text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Milieucertificaat
Filter 67 resultaten

Rabatdelen

Rabatdelen, oftewel rabatplanken, zijn houten panelen die aan de lange zijde zijn voorzien van een houtverbinding. Deze planken zijn op een speciale manier vormgegeven, zodat ze aaneengesloten geplaatst kunnen worden. De rabatdelen zijn eenvoudig op elkaar te schuiven. Daarom zijn ze zeer geschikt voor horizontale toepassingen. Lees meer

67 producten gevonden

Houten rabatdelen worden over het algemeen toegepast als gevelbekleding, maar met deze planken creëer je ook eenvoudig een tuinafscheiding, zoals schuttingen. Kortom, rabatdelen lenen zich uitstekend voor buitenbetimmeringen.

Bij PontMeyer vind je verschillende soorten rabatdelen, zoals enkel rabat, Zweeds rabat en halfhouts rabat. Ieder soort rabat hebben we in verschillende houtsoorten, zoals douglas Zweeds rabat.

Wat zijn de verschillende houtsoorten in rabat?

Bij PontMeyer vind je een ruim aanbod aan houten rabatdelen. Deze zijn leverbaar in verschillende houtsoorten, zoals:

  • Vuren
  • Western red cedar
  • Meranti
  • Douglas

Vuren rabatdelen

Vuren rabatdelen worden veel gebruikt voor gevelbekleding van schuren en tuinhuisjes, maar ook voor overkappingen en schuttingen. Deze rabatdelen zijn verduurzaamd door middel van een vacuüm- en drukmethode en hebben hierdoor een verwachte levensduur van 10 - 25 jaar. Daarnaast zijn de planken eenvoudig te bewerken.

Western red cedar rabatdelen

Red cedar rabatdelen laten zich goed drogen, zijn makkelijk bewerkbaar en licht van gewicht. Deze planken vallen in duurzaamheidsklasse 2 en hebben een verwachte levensduur van 15 - 25 jaar. Het voordeel van western red cedar is dat het niet behandeld hoeft te worden.

Meranti rabatdelen

Deze rabatdelen zijn duurzaam, stabiel en goed te bewerken. Je kunt het zowel binnen als buiten verwerken en het heeft een levensduur van 5 - 15 jaar. De rabatdelen zijn gegrond, dus deze kun je eenvoudig in de door jou gewenste kleur schilderen.

Douglas rabatdelen

Douglas rabatdelen worden het meest toegepast voor schuttingen. Dit hout zorgt voor een nostalgische uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Door de jaren heen vergrijst het hout, maar door het te behandelen kun je dit tegengaan. Het hout heeft onbehandeld een verwachte levensduur van 10 - 15 jaar en is relatief goedkoop in vergelijking met de andere houtsoorten.

Ben je op zoek naar andere houten gevelbekleding? Bekijk dan ook eens ons assortiment aan potdekselplanken, boeidelen en Totem boeidelen en gootlijsten

Rabatdelen monteren

Door de juiste montage van rabatdelen behoud je de levensduur. De montage begint bij het juiste materiaal. Kies bijvoorbeeld voor RVS schroeven die twee keer zo dik zijn als het hout en RVS nagels met een hechtlengte van minimaal 2,5 keer de houtdikte. Een kopse afwerking zorgt voor minder kans op scheurvorming en inwatering.

Rabatdelen behandelen

Rabatdelen hebben veel te verduren in de buitenlucht. Over het algemeen zijn deze delen gemaakt van duurzame houtsoorten. Hierdoor zijn ze goed bestand tegen alle weersinvloeden. Toch helpt het om de rabatdelen periodiek te behandelen, waardoor de levensduur verlengd wordt. Je kunt de rabatdelen behandelen met een lak, beits, olie of verf.

Rabatdelen geïmpregneerd

Wil je tijd besparen en ben je op zoek naar rabatdelen van geïmpregneerd hout? Geïmpregneerde rabatdelen doordrenkt met een vloeistof die ervoor zorgt dat de levensduur verlengd wordt en de kans op schimmels verkleind wordt. Deze rabatdelen hebben een levensduur van 10 - 25 jaar.

Rabatdelen zwart

Zwarte rabatdelen zijn tegenwoordig erg populair en zijn in de basis zwart gebeitste planken. Deze watergedragen, vochtregulerende beits zorgt voor een mooie, langdurige en duurzame bescherming. Het zwarte rabatdelen assortiment bestaat onder andere uit zwarte potdekselplanken.

Rabatdelen kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je rabatdelen kopen bij PontMeyer? Kijk dan eens rond in ons ruime assortiment aan rabatdelen, zoals red cedar en vuren. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste rabatdelen op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Rabatdelen aanbiedingen

Op zoek naar goedkope rabatdelen? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen en betaal je nooit meer teveel voor jouw rabatdelen.