text.skipToContent text.skipToNavigation

Houten kozijnen

19 producten gevonden

Houten kozijnen van PontMeyer

PontMeyer verkoopt houten kozijnen in Meranti in een netto kopmaat van 66x110mm. Meranti is aanzienlijk zwaar en hierdoor uitstekend geschikt voor kozijnhout. Ongegronde houten kozijnen zijn leverbaar in diverse lengtematen. Gegrond kozijnhout in een lengte van 2400mm of 5900mm. Het gegronde kozijnhout is gevingerlast zodat men altijd de garantie heeft dat het recht is.

Meranti houten kozijnen is leverbaar in 4 verschillende profileringen. Voor het afhangen van een binnendeur gebruikt men vaak maar 1 type profiel. Voor het afhangen van een buitendeur worden over het algemeen 2 types profiel toegepast. Hieronder wordt per profilering een kleine uitleg gegeven overmeranti houten kozijnen die PontMeyer verkoopt. Gaat u een vloer leggen? Bekijk dan onze plinten en het assortiment PVC vloeren. Ook voor egaline zit u goed bij PontMeyer. 

Houten kozijnen A profiel

Het kozijnhout type A gebruikt men voor de zijstijlen en de bovendorpel van een kozijn. Dit kozijnhout wordt veelal gebruikt voor het afhangen van een binnen- of buitendeur.

Houten kozijnen B profiel

Houten kozijnen type B gebruikt men voor het plaatsen van een tussenstijl. Dit profiel heeft aan beide zijden een sponning waar de deur invalt zodat men in dit kozijnhout twee deuren naast elkaar kan plaatsen.

Houten kozijnen C profiel

Het kozijnhout type C gebruikt men voor de onderdorpel. Deze profilering wordt niet toegepast bij het plaatsen van een binnendeur, maar altijd bij het plaatsen van een buitendeur. Dit kozijnhout is voorzien van een sponning met een afgeschuinde kant. De reden dat dit kozijnhout deze schuine aflopende kant heeft is om het regenwater af te voeren zodat er op deze onderdorpel geen water blijft staan.

Houten kozijnen D profiel

Deze profilering komt niet zo heel veel voor. Houten kozijnen type D gebruikt men als tussendorpel voor buiten. Deze profilering wordt boven de deur geplaatst waar een eventuele glasplaat of blindpaneel boven wordt geplaatst. Dit kozijnhout wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur. Deze profilering lijkt heel erg op het kozijnhout type B, alleen één sponning loopt schuin af zoals type C om dezelfde reden.

Hardhoutsoorten bij houten kozijnen

Alle houten kozijnen zijn over het algemeen gemaakt van hardhout. Zeker als het buiten kozijnen zijn dan hebben deze best wat te verduren. Het overgrote deel van de houten kozijnen in ons assortiment zijn gemaakt van meranti hout. Ook dit is een duurzaam hardhoutsoort wat uitstekend geschikt is voor het maken van kozijnen.

Houten kozijnen kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer is een ruim assortiment houten kozijnen aanwezig. De meeste daarvan zijn op voorraad waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent over het algemeen dat we de volgende dag kunnen leveren. We kunnen leveren op het door u aangegeven adres. Dit kan dus ook op de bouwlocatie zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om af te halen op één van onze 48 vestigingen die verspreid zijn over het hele land. Op onze vestigingen pagina ziet u ze allemaal op een rij. Als u nog aanvullende vragen heeft kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice.