text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Kopmaat (mm)
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Sterkteklasse
Productgroep
Filter 6 resultaten

Steigerhout

Steigerhout

Steigerhout is een combinatie die doorgaans wordt gemaakt van vurenhout en Douglas hout. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat het voorheen vooral voor steigers in de bouw werd toegepast. De lange vezels van het steigerhout zorgen voor flexibiliteit, wat het perfect maakt voor het gebruik op steigers. Inmiddels wordt steigerhout voor veel meer dan alleen steigers gebruikt, zoals voor het maken van meubels en lambrisering.

Toch op zoek naar iets anders dan steigerhout? Bekijk ook ons volledige aanbod aan houten planken en houten balken.

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vind je verschillende uitvoeringen en soorten steigerhout. Om je te helpen met jouw keuze, lichten wij hieronder de soorten toe:

  • Vuren ruw steigerhout. Onbehandeld en geschikt voor toepassingen en afwerkingen binnens- en buitenshuis.
  • Gedroogd steigerhout. Werkt door de droging minder en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Grey wash steigerhout. Is voorzien van een grijze kleur dankzij een grey wash behandeling, waardoor er minder kans is op schimmelvorming en is daarom geschikt voor toepassingen buitenshuis.
  • Vintage gedroogd steigerhout. Heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak en is geschikt voor toepassingen binnens- en buitenshuis.
  • Topgold steigerhout. Voorzien van een scafplaat, wat scheuren aan de kopse kant voorkomt. Deze variant heeft een functioneel doeleind en wordt onder andere als loopplank in de bouw ingezet.

Naast de verschillende soorten steigerhout, zijn er ook verschillen in de oppervlakte afwerking. Je vindt zowel ruw als geborsteld steigerhout in ons assortiment. Ruw steigerhout is onbewerkt en kan daarom oneffenheden en ongelijkheden bevatten. Geborsteld steigerhout is daarentegen bewerkt met een staalborstel en heeft daarom een stoer en robuust uiterlijk.

Steigerplanken

In het assortiment van PontMeyer vind je verschillende soorten steigerhout, zoals steigerhouten planken. Steigerplanken worden onder andere gebruikt voor het maken van tuinsets en plantenbakken. Wil je de steigerplanken binnen toepassen? Kies dan voor gedroogd steigerhout. Dit hout werkt minder snel, waardoor scheuren en kromtrekkingen minder vaak voorkomen.

Ben je op zoek naar informatie over het behandelen of verouderen van steigerplanken? Lees dan ons artikel over steigerhout behandelen en verouderen.

Steigerhout afmetingen

Het steigerhout van PontMeyer is beschikbaar in verschillende afmetingen. De meest toegepaste breedtematen van steigerhout zijn die van 25 cm en 30 cm breed. We hebben één lengtemaat beschikbaar. Steigerhouten planken van 5 meter worden veelal gebruikt voor het maken van grote meubels of als wandbekleding van een schuur. Op zoek naar kortere steigerplanken? Maak dan gebruik van onze zaagservice, waar wij de planken voor je op maat zagen in onze zagerij.

Steigerhout kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van het steigerhout? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en het juiste steigerhout bestellen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Steigerhout aanbieding

Koop je jouw steigerhout graag in de aanbieding of ben je opzoek naar goedkoop steigerhout? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste steigerhout aanbiedingen en kun je voordelig en goedkoop steigerhout kopen.