text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Houtsoort
Oppervlakte afwerking
Toon meer Toon minder
Milieucertificaat
Sterkteklasse
Lambda waarde
Productgroep
Filter 83 resultaten

Houten gevelbekleding

83 producten gevonden

Hout gevelbekleding

Houten gevelbekleding is geschikt voor het bekleden van uw project, zoals een woning, een tuinhuis of een opbouw van een schutting. Houten gevelbekleding geeft uw project een unieke, warme uitstraling en beschermt tegen slechte weersomstandigheden. Verder staat houten gevelbekleding bekend om de goede isolatie, is het een duurzame keuze en is er een ruim aanbod.

Verschillende soorten houten gevelbekleding

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit verschillende soorten houten gevelbekleding, elk met zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Het assortiment houten gevelbekleding van PontMeyer bestaat uit:

 • Houten rabatdelen
 • Houten potdekselplanken
 • Houten boeidelen
 • Zweeds hout rabat
 • Totem boeidelen en gootlijsten

Kies voor een houtsoort dat weinig onderhoud vergt. Een onderhoudsvrije gevel kent de volgende eigenschappen:

 • Het gekozen hout krimpt of zwelt bijna tot niet.
 • Het hout heeft een hoge kwaliteitsklasse (1 of 2).
 • Het gevelhout is dekkend afgewerkt op een fijnbezaagd oppervlak of met drie lagen gebeitst.
 • Uw gevelbekleding heeft geen platte vlakken, zodat er ook geen water op kan blijven liggen.

Naast de verschillende soorten gevelbekleding zijn er ook verschillende houtsoorten, zoals:

 • Western Red Cedar
 • Vuren
 • Meranti
 • Douglas

Western Red Cedar houten gevelbekleding

Western Red Cedar gevelbekleding, zoals Totem boeidelen zijn, zeer licht van kleur en makkelijk te monteren. De gevelbekleding is gegrond en heeft een levensduur van 15-25 jaar.

Vuren gevelbekleding

Het vuren gevelbekleding assortiment van PontMeyer bestaat uit diverse soorten gevelbekleding zoals ruw, fijnbezaagd en geschaafd vuren. Om de levensduur van vuren gevelbekleding te verbeteren raden wij raden u aan het vurenhout te behandelen en/of te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. Vuren gevelbekleding heeft een gemiddelde levensduur van tien tot vijfentwintig jaar.

Meranti gevelbekleding

Meranti gevelbekleding is gemaakt van tropisch hout. Het is roodbruin gekleurd, kwastvrij, onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar, stabiel en goed bewerkbaar. Het heeft een aantrekkelijke prijs en een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Douglas gevelbekleding

Douglas gevelbekleding heeft een warme uitstraling en een rode kleur. Daarnaast is Douglas gevelbekleding zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 3). Het heeft een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar. Het hout vergrijst met de jaren, als u dit niet wilt kunt u het hout behandelen met olie, beits of verf.

Overige soorten houten gevelbekleding

Bij PontMeyer vindt u ook gevelbekleding in de vorm van potdekselplanken, vooral de zwarte planken worden vaak gebruikt als gevelbekleding. Met het zwarte hout creëert u een nostalgische sfeer. De planken hebben een ruw, robuust uiterlijk en hebben door de behandeling een levensduur van 10-25 jaar.

Wilt u liever iets anders dan houten gevelbekleding? Kies dan bijvoorbeeld voor gevelplaten van Trespa, Rockpanel of PontMeyer HPL. Spreekt het uiterlijk van gevelhout u wel aan, maar heeft u liever niet het onderhoud? Dan zijn Keralit of Protex voor u geschikte alternatieven.

Houten gevelbekleding verticaal of horizontaal plaatsen?

Vaak wordt gevelbekleding horizontaal geplaatst, maar dat betekent niet dat het verticaal plaatsen van gevelbekleding geen optie is. Er zijn wel een aantal voor- en nadelen bij het verticaal of horizontaal plaatsen van uw houten gevelbekleding.

Verticale gevelbekleding

Houten gevelbekleding dat verticaal geplaatst wordt geeft uw klus karakter. Van origine wordt het veel toegepast in Scandinavische landen, maar ook in Nederland zien we deze stijl steeds vaker. Zorg ervoor dat u de rachels bij verticale gevelbekleding horizontaal plaatst.

Horizontale gevelbekleding

Bij horizontale gevelbekleding is het van belang de rachels verticaal te plaatsen. Rachels worden om de 40-60 cm geplaatst. Het is belangrijk om het gevelhout niet te strak te monteren, zodat het hout de ruimte heeft om te kunnen werken. Daarnaast bespaart horizontaal geplaatste gevelbekleding niet alleen in de kosten, het is ook tijdbesparend.

Houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan houten gevelbekleding. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste houten gevelbekleding voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.