text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Kleurgroep
Milieucertificaat
Filter 69 resultaten

Plinten

Plinten worden gebruikt voor het afwerken van de vloer en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, uiteenlopend van muurplinten, overzetplinten tot plakplinten. Elk type plint heeft zijn eigen toepassingsgebied en voordelen, afhankelijk van je project en wensen. Lees meer

 

69 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van plinten?

Plinten bieden niet alleen een mooie afwerking van je ruimte maar hebben ook praktische voordelen. Ze beschermen je muren tegen beschadigingen, verbergen oneffenheden tussen de vloer en muur en kunnen gebruikt worden om kabels netjes weg te werken. Bovendien dragen ze bij aan de isolerende en geluiddempende eigenschappen van je ruimte, waardoor je wooncomfort aanzienlijk verbetert.

Waarvoor gebruik je plinten?

  • Muurplinten: Deze plinten worden op de grond tegen de muur bevestigd en kunnen met diverse methodes zoals schroeven, pluggen, een clipsysteem of montagekit worden gemonteerd. Ze zijn ideaal voor een stevige en duurzame afwerking.
  • Overzetplinten: Ideaal als je de bestaande plinten wilt behouden. Overzetplinten plaats je simpelweg over de huidige plinten heen, wat potentiële beschadigingen aan vloer of muur bij verwijdering van oude plinten voorkomt. Ze zijn ook perfect voor het netjes wegwerken van bedrading.
  • Plakplinten: Deze liggende plinten bevestig je direct op de vloer en zijn voornamelijk populair bij laminaatvloeren. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en ideaal voor een snelle en mooie afwerking.

Hoe onderhoud je plinten voor een langdurige duurzaamheid?

Het onderhouden van plinten is relatief eenvoudig. Regelmatig stofwissen houdt ze schoon en voorkomt ophoping van vuil. Voor houten- en MDF plinten is af en toe een lichte vochtige doek voldoende om ze in topconditie te houden, terwijl laminaatplinten baat hebben bij specifieke reinigers die de afwerking niet aantasten.

Hoe moet je plinten leggen?

Na het leggen van een nieuwe vloer, worden vaak de plinten gelegd. Het monteren van plinten is doorgaans niet heel ingewikkeld. Lees stap voor stap hoe het moet in ons artikel over plinten monteren.

Plinten kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je plinten kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste plinten bestellen. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.