text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Kleurgroep
Sterkteklasse
Lambda waarde
Milieucertificaat
Verpakkingsinhoud
Kleurnummer
Kwaliteitskeurmerk
Filter 102 resultaten

Kozijnhout

Kozijnhout wordt gebruikt voor de constructie van kozijnen, ramen en deuren. Het wordt gemaakt van verschillende soorten hout, zoals hardhout, meranti en mahonie. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Lees meer

102 producten gevonden

Hardhouten kozijnen zijn over het algemeen duurzamer en hebben een hogere dichtheid en hardheid dan naaldhout. Hardhout heeft een hogere duurzaamheidsklasse. Dit betekent dat het kozijn een langere levensduur heeft. Het kozijnhout assortiment van PontMeyer bestaat uit drie soorten hardhout:

  • Meranti kozijnhout. Meranti hout heeft een licht rode tot donkerrode kleur en een gelijkmatige structuur. Meranti kozijnhout is over het algemeen goedkoper dan mahonie en sapeli kozijnhout en is daarom een populaire keuze voor kozijnen.
  • Mahonie kozijnhout. Mahonie heeft een dieprode tot bruine kleur en een mooie tekening. Het hout heeft een hoge dichtheid en hardheid, waardoor het zeer duurzaam is. Mahonie kozijnhout wordt vaak gebruikt voor luxe kozijnen in historische gebouwen en villa's.
  • Sapeli kozijnhout. Sapeli heeft een donkerrode tot paarse kleur en een fijne structuur. Het hout heeft een hogere dichtheid en hardheid dan meranti kozijnhout en wordt daarom beschouwd als duurzamer en beter bestand tegen weersinvloeden en mechanische belasting. Sapeli kozijnhout wordt vaak gebruikt voor kozijnen in moderne gebouwen en woningen.

Soorten kozijnhout profielen

Meranti houten kozijnen zijn leverbaar in vier verschillende profielen. Ieder profiel wordt op een andere manier toegepast. De verschillende profielen zijn:

  • A profiel. Het kozijnhout type A gebruikt men voor de zijstijlen en de bovendorpel van een kozijn. Dit kozijnhout wordt vaak gebruikt voor het afhangen van een binnen- of buitendeur.
  • B profiel. Houten kozijnen type B gebruikt men voor het plaatsen van een tussenstijl. Dit profiel heeft aan beide zijden een sponning waar de deur invalt, zodat het plaatsen van twee deuren naast elkaar mogelijk is.
  • C profiel. Het kozijnhout type C gebruikt men voor de onderdorpel. Deze profilering wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur, niet bij een binnendeur. Dit kozijnhout is voorzien van een sponning met een afgeschuinde kant, zodat het regenwater kan worden afgevoerd en er op de onderdorpel geen water blijft staan.
  • D profiel. Deze profilering komt niet vaak voor. Houten kozijnen type D gebruikt men als tussendorpel voor buiten. Deze profilering wordt geplaatst boven de deur die een eventuele glasplaat of blindpaneel boven zich heeft. Dit kozijnhout wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur.

Kozijnhout kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je kozijnhout kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen in jouw persoonlijke omgeving, onze prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat je geen enkele actie mist.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.