text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Okoumé multiplex 

Okoumé multiplex is dankzij de opbouw van de plaat breed inzetbaar, zelfs buiten. Dankzij de structuur van het hout en de gladde afwerking hoef je zelf geen voorbewerking meer te doen. De platen zijn online te bestellen en worden op de door jou gewenste locatie bezorgd.

17 producten gevonden

De Okoumé multiplex platen zijn opgebouwd uit door-en-door Okoumé fineer. Dankzij de uniforme samenstelling heeft Okoumé een egaal oppervlak. Daardoor is de B-zijde geschikt voor een foutloze afwerking, zonder verdere voorbewerking. Wel kunnen er enkele kleine, gezonde en vergroeide kwastjes en lichte kleurverschillen voorkomen. Ook is Okoumé multiplex een goede basisplaat om vervolgens een extra toplaag op aan te brengen.

Okoumé multiplex platen zijn ook leverbaar in Eurobrandklasse 2 (PontProtect) en verschillende diktes, zoals Okoumé multiplex van 18 mm.

Toepassingen van Okoumé

Okoumé is watervast verlijmd multiplex en heeft een gladde afwerking, waardoor het geschikt is voor talloze toepassingen. De platen worden buiten toegepast als boeiboorden, dakranden, windveren, borstweringen, luifels, gevelbekledingen en reclameborden. Binnen wordt Okoumé toegepast voor de aftimmeringen van meubels.

Okoumé is daarnaast ook zeer geschikt als deur, waarbij de stabiliteit en vlakheid van de plaat belangrijke kenmerken zijn. Zo worden de Okoumé platen in de uitvoering van 40 mm onder andere gebruikt als binnen- of buitendeur, kozijnvulling en tuin- of poortdeuren. Daarnaast wordt Okoumé ook gebruikt als basis voor keukens of werkbladen die zwaar belast worden. Okoumé multiplex is ook onder kritische omstandigheden, zoals een vochtige omgeving, te gebruiken.

Okoumé verwerken tijdens de klus

Okoumé multiplex kan met normale gereedschappen bewerkt worden. Bij het gebruik van scherp gereedschap splintert het hout niet of nauwelijks. Houd er rekening mee dat de randen en de (schroef)gaten van de Okoumé plaat moeten worden geseald met een randsealer. Anders kan er vocht in de plaat terecht komen. In onze zagerij kunnen wij jouw Okoumé multiplex plaat op maat zagen. Dit doe je door eenvoudig en snel onze zaagservice toe te voegen aan je winkelmandje. Daarnaast kunnen we ook de randen van de Okoumé plaat voor je sealen. Dit scheelt je ruimte, tijd en afval. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Okoumé multiplex kopen bij PontMeyer

Wil je Okoumé multiplex kopen? Plaats dan een bestelling in onze webshop of breng een bezoekje aan de PontMeyer vestiging bij jou in de buurt. Graag online bestellen? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen inzien en een bestelling plaatsen.

Heb je een vraag over onze Okoumé platen of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan iedere dag van 07:00 tot 17:00 voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wij helpen je graag verder!