text.skipToContent text.skipToNavigation

Multiplex exterieur

97 producten gevonden

Multiplex exterieur kopen

Houten plaat voor buiten, oftewel multiplex exterieur, is plaatmateriaal dat bestaat uit oneven gefineerde houtlagen. Deze houtlagen zijn kruislings met watervaste lijm verlijmd. Hierdoor is de multiplex sterk en geschikt voor buitengebruik. Bij PontMeyer heeft u een ruime keuze uit afmetingen multiplex plaat. Veel voorkomende multiplex diktes zijn 9 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm en 40 mm. De houtsoorten waar u uit kunt kiezen, zijn Berken, Mahonie,Okoume en Populieren.

Het voordeel van het gebruik van houten plaat voor buiten is dat het plaatmateriaal licht van gewicht is en het gemakkelijk verzaagd kan worden. U kunt multiplex exterieur op maat zagen met behulp van een invalcirkelzaag. Ook kan PontMeyer de platen voor u op maat zagen.

Naast dat u een exterieure plaat kunt zagen, kunt u het ook eenvoudig boren, schroeven, spijkeren, frezen, schuren en lijmen. Multiplex exterieur heeft een gladde buitenstructuur, waardoor u deze kunt afwerken met verf en de randen met een triplex sealer.

Zoekt u multiplex platen voor binnentoepassingen? Dan kunt u een kijkje nemen in ons overzicht aan multiplex interieur. Bekijk ook eens ons assortiment aan underlayment platen, OSB platen, garantieplaten, garantieplaten gegrond, okoume en okoume gegrond.

Toepassing houten plaat voor buiten

Exterieure platen zijn geschikt voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes. De houten platen voor buiten zijn gemakkelijk te verwerken en sterk en breed inzetbaar. Dit komt doordat multiplex een solide basis creëert voor interieurbouw en constructies buiten. Multiplex voor buiten komt u tegen in sterke dakconstructies. Denk hierbij aan gevelbekleding, boeidelen en dakoverstek. Verder wordt multiplex exterieur ook veel gebruikt in keukens en jachtbouw.

Soorten kwaliteitsklassen multiplex buiten

PontMeyer heeft diverse soorten multiplex in het assortiment. Bij het kiezen van een plaat moet u rekening houden met de verschillende kwaliteitsklassen. De kwaliteitsindicator zegt iets over het dekfineer van de plaat.

  • Klasse A - Fineren zijn foutvrij en hebben geen verkleuringen of wormgaatjes. Het fineer bestaat uit één stuk, zodat uw multiplex geen last heeft van zichtbare naden.
  • Klasse B - Fineren zijn foutvrij en ongevoegd. Er mag een minimaal aantal onzuiverheden, oftewel vaste kwasten zichtbaar zijn per vierkante meter.
  • Klasse C - Fineren mogen naast bovengenoemde onzuiverheden ook open splits zijn. Daarbij mogen vaste en losse kwasten aanwezig zijn. Deze gebreken van de multiplex zijn vaak dichtgeplamuurd, maar niet afgewerkt.
  • Klasse D - Er mogen naast alle bovengenoemde onvolkomenheden, zoals vaste en losse kwasten ook zachte kwasten aanwezig zijn in uw multiplex voor buiten.

De kwaliteitsklassen van een exterieur plaat worden weergegeven door bijvoorbeeld b/bb. De letter voor de streep heeft betrekking tot de voorzijde van de plaat (zichtzijde), de letter na de streep betreft de achterzijde van de plaat (achterzijde). Wenst u een gladde plaat die u kunt gebruiken voor zichtwerk? Kies dan plaatmateriaal met kwaliteitsklasse a of b.

Soorten exterieur plaat

De multiplex exterieur platen bij Pontmeyer in het assortiment zijn behandeld op diverse manieren. Zo kunt u kiezen uit een gegronde plaat. Deze is voorbehandeld waardoor u de plaat direct kunt aflakken in de juiste kleur. Platen voorzien van een kunstharscoating zijn aan twee zijden voorzien van een coating welke vochtbestendig is en overschilderbaar. Multiplex exterieur is voorzien van een tweezijdig melamine film laag welke de plaat beschermt tegen scheurtjes en zorgt voor een gladde afwerking. Indien de plaat behandeld is met paintfilm kunt u de plaat direct overschilderen zonder deze te gronden.

Multiplex 40mm

Een veelgebruikte diktemaat voor multiplex exterieur is de multiplex 40 mm. Deze multiplex dikte kan voor meerdere toepassingen buiten gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan buitendeuren of garagedeuren. Bij PontMeyer vindt u verschillende afmetingen multiplex 40 mm in het assortiment. Op deze pagina heeft u de mogelijkheid om te filteren op verschillende multiplex diktes.

Watervast multiplex

Vaak wordt de term watervast multiplex of multiplex buiten, oftewel WBP (Water Boiled Proof) multiplex gebruikt voor toepassingen in een vochtige omgeving of buiten. Het watervaste element in deze term heeft betrekking op de lijm die gebruikt wordt om de verschillende lagen met elkaar te verlijmen. Naast verlijming zijn ook de houtsoort en de opbouw van de multiplexplaat belangrijk als het gaat om de buitentoepassing. De watervaste verlijming geeft geen garantie dat de plaat geschikt is voor buitengebruik. Watervast multiplex is bijvoorbeeld niet geschikt om in water te plaatsen. Vochtwerende multiplex is daarom een betere benaming.

Bij PontMeyer vindt u verschillende soorten watervast multiplex. De exterieure multiplex platen van Okoume zijn hier een goed voorbeeld van. Deze multiplex platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals 2500x1220 en 3100x1530.

Multiplex exterieur 18 mm

Een veel gebruikt product is multiplex exterieur 18 mm. Een multiplex dikte van 18 mm is vrij dik. Deze 18 mm platen zijn vaak geschikt voor het maken van een constructie, voorzetwanden, binnenwanden en ander timmerwerk. Bij PontMeyer vindt u verschillende afmetingen multiplex exterieur 18 mm in het assortiment. U kunt op deze pagina filteren op verschillende afmetingen multiplex plaat.

Multiplex exterieur kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u multiplex, zoals watervast multiplex bij ons kopen? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. U kunt door middel van de filter gemakkelijk filteren op de gewenste afmetingen multiplex plaat. Wij hebben de meeste producten voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in de vaak in staat om uw nieuwe houten plaat voor buiten binnen 1 tot 2 dagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie te leveren. Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.