text.skipToContent text.skipToNavigation

Houten gevelbekleding

  • 1(current)
  • 3
111 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Soorten houten gevelbekleding

Bent u op zoek naar houten gevelbekleding? In ons assortiment vindt u o.a. rabat, potdekselplanken, boeidelen en gootlijsten in verschillende soorten, afmetingen en lengtes. Ook bestelt u eenvoudig en snel uw bijbehorende materialen, zoals panlatten, ventilatielatten en bevestigingsmaterialen. Houten gevelbekleding is in verschillende modellen verkrijgbaar. Hieronder zetten we dit kort voor u uiteen.

Houten rabatdelen gevelbekleding

Rabatdelen zijn ideaal te gebruiken als houten gevelbekleding. Rabat is voorzien van een profiel aan de lange zijde, waardoor het hout over elkaar heenvalt. Standaard zijn de modellen (dubbel) halfhouts rabat en Zweeds rabat in verschillende houtsoorten op voorraad. Andere modellen zijn op verzoek te bestellen.

Waarvoor kunt u houten gevelbekleding gebruiken?

Houten gevelbekleding in de vorm van (dubbel) halfhouts rabat en Zweeds rabat is behalve voor de gevel ook uitstekend geschikt voor bekleding van een tuinhuis, schuur of de opbouw van een schutting.

Overige soorten gevelbekleding

Potdekselplanken zijn een mooi product om te gebruiken als gevelbekleding. Deze hebben we in zwarte planken. Met het zwarte hout creëert u een nostalgische sfeer. De planken hebben een ruw/robuust uiterlijk en hebben door de behandeling een levensduur van 10-25 jaar.

Western Red Cedar houten gevelbekleding

Western Red Cedar boeidelen zijn ideaal als boeideel of bekleding van dakgoten. Western Red Cedar is namelijk een zeer lichte houtsoort, waardoor u het gemakkelijk kunt monteren. De boeidelen hebben een lengte van 5 meter 90 en zijn al gegrond. Western Red Cedar gevelhout heeft een levensduur van 15-25 jaar.

Wilt u liever iets anders dan houten gevelbekleding? Kies dan bijvoorbeeld voor gevelplaten van Trespa, Rockpanel of PontMeyer HPL. Spreekt het uiterlijk van gevelhout u wel aan, maar heeft u liever niet het onderhoud? Dan zijn Keralit, Protex of Eternit voor u geschikte alternatieven.