text.skipToContent text.skipToNavigation

Okoume door en door

  • 1(current)
19 producten gevonden
  • 1(current)

Okoume

Het okoume multiplex dat PontMeyer verkoopt is Frans Okoume multiplex door en door. In tegenstelling tot Chinees okoume, bevat het Franse okoume een Komo-Certificaat. Hierdoor kunt u vertrouwen op de kwaliteit van het okoume van PontMeyer. Bovendien voldoet het okoume van PontMeyer aan de relevante wet- en regelgeving in de bouw, zoals het bouwbesluit.

Okoume multiplex plaatmateriaal van PontMeyer is voorzien met het FSC label. FSC garandeert dat het materiaal duurzaam en legaal geproduceerd is. Dankzij de uniforme samenstelling heeft het hout een egaal oppervlak. Daardoor is het uitstekend geschikt voor een foutloze afwerking zonder verdere voorbewerking. Ook is het een goede basisplaat voor een extra toplaag.

Okoume gegrond

De gegronde versie is aan beide zijden voorzien van een witte primerlaag die in twee lagen is opgebracht. Verder levert PontMeyer ook okoume deurplaten voorzien van een schilderklare coating als toplaag.

Toepassing van Okoume

Okoume multiplex heeft zich gaandeweg bewezen als een bij uitstek geschikt product voor buitentoepassingen. Te denken valt aan: dakkapellen, boeistroken, gevels en deuren. De 40 mm uitvoering kan onder andere gebruikt worden als binnen- of buitendeur, kozijnvulling en (tuin-)poorten. Daarnaast wordt okoume ook gebruikt als basis voor bladen voor keukens of werkbladen die zwaar belast kunnen worden.

Okoume is zeer geschikt voor deuren waarbij stabiliteit en vlakheid belangrijke kenmerken zijn, ook onder kritische omstandigheden; bijvoorbeeld een vochtige omgeving. Voor een koud/warm toepassing raden wij een deurplaat aan die gestabiliseerd is zoals de Aludeurplex plaat.

Alternatieven

Een alternatief voor okoume is PontPaint hardhout Garant 10jr met FSC. De PontPaint hardhout Garant 10jr is gemaakt van mooie hardhouten fineren en voorzien van een 280grams paintfilm. Deze plaat kan worden ingezet als alternatief op okoume gegrond FSC of als goedkopere Paintgarantplaat. De plaat is verkrijgbaar in 4 diktes, namelijk 9mm, 12mm, 15mm en 18 mm. De verkrijgbare afmeting is 2440x1220mm.