text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Multiplex exterieur

88 producten gevonden

Multiplex exterieur platen zijn geschikt voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes. De platen zijn gemakkelijk te verwerken en sterk en breed inzetbaar. Multiplex exterieur kom je tegen in sterke dakconstructies, keukens en jachtbouw. Bekijk ook eens ons assortiment aan underlayment platen, OSB platen, garantieplaten, garantieplaten gegrond, okoume en okoume gegrond. Zoekt u multiplex platen voor binnentoepassingen? Dan kunt u een kijkje nemen in ons overzicht aan multiplex interieur.

Multiplex exterieur kopen

Bij PontMeyer heeft u een ruime keuze uit multiplex exterieur platen. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, houtsoorten en diktes. Veel gebruikte afmetingen zijn bijvoorbeeld 2500x1220 en 3100x1530. Veel voorkomende diktes van multiplex exterieur platen zijn 9 mm , 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm. De houtsoorten waar u uit kunt kiezen, zijn berken, mahonie, okoume en populieren. Wilt u multiplex exterieur bestellen? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen inzien en een bestelling plaatsen. Uiteraard bent u ook altijd welkom bij één van onze vestigingen. Via onze drive-in kunt u uw multiplex exterieur platen ophalen en droog inladen.

Soorten kwaliteitsklassen multiplex exterieur

PontMeyer heeft diverse soorten multiplex in het assortiment. De kwaliteitsindicator zegt iets over het dekfineer van de plaat.

  • Klasse A hierin mogen geen kwasten zichtbaar zijn.
  • Klasse B mag een minimaal aantal vaste kwasten zichtbaar zijn per vierkante meter.
  • Klasse C mogen vaste en losse kwasten aanwezig zijn. •Klasse D mogen naast vaste en losse kwasten ook zachte kwasten aanwezig zijn.

De kwaliteitsklassen worden weergegeven door bijvoorbeeld b/bb. De letter voor de streep heeft betrekking tot de voorzijde van de plaat, de letter na de streep betreft de achterzijde van de plaat. Wenst u een gladde plaat die u kunt gebruiken voor zichtwerk? Kies dan plaatmateriaal met kwaliteitsklasse a of b.

Multiplex 40mm

Een veelgebruikte diktemaat voor multiplex exterieur is de multiplex 40 mm. Deze plaat kan voor meerdere toepassingen buiten gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan buitendeuren of garagedeuren. Bij PontMeyer vindt u verschillende afmetingen multiplex 40 mm in het assortiment. Op deze pagina heeft u de mogelijkheid om te filteren op deze diktemaat.

Watervast multiplex

Vaak wordt de term watervast multiplex gebruikt voor multiplex wat geschikt is om toe te passen in een vochtige omgeving of bijvoorbeeld buiten. Het watervast in deze term staat voor de lijm die gebruikt wordt om de verschillende lagen met elkaar te verlijmen. Watervast multiplex is bijvoorbeeld niet geschikt om in water te plaatsen. Vochtwerende multiplex is daarom een betere benaming.

Soorten multiplex exterieur

PontMeyer heeft multiplex exterieur welke behandeld zijn op diverse manieren in het assortiment. U kunt kiezen uit een gegronde plaat, deze is voor behandeld waardoor u deze direct kunt aflakken in de juiste kleur. Platen voorzien van een kunstharscoating zijn aan twee zijden voorzien van een coating welke vochtbestendig is en overschilderbaar. Multiplex exterieur voorzien van een melamine film is tweezijdig voorzien van een melamine laag welke de plaat beschermt tegen scheurtjes en zorgt voor een gladde afwerking. Indien de plaat behandeld is met paintfilm kunt u de plaat direct overschilderen zonder deze te gronden.

Verwerking multiplex exterieur

U kunt multiplex exterieur gemakkelijk op maat zagen met een invalcirkelzaag. De randen kunt u afwerken met een triplex sealer. U kunt de plaat zagen, boren, frezen , schuren en lijmen. De plaat kunt u gemakkelijk schroeven en spijkeren. Multiplex exterieur heeft een gladde buitenstructuur, waardoor u deze kunt afwerken met verf.