text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Lambda waarde
Milieucertificaat
Kleurnummer
Kwaliteitskeurmerk
Filter 62 resultaten

Raam en kozijnhout

62 producten gevonden

Raam en kozijnhout

Raam en kozijnhout is geschikt voor het afwerken van uw houten kozijnen. Maak uw keuze uit gegrond of ongegronde houtprofielen. Indien u de raam of kozijn profielen nog gaat schilderen kunt u kiezen voor de gegronde profielen. Hierdoor kunt u deze direct overschilderen na het monteren. Bekijk ook eens ons assortiment aan houten kozijnen, raamhout, deurprofielen en glaslatten

Soorten raam en kozijnenhout

Er zijn diverse soorten raam en kozijn profielen, de mogelijkheden kenmerkt zich door a,b,c of d.

  • Profiel a: wordt als stijl of bovendorpel gebruikt.
  • Profiel b: wordt als tussenstijl gebruikt aan de zijkant
  • profiel c: wordt als onderdorpel gebruikt.
  • Profiel d: wordt als tussendorpel gebruikt, dit zie je vaak bij een bovenlicht.

Maranti gevingerlast is een verlengde meranti balk. Door middel van vingerlassen wordt deze verlengd. Door deze techniek worden de delen in elkaar geschoven en verlijmd. Bekijk hier ons assortiment Meranti.

Een weldorpel kunt u onderaan een voordeur plaatsen, deze zorgt voor de afwatering van het water aan de buitenzijde.

Een stolpnaald wordt toegepast bij dubbele deuren 38 tot 40mm dikte, deze zorgt voor een lucht- en waterkering tussen deuren. De tongnaald heeft een toepassing bij dubbele deuren van 38 tot 40mm dikte. De tongnaald houdt één deur dicht, terwijl de ander als loopdeur gebruikt wordt.

Montage van raam en kozijnenhout

Voor de montage worden de kozijnprofielen als een compleet kozijn in de muur geplaatst. Tussen de buiten en binnenmuur is een spouwlat gemonteerd. Op de spouwlat bevestig je de kozijnen. Door gebruik te maken van afstandsbouten schroef je deze vast. Deze schroeven worden verzonken geplaatst, waardoor deze bevestiging na het plaatsen van het glas niet meer zichtbaar is. Na het plaatsen van het glas werk je het kozijn af, door de glaslatten te plaatsen.

Benodigdheden voor raam en kozijnenhout

Voor het aftekenen van de boorgaten kunt u gebruik maken van een timmermanspotlood en een winkelhaak. Voor een optimaal plezier van uw kozijn, kunt u deze behandelen voor een langere levensduur. U kunt tussen de kieren glasband plaatsen waardoor het kozijn optimaal wordt geïsoleerd en u geen warmte verliest. Door het raam of deur kozijn goed af te kitten voorkomt u dat er vocht in uw kozijn komt. Het juist schilderen van het raam draagt bij aan de levensduur van uw kozijn. Bekijk hier ons assortiment verf

Raam en kozijnhout koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Klaar met het verbouwen van uw huis?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment terrastegels en tuinschermen. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!