text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Watervast multiplex

Watervast multiplex platen zijn exterieur verlijmd. De platen zijn vooral geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer. Check per type plaat of deze ook geschikt zijn voor buitentoepassingen.

13 producten gevonden

Bij PontMeyer vind je verschillende soorten watervaste multiplex platen, zoals betonplex en Water Boiled Proof (WBP) platen. Deze platen zijn exterieur verlijmd, wat ze watervast maakt. Voor WBP platen geldt dat het multiplex een kookproef van minstens 72 uur heeft doorstaan, zonder te delamineren. Delaminatie van de platen zie je direct, omdat de lagen dan loskomen van elkaar.

Verschillende diktes watervast multiplex

Watervast plaatmateriaal is verkrijgbaar is verschillende diktes. De meest gebruikte dikte is watervast multiplex 18mm. Ondanks dat deze plaat licht van gewicht is, is hij wel heel sterk. Bij PontMeyer vind je daarnaast de volgende diktes:

  • Watervast multiplex 4mm
  • Watervast multiplex 8mm
  • Watervast multiplex 9mm
  • Watervast multiplex 12mm
  • Watervast multiplex 15mm
  • Watervast multiplex 22mm
  • Watervast multiplex 25mm

Het toepassen van watervast multiplex

Watervast multiplex wordt vaak gebruikt in situaties waar mogelijk vocht bij komt kijken, zoals de badkamer of de keuken. Houd er rekening mee dat niet alle platen geschikt zijn voor buiten. Naast de de verlijming heeft ook de opbouw van de plaat en de houtsoort invloed op de geschiktheid voor exterieur gebruik.

Welke houtsoort is dan wel geschikt voor buiten? Okoume multiplex is zeer geschikt voor buiten. Bekijk hier ons gehele exterieur multiplex assortiment met alle multiplex platen die geschikt zijn voor buiten.

Watervast multiplex kopen bij PontMeyer

Wil je watervast multiplex kopen? Log dan in of maak in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen op onze website inzien en jouw gewenste watervaste plaat bestellen. Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.