text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

MDF exterieur

MDF exterieur is een plaat die geschikt is voor vochtige ruimtes. Deze platen zijn zowel binnens- als buitenshuis te gebruiken. Hierdoor wordt het ook vochtwerend MDF of MDF watervast verlijmd genoemd.

Je kunt MDF exterieur gebruiken als vervanger van hardhout, plastic en metaal voor onder andere bootinterieur, reclameborden en tuincomponenten. Vaak worden deze platen ook watervast MDF genoemd, maar dat klopt slechts deels. Want hoewel de platen watervast verlijmd zijn, is de buitenkant zelf niet watervast. Hiervoor dien je de platen eerst te behandelen met een watervaste beits.

Naast MDF exterieur hebben wij ook MDF standaard, MDF gegrond en MDF brandvertragend in ons assortiment.

MDF exterieur bewerken

MDF is zowel handmatig als machinaal eenvoudig te bewerken. Dit materiaal is namelijk relatief zacht. Hierdoor zaag je de plaat gemakkelijk op maat met een zaagmachine. Vervolgens bevestig je de gezaagde delen aan elkaar met bijvoorbeeld nagels, lijm of schroeven. Gebruik je schroeven, dan hoeft MDF niet te worden voorgeboord.

MDF exterieur plaat diktes

Ben je op zoek naar een specifieke dikte? De meest verkochte plaat is de MDF exterieur plaat van 18 mm. In ons assortiment vind je daarnaast platen met een dikte vanaf 12 mm tot en met 25 mm.

MDF exterieur kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je MDF exterieur kopen? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste MDF platen voor je op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.