text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Milieucertificaat
Filter 199 resultaten

Houten gevelbekleding

199 producten gevonden

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is geschikt voor het bekleden van uw project, zoals een woning, een tuinhuis of een opbouw van een schutting. Houten gevelbekleding is duurzaam, beschermt tegen slechte weersomstandigheden en geeft uw project een unieke, warme uitstraling. Verder staat houten gevelbekleding bekend om de goede isolatie en is er een ruim aanbod.

Soorten houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is er in verschillende soorten, elk met zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Het assortiment houten gevelbekleding van PontMeyer bestaat uit: Houten boeidelen Houten potdekselplanken Houten rabatdelen Totem gootlijsten

Dit assortiment zijn in verschillende houtsoorten te krijgen. Het hout voor gevelbekleding van PontMeyer is duurzaam en vergt weinig onderhoud. Het kenmerkt zich door de volgende eigenschappen: Het hout krimpt of zwelt bijna tot niet Het gevelhout is duurzaam en heeft een hoge kwaliteitsklasse (1 of 2) Het gevel hout is dekkend afgewerkt op een fijnbezaagd oppervlak of met drie lagen gebeitst Uw gevelbekleding heeft geen platte vlakken, zodat er ook geen water op kan blijven liggen

Bij PontMeyer kan je de volgende soorten houten gevelbekleding kopen: Western Red Cedar Vuren Meranti Douglas Hieronder de eigenschappen van alle houtsoorten

Western Red Cedar houten gevelbekleding

Western Red Cedar gevelbekleding is zeer licht van kleur en eenvoudig te monteren. PontMeyer heeft onder andere Totem boeidelen van Red Cedar. Dit soort hout wordt vaak gebruik voor een chique uitstraling. De gevelbekleding is gegrond en heeft een levensduur van 15-25 jaar.

Vuren gevelbekleding

Vuren hout wordt vaak gebruikt voor schuttingen of gevels voor schuren. Het vuren gevelbekleding assortiment van PontMeyer bestaat uit diverse soorten gevelbekleding zoals ruw, fijnbezaagd en geschaafd vuren. Om de levensduur van vuren gevelbekleding te verbeteren raden wij raden aan vurenhout te behandelen of te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. Vuren gevelbekleding heeft een gemiddelde levensduur van tien tot vijfentwintig jaar.

Meranti gevelbekleding

Meranti gevelbekleding is gemaakt van tropisch hout. Hij is roodbruin gekleurd, kwastvrij, en goed bewerkbaar. De bekleding heeft een aantrekkelijke prijs en een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Je kunt deze ook gegrond kopen, waardoor hij eenvoudig te schilderen is.

Douglas gevelbekleding

Douglas gevelbekleding heeft een warme uitstraling en de bekende rode kleur. Douglas gevelbekleding is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Het hout vergrijst met de jaren. Mocht je dit niet willen, dan kun je het hout behandelen met olie, beits of verf.

Overige soorten houten gevelbekleding

Bij PontMeyer vind je ook gevelbekleding in de vorm van potdekselplanken. Vooral de zwarte planken worden vaak gebruikt als gevelbekleding. Met zwarte gevelbekleding creëer je een nostalgische sfeer met een moderne look. De planken hebben een ruw, robuust uiterlijk en hebben door de behandeling een levensduur van 10-25 jaar.

Wil je liever een ander soort gevelbekleding? Kies dan bijvoorbeeld voor gevelplaten van Trespa, Rockpanel of PontMeyer HPL. Spreekt het uiterlijk van gevelhout je wel aan, maar heb je liever niet het onderhoud? Dan zijn Keralit en Protex geschikte alternatieven.

Houten gevelbekleding verticaal of horizontaal plaatsen?

Vaak wordt gevelbekleding horizontaal geplaatst, maar dat betekent niet dat het verticaal plaatsen van gevelbekleding geen optie is. Het hangt echt af van wat jij wil. Probeer in te beelden wat zowel horizontale als verticale gevelbekleding kan doen voor het huis.

Verticale gevelbekleding

Houten gevelbekleding dat verticaal geplaatst wordt geeft het huis een geheel nieuw karakter. Van origine wordt het veel toegepast in Scandinavische landen, welke bekend staan om strakke lijnen en een minimalistisch maar moderne look. Echter zien we ook in Nederland deze stijl steeds vaker. Zorg ervoor dat je de rachels, waar de verticale gevelbekleding op gemonteerd wordt, horizontaal plaatst.

Horizontale gevelbekleding

Het meest gebruikt in Nederland. Kijk maar naar typisch Zaanse huizen of grachtenpanden in Amsterdam. Horizontale gevelbekleding is niet weg te denken uit het Nederlandse huizen landschap. Bij horizontale gevelbekleding is het van belang de rachels verticaal te plaatsen. Rachels worden om de 40-60 cm geplaatst. Het is belangrijk om het gevelhout niet te strak te monteren, zodat het hout de ruimte heeft om te kunnen werken.

Houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan houten gevelbekleding. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste houten gevelbekleding voor je op voorraad. Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste pontMeyer nieuws en de huidige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.