text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Aandraaivoorziening
Diameter (mm)
Brandklasse
Milieucertificaat
Filter 348 resultaten

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is een uitstekende keuze voor projecten zoals een woning, een tuinhuis of een schuttingopbouw. Het biedt een natuurlijke en warme uitstraling, is duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een uitstekende isolerende en beschermende werking tegen diverse weersinvloeden. Lees meer

 

348 producten gevonden

Waarom zou je kiezen voor houten gevelbekleding?

Houten gevelbekleding staat bekend om zijn natuurlijke uitstraling en het vermogen om een project een uniek karakter te geven. Naast de mooie, stijlvolle en verfijnde uitstraling biedt het materiaal uitstekende isolerende eigenschappen. Hout heeft namelijk van nature goede isolerende eigenschappen, wat betekent dat een houten gevelbekleding kan helpen om de warmte in de winter binnen te houden en de warmte in de zomer buiten te houden. Bovendien is hout een duurzaam materiaal dat, mits goed onderhouden, jarenlang mee kan gaan.

Hoe kies je de juiste houten gevelbekleding voor jouw project?

Afhankelijk van het soort project, de locatie en de gewenste uitstraling, kun je kiezen uit verschillende houtsoorten zoals Western Red Cedar, vurenhout, Meranti en Douglas. Elk type hout heeft zijn eigen specifieke voordelen, zie hieronder de voordelen per houtsoort.

  • Western Red Cedar: Lichtgewicht en eenvoudig te monteren, natuurlijke weerstand tegen rot en insecten.
  • Vurenhout: Heeft weinig onderhoud nodig, veelzijdig in gebruik.
  • Meranti: Goede duurzaamheid, mooi afgewerkt uiterlijk.
  • Douglas: Duurzame en warme uitstraling, natuurlijke sterkte en levensduur.

Hoe onderhoud je houten gevelbekleding?

De keuze tussen horizontale en verticale plaatsing van gevelbekleding hangt af van de gewenste uitstraling en de specifieke eisen van het bouwproject. Verticale gevelbekleding wordt gekenmerkt door planken of panelen die van boven naar beneden lopen. Deze stijl is ideaal voor het creëren van een visueel hoger effect op gebouwen, biedt een moderne en strakke uitstraling, en is vaak te zien in Scandinavische ontwerpen. Horizontale gevelbekleding, daarentegen, bestaat uit planken die zij aan zij geplaatst worden, wat een traditionele en tijdloze look geeft. Deze methode wordt vaak gebruikt om gebouwen breder te laten lijken en is typisch voor veel Nederlandse huizen. Bij de installatie is het cruciaal om rekening te houden met de ruimte voor het hout om te werken, wat betekent dat het niet te strak gemonteerd moet worden.

Hoe plaats je houten gevelbekleding

Voor onderhoud raden we aan om het hout periodiek te behandelen met olie, beits of verf, afhankelijk van het type hout en de gewenste uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je gevelbekleding er jarenlang mooi uit blijft zien en de levensduur verlengt wordt.

Houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer

Wil je houten gevelbekleding kopen bij PontMeyer? Start dan door in te loggen of creëer snel en eenvoudig een account in slechts twee stappen. Hierna kun je in onze webshop de prijzen bekijken en de juiste houten gevelbekleding selecteren. Vergeet ook niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste acties.

Voor vragen over ons aanbod of voor andere vragen, staat onze klantenservice klaar om je te helpen. We zijn elke werkdag bereikbaar van 07:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk kun je ook altijd langskomen bij een van onze vestigingen.