text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Houten kozijnen

19 producten gevonden

In ons assortiment vindt u kozijnhout van verschillende soorten hout en in verschillende afmetingen. Wanneer u kozijnen gaat aanbrengen, vergeet dan niet een koplat te gebruiken bij de afwerking.

Soorten kozijnhout

Houten kozijnen zijn over het algemeen gemaakt van hardhout. Zeker buitenkozijnen, deze hebben best wat te verduren. U vindt drie verschillende soorten kozijnhout in ons assortiment:

  • Meranti kozijnhout. Dit hout is aanzienlijk zwaar, waardoor het uitstekend geschikt is voor buitenkozijnen. Dit hout is namelijk weerbestendig.
  • Grenen kozijnhout. Dit houtsoort is goed bewerkbaar en uitermate geschikt voor binnendeurkozijnen.
  • Tauari kozijnhout. Dit hout is gemakkelijk te monteren en is goed bewerkbaar.

De afmetingen houten kozijnen bij PontMeyer

De afmetingen van de houten kozijnen zijn afhankelijk van de soort die u wilt gebruiken. Zo verkopen we de houten Meranti kozijnen enkel met een netto kopmaat van 67x114 mm. De ongegronde houten kozijnen zijn daarentegen leverbaar in diverse lengtematen. Gegrond kozijnhout is verkrijgbaar in twee lengtematen: 2400 mm of 5900 mm.

Kozijnhout profileringen

Meranti houten kozijnen zijn leverbaar in vier verschillende profileringen. Onderstaand vindt u de vier typen profilering voorzien van een korte toelichting:

  • A profiel. Het kozijnhout type A gebruikt men voor de zijstijlen en de bovendorpel van een kozijn. Dit kozijnhout wordt vaak gebruikt voor het afhangen van een binnen- of buitendeur.
  • B profiel. Houten kozijnen type B gebruikt men voor het plaatsen van een tussenstijl. Dit profiel heeft aan beide zijden een sponning waar de deur invalt, zodat het plaatsen van twee deuren naast elkaar mogelijk is.
  • C profiel. Het kozijnhout type C gebruikt men voor de onderdorpel. Deze profilering wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur, niet bij een binnendeur. Dit kozijnhout is voorzien van een sponning met een afgeschuinde kant, zodat het regenwater kan worden afgevoerd en er op de onderdorpel geen water blijft staan.
  • D profiel. Deze profilering komt niet vaak voor. Houten kozijnen type D gebruikt men als tussendorpel voor buiten. Deze profilering wordt geplaatst boven de deur  die een eventuele glasplaat of blindpaneel boven zich heeft. Dit kozijnhout wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur.

Kozijnhout kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer is een ruim assortiment aan houten kozijnen aanwezig. De meesten zijn op voorraad, waardoor we snel en betrouwbaar aan u kunnen leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent over het algemeen dat we de volgende dag kunnen leveren. We kunnen leveren op het door u aangegeven adres. Dit kan dus ook op de bouwlocatie zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om het  af te halen bij een van onze vestigingen. Als u nog aanvullende vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.