text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Zweeds rabat

Zweedse rabatdelen zijn taps toelopende planken die overlappend worden gemonteerd. De planken hebben een uitsparing, waardoor je ze eenvoudig in elkaar kunt schuiven. Dit zorgt voor een goede afwatering en winddichtheid. Zweeds rabat is geschikt voor meerdere projecten in de tuin, maar ook als gevelbekleding.

17 producten gevonden

Wat is Zweeds rabat?

Zweedse rabatdelen zijn planken die taps toelopen. Met deze planken creeër je dankzij de uitsparing moeiteloos een horizontale schutting, gevel of wand. Het voordeel van de taps toelopende planken is de afwatering en de winddichtheid Het water stroomt namelijk eenvoudig naar beneden zonder de naden te bereiken en hetzelfde geldt voor de wind. Verder zijn de planken stevig en solide. Zelfs het dunste deel van de planken is bestand tegen scheuren.

Soorten Zweedse rabatdelen

Al het Zweedse rabat wordt fijnbezaagd of verduurzaamd fijnbezaagd opgeleverd. Dit soort hout noem je ook wel ruw hout. Dit houdt in dat het hout nog lichte afwijkingen in de dikte kan hebben en splinters kan bevatten. Verduurzaamd betekent dat het hout geïmpregneerd is met een middel dat de levensduur van de planken verlengt. Ideaal voor houtsoorten die buiten worden toegepast.

Het Zweeds rabat assortiment van PontMeyer bestaat uit douglas Zweeds rabat en douglas rabatdelen.

Zweeds rabat bevestigen

Ga je aan de slag met Zweeds rabat? Zorg er dan voor dat je de dikke kanten van de plank gebruikt om te schroeven. Hierdoor heeft het hout ruimte om te werken en gaat het niet scheuren. Daarnaast is het verstandig om het onderste Zweeds rabatdeel op een betonband te plaatsen, zodat het niet direct in contact komt met de grond. Hierdoor hebben je planken een langere levensduur.

Wanneer je het Zweeds rabat gebruikt voor het creëren van een schutting is het belangrijk om deze stevig vast te maken, bijvoorbeeld met behulp van RVS schroeven. Als er tussen de Zweedse rabat planken geen ruimte zit, kan er namelijk geen wind doorheen. Hierdoor komt de schutting onder meer druk te zijn bij zwaardere weersomstandigheden.

Zweeds rabat kopen bij PontMeyer

Zweeds rabat koop je eenvoudig en snel bij PontMeyer. Maak in twee simpele stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste Zweedse rabat planken op voorraad. Zo kunt je direct online jouw bestelling plaatsen. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.