik buiten of in vochtige ruimtes, zodat er geen vocht in de kern van de plaat kan komen. Wanneer vocht in de plaat komt, delamineert de plaat.

Okoumé gegrond toepassen

Okoumé gegrond kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is een veelgebruikt materiaal in de bouw en meubelmakerij vanwege zijn lichte gewicht, sterkte en veelzijdigheid. Daarnaast wordt okoumé ook gebruikt als wandbekleding, gevelbekleding, dakranden, boeidelen en buitendeuren. Liever een andere houtsoort? Bekijk dan onze garantieplaten gegrond.

Okoumé gegrond kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je okoumé multiplex gegrond kopen bij PontMeyer? Kijk rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste okoumé multiplex gegrond platen op voorraad. Op de hoogte blijven van onze acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.