text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Afwerking toplaag
Netto kopmaat (mm)
Kleurgroep
Collectie
Netto breedte (mm)
Toepassingsgebied
Milieucertificaat
Houtsoort
Kleurnummer
Toepasbaarheid
Kleur
Filter 98 resultaten

Systeemplafond

Een systeemplafond is een constructie die bestaat uit een ophangsysteem en plafondplaten. Deze constructie wordt enkele tientallen centimeters onder het bouwplafond geplaatst. De ruimte hiertussen is geschikt voor het wegwerken van leidingen, elektriciteit en armaturen. Deze ruimte wordt ook wel plenum genoemd. Lees meer

98 producten gevonden

Functie van een systeemplafond

Systeemplafonds zijn niet alleen handig voor het wegwerken van kabels en dergelijke. Ze zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk. Wanneer een paneel beschadigd is of er extra verlichting gecreëerd moet worden, wissel je het paneel eenvoudig om. Daarnaast zijn er geluidsisolerende en brandwerende platen verkrijgbaar voor het systeemplafond.

Ook vind je in ons assortiment allerlei bijbehorende materialen voor jouw systeemplafond.

Hoe moet je een systeemplafond monteren?

Het installeren van een systeemplafond vereist nauwkeurigheid en zorgvuldige planning. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een systeemplafond te installeren:

  1. Meet de ruimte en bepaal de gewenste hoogte van het systeemplafond. Verzamel alle benodigde materialen, waaronder plafondtegels, ophangrails, kruislatten, schroeven en gereedschap. Zorg ervoor dat het elektrische en mechanische werk in het plafond is voltooid voordat je begint.
  2. Markeer de positie van de ophangrails op de wanden met behulp van een waterpas en krijtlijn. Bevestig de ophangrails met pluggen en schroeven aan de wanden volgens de markeringen. Plaats extra ophangrails parallel aan de eerste om de belasting gelijkmatig te verdelen.
  3. Bevestig de hoofdprofielen haaks op de ophangrails. Deze lopen dwars over de ruimte en ondersteunen de plafondtegels. Zorg ervoor dat de hoofdprofielen waterpas zijn en bevestig ze aan de ophangrails met beugels.
  4. Plaats kruislatten op regelmatige afstanden tussen de hoofdprofielen om de plafondtegels te ondersteunen. Bevestig de kruislatten aan de hoofdprofielen met schroeven.
  5. Plaats de plafondtegels in de openingen tussen de kruislatten en de hoofdprofielen. Duw de tegels voorzichtig omhoog en laat ze in de juiste positie rusten.
  6. Snijd openingen in de plafondtegels voor verlichtingsarmaturen, ventilatieroosters en andere inbouwapparatuur. Plaats de armaturen en apparatuur volgens de instructies.
  7. Installeer de wandhoekprofielen rond de omtrek van het systeemplafond voor een nette afwerking.
  8. Controleer of alle tegels stevig en gelijkmatig zijn geplaatst. Verwijder eventueel stof of vuil van de tegels en maak ze schoon.

Systeemplafonds kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je systeemplafonds kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.