text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Lengte (mm)
Milieucertificaat
Filter 2 resultaten

Potdekselplanken

Potdekselplanken zijn planken die geschikt zijn voor potdekselen: een methode waarbij de planken schuin over elkaar worden gemonteerd, waardoor iedere plank een kleine overlap heeft. Dit creëert een authentieke en robuuste uitstraling. De planken worden gebruikt voor schuttingen, tuinhuizen en gevels en zijn zowel onbehandeld als zwart verkrijgbaar.

Het grootste voordeel van potdekselen is de goede afdekking en ideale afwatering. Doordat de planken over elkaar heen vallen, bevinden de naden zich onder de bovenliggende plank. Hierdoor kunnen wind en regen er niet doorheen.

Douglas potdekselplanken

Douglas potdekselplanken zijn duurzaam en hebben een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar. De planken zijn voordelig geprijsd ten opzichte van de andere houtsoorten. Daarnaast zijn ze eenvoudig te verwerken en kun je de levensduur makkelijk verlengen. Lees in ons artikel over het behandelen van douglas hout.

Zwarte potdekselplanken

Zwarte potdekselplanken zijn enorm populair en worden vooral veel in de tuin toegepast. Ze creëren een moderne en robuuste uitstraling en zorgen ervoor dat andere kleuren, zoals die van de planten, meer opvallen. De planken zijn afgewerkt met watergedragen, vochtregulerende beits. Je kunt natuurlijk zelf je potdekselplanken zwart beitsen, maar als je tijd wil besparen zijn onze zwarte potdekselplanken de ideale uitkomst. Daarnaast zorgt de behandeling met zwarte beits voor een langere levensduur.

Potdekselplanken toepassen en verwerken

Potdekselplanken zijn zowel geschikt voor in de tuin als op de gevel. Bij beide is het belangrijk dat je een stevige onderconstructie in plaats hebt. Houd er rekening mee dat het hout niet in aanraking komt met de grond, want dit vergroot de kans op houtrot. Je voorkomt dit door gebruik te maken van een betonband of betonpoeren.

Daarnaast hebben de potdekselplanken ruimte nodig om te werken, dus zorg voor minimaal 3 - 4 mm ruimte tussen de planken. Schroef de planken vervolgens alleen aan de dikke zijde, oftewel de onderzijde, vast. De bovenkant wordt op zijn plaats gehouden door de overlap van de daaropvolgende plank. Wil je meer weten over potdekselen? Lees dan ons artikel over een schutting potdekselen.

Potdekselplanken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je potdekselplanken kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste potdekselplanken op voorraad. Wil je geen enkele actie of aanbieding missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.