text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Oppervlakte afwerking
Netto kopmaat (mm)
Kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Sterkteklasse
Milieucertificaat
Merk
Filter 6 resultaten

Steigerhout

Steigerhout is een combinatie die doorgaans wordt gemaakt van vurenhout en Douglas hout. Het heeft de naam te danken aan het feit dat het voorheen vooral voor steigers in de bouw werd toegepast. Inmiddels wordt steigerhout voor veel meer dan alleen steigers gebruikt, zoals voor het maken van meubels en lambrisering. Lees meer

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vind je verschillende uitvoeringen en soorten steigerhout. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, lichten wij hieronder de soorten kort toe:

  • Vuren ruw steigerhout. Onbehandeld en geschikt voor toepassingen en afwerkingen binnens- en buitenshuis.
  • Gedroogd steigerhout. Werkt door de droging minder en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Vintage gedroogd steigerhout. Heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak en is geschikt voor toepassingen binnens- en buitenshuis.
  • Topgold steigerhout. Deze planken zijn gekramd. Dit betekent dat ze zijn voorzien van een scafplaat, wat ervoor zorgt dat de planken aan de kopse kant niet kunnen scheuren. Deze variant heeft een functioneel doeleind en wordt onder andere als loopplank in de bouw ingezet.

Steigerplanken

In ons assortiment vind je ook steigerhouten planken. Je kunt deze onder andere gebruiken voor het maken van een tuinset of plantenbak. Wil je steigerplanken gebruiken voor binnen toepassingen? Kies dan voor gedroogd steigerhout. Dit hout zal minder snel gaan werken.

Ben je op zoek naar informatie over het behandelen of verouderen van steigerplanken? Lees dan ons artikel over steigerhout behandelen en verouderen.

Steigerhout afmetingen

Het steigerhout van PontMeyer is beschikbaar in verschillende afmetingen. De meest toegepaste breedtematen van steigerhout zijn die van 25 cm en 30 cm breed. Voor de lengtematen geldt dat vooral die van 5 meter worden verkocht.

Steigerhout 5 meter

De lengte van onze steigerhouten planken betreft 5 meter. Dit maakt dat deze planken ideaal zijn voor het maken van grotere meubels en voor toepassingen, zoals de wand van een schuur of als lambrisering. Wil je liever een andere lengte, zoals drie meter? Zaag dan zelf de planken op maat zagen in de gewenste lengte of laat dit doen in onze zagerij.

Steigerhout kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je steigerhout kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste steigerhout producten voor je op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Steigerhout aanbieding

Koop je steigerhout graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste steigerhout aanbiedingen.